صدای آمریکا: ایران در برابر بدترین تحریمها مقاومت کرد
«ایران در برابر بدترین رژیم تحریمها به رهبری آمریکا مقاومت کرده و بعید است دیگر کشورها از تحریمهای جدید علیه ایران حمایت کنند.»
این تحلیل را وبسایت صدای آمریکا منتشر کرد و نوشت: اگر توافق هستهای با ایران حاصل نشود، باز هم تجارت ایران با اروپا و روسیه و نیز «راه حل مثلث» که شامل واسطههای طرف ثالث مانند عمان و عراق است افزایش مییابد.
به گزارش صدای آمریکا، بیژن خواجهپور کارشناس اقتصاد ایران در مرکز بینالمللی وودروویلسون گفت: حتی اگر سطح فعلی تحریمها ادامه یابد، تجارت با اروپا و روسیه و نیز «راه حل مثلث» که شامل واسطههای طرف ثالث مانند عمان و عراق است افزایش مییابد.
در ادامه این تحلیل آمده است: ایران از عهده مدیریت اوضاع برمیآید و تاکنون در برابر بدترین رژیم تحریمها به رهبری آمریکا مقاومت کرده است. حتی اگر تا 24 نوامبر توافقی حاصل نشود و آمریکا مجازاتهای تازهای را در مورد ایران اعمال کند، بعید است کشورهای دیگر از این اقدام تبعیت کنند به خصوص اگر این تلقی وجود داشته باشد که ایران راه حل منطقی برای بحران هستهای ارائه کرده است.
باربارا اسلاوین در این تحلیل خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ایران بر حفظ حدود ده هزار دستگاه سانتریفیوژ در حال چرخش اصرار دارد. ایران همچنین پیشنهاد میکند ارتباط نه هزار سانتریفیوژ دیگر میتواند قطع شود و آنهایی که هنوز هم فعالیت میکنند، چرخش کمتری داشته باشند یا گاز اورانیوم کمتری به آنها تزریق میشود. بنا به گزارشهای رسیده، تازهترین موضع آمریکا از 1500 سانتریفیوژ تا 4500 سانتریفیوژ متغیر است. یکی دیگر از موارد اختلاف، بر سر شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است که از سال 2006 بر ضد ایران اعمال شده است. ایران میخواهد این قطعنامهها که کشورها از آنها به عنوان مبنایی برای اعمال تحریمها استفاده میکنند پیش از هر گونه توافقی لغو شود.
به گزارش صدای آمریکا کن لوئیس سفیر سابق کانادا در ایران در کنفرانسی در واشنگتن گفت: ایران در حال حاضر جزو 20 کشور نخست جهان از نظر سرانه قدرت خرید قرار دارد. ایران بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان و دومین منابع معادن کمیاب زمین پس از چین را در اختیار دارد. ایران همچنین از نظر تعداد افراد باسواد در جهان مقام پنجم را دارد.
لوئیس گفت: ایرانی که تحریمهای بینالمللی دیگر موجب محدودیت آن نشود میتواند موجب رونق پیرامون خود نیز باشد، همانطور که چین موجب رونق در شرق و جنوب شرقی آسیا شد. اروپا نیز یک منبع جایگزین انرژی به جای روسیه در اختیار خواهد داشت.