kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۵۸
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۷
در آینده نزدیک صورت می‌گیرد

پرتاب 4 ماهواره با حامل‌های پرقدرت بومی به فضا

در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا اعلام شد: برنامه‌ پرتاب ماهواره‌هایی چون «شریف‌ست»، «ظفر»، «طلوع» و «پارس» با حامل‌های پرقدرت بومی در آینده نزدیک در دستور کار قرار دارد.


«محمد شریعتمداری» معاون اجرایی رئیس‌جمهوری که در این مراسم حضور داشت طی سخنانی گفت: پرتاب ماهواره، کار مشترک سازمان فضایی ایران و سایر سازمان‌های فعال در این عرصه است و امیدوارم سازمان فضایی در نخستین برنامه خود بتواند ماهواره ارزشمند «شریف‌ست» را به فضا پرتاب کند.
وی با اشاره به جلسات برگزار شده در خصوص ماهواره «شریف‌ست» اظهارداشت: جلسه‌ای نیز اخیرا با همه دست‌اندرکاران این ماهواره با حضور رئیس سازمان فضایی ایران و معاونان پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف و مسئولان این پروژه مهم داشته‌ایم.
شریعتمداری درباره رویکرد دولت در حوزه فضا گفت: خوشبختانه دو سند مهم مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای فعالیت‌های حوزه هوا فضا ارائه کردیم که کلیات برنامه‌‌ها و تا حدوی نقشه راه برای رسیدن به اهداف را تعیین می‌کند.
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری، بازنگری در برنامه فضایی 10 سال آینده کشور را ضروری دانست و گفت: البته این بازنگری به معنای تغییر ماهوی و انقلابی در برنامه‌‌ها نیست و پایه‌های برنامه‌‌ها تغییر نمی‌کند بلکه فقط زمان‌بندی و اولویت‌بندی در اجرای آنها تغییر پیدا می‌کند.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: بازنگری برنامه فضایی کشور در کمیسیون راهبردی شورای فضایی کشور در جریان است و با نهایی شدن آن در اولین جلسه شورای فضایی مطرح و پس از تصویب شورا و تأیید رئیس‌جمهوری، کشور را به سمت برنامه‌ای روشن در حوزه فضایی هدایت می‌کند.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های فضایی در کشورهای همسایه با تکیه بر علم و توانمندی دانشمندان ایرانی است.
چهار ماهواره ایرانی با حامل‌های پرقدرت بومی بزودی پرتاب می‌شود
از سوی دیگر قائم‌مقام سازمان فضایی از برنامه ثبت 12 موقعیت مداری جدید در اتحادیه جهانی ارتباطات (ITU) خبر داد و گفت: برنامه‌ پرتاب ماهواره‌هایی چون «شریف‌ست»، «ظفر»، «طلوع» و «پارس» با حامل‌های پرقدرت بومی در آینده نزدیک در دستور کار قرار دارد.
به گزارش ایسنا حمید فاضلی در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا که با «شعار فضا، راهنمای راه» با حضور معاونان اجرایی و حقوقی رئیس‌جمهور و برخی از مسئولان سازمان فضایی کشور در محل پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان، مدل راه‌اندازی سازمان فضایی ایران را الگوی خود قرار داده‌اند، بر ضرورت حفظ یکپارچگی و مستقل بودن سازمان تاکید کرد و گفت: در صورتی که این سازمان از حالت یکپارچگی و مستقل بودن خود خارج و پراکنده شود، به دستاوردهای کشور خدشه وارد می‌شود.