سازمان پزشکی قانونی:
آرایشگرها به هیچ وجه اجازه ارائه خدمات پزشکی در حوزه زیبایی را ندارند
مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: آرایشگرها به هیچ وجه اجازه ارائه خدمات پزشکی در حوزه زیبایی را ندارند و چنانچه به فردی آسیبی وارد کنند، مرتکب جرم نیز شدهاند.
به گزارش خبرگزاری میزان، بابک سلحشور اظهار داشت: آرایشگرها به هیچ وجه اجازه ارائه خدمات پزشکی در حوزه زیبایی را ندارند و چنانچه به فردی آسیبی وارد کنند علاوهبر لزوم جبران خسارت، مرتکب جرم نیز شدهاند.
سلحشور افزود: متاسفانه طی سالهای اخیر شاهد افزایش ارائه خدمات پزشکی به ویژه در حوزه زیبایی توسط افراد غیرمتخصص و فاقد صلاحیت هستیم که همین امر میزان آسیب و در پی آن شکایات مطرح شده در کمیسیونها را افزایش داده است.
وی ادامه داد: مطابق آمارهای موجود و بر اساس پروندههای ارجاعی به کمیسیونهای پزشکی قانونی در کل کشور، موضوع جراحی پلاستیک و ترمیمی با یک هزار و ۲۵ شکایت پس از دندان پزشکی، جراحی عمومی و جراحی زنان و زایمان، در رتبه چهارم میزان قصور و شکایات در هشت ماهه سال جاری قرار گرفته است.
مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: از این میزان شکایت ۴۵۹ مورد منجر به محکومیت و ۵۶۷ مورد نیز به تبرئه انجامیده است.
سلحشور با تأکید بر اینکه انجام جراحیهای پلاستیک، ترمیمی و هر گونه اعمال زیبایی باید توسط افراد متخصص انجام شود، گفت: از تعداد شکایات مطرح شده در حوزه جراحی پلاستیک و ترمیمی در هشت ماهه سال جاری(۱۰۲۵)، تنها ۴۵۶ مورد مربوط به متخصصان این رشته بوده و مابقی مربوط به اقداماتی است که توسط افرادی غیر از متخصصین جراحی پلاستیک و ترمیمی در این حوزه و یا افرادی که ممکن است اساسا پزشک نباشند، انجام شده است.
وی مشکل اساسی در موضوع اقدامات زیبایی را ورود افراد غیر متخصص و فاقد صلاحیت به این رشته عنوان کرد و افزود: خدمات زیبایی گاهی توسط افرادی ارائه میشود که بر اساس پروتکلهای وزارت بهداشت مجاز به انجام آن کار نیستند؛ از جمله این افراد آرایشگرها هستند که با ورود به خدمات پزشکی در حوزه زیبایی خساراتی را به بار میآروند و به افراد صدمه میزنند. گاهی آرایشگران در حیطه وظایف خود و هر آنچه مربوط به حرفه و حوزه کاری خودشان است، آسیبی را به فردی وارد میکنند که منجر به شکایت و ارجاع پرونده به واحد معاینات پزشکی قانونی میشود، اینگونه پروندهها در همان واحد معاینات بررسی و دیه و ارزش آن تعیین میشود و ارتباطی به موضوع قصور پزشکی ندارد.اما گاهی شاهد آن هستیم که آرایشگران پا را فراتر گذاشته و به ارائه خدماتی روی میآورند که در حیطه وظایف خودشان نیست و اصطلاحا دخالت در امور پزشکی محسوب میشود. مانند تزریق ژل، بوتاکس، لیزر و ... که باید توسط پزشک ارائه شود و ارائه آن در آرایشگاهها مجاز نیست.در صورتی که آرایشگر حین ارائه خدمات پزشکی در حوزه زیبایی به فردی آسیب وارد کند مجرم محسوب میشود و جرم او «دخالت در امور پزشکی» است ضمن آنکه باید خسارت آسیب وارده که شامل دیه و ارش میشود را نیز جبران کند.