خبرهای کوتاه از هفدهمین دوره بازی های آسیایی - اینچئون
کسب یک مدال برنز در روز آخر
کاروان ورزشی ایران در آخرین روز برگزاری بازیهای آسیایی صاحب یک مدال برنز شد.
به گزارش خبرنگار اعزامی کیهان به اینچئون کره جنوبی، در پانزدهمین (آخرین) روز بازیهای آسیایی کاوران ورزشی ایران صاحب یک مدال برنز شد. در دیدار رده بندی وزن 50 – کیلوگرم کاراته نسرین دوستی برابر بکووا از قرقیزستان با نتیجه شش بر یک به پیروزی رسید و به مدال برنز دست یافت.این آخرین مدال کاروان ایران در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی بود.نکته جالب این که اولین و آخرین مدال کاروان ایران توسط بانوان به دست آمد. تیم ملی کاراته با سه طلای امیر مهدیزاده، حمیده عباسعلی، سعید حسنی پور و برنز فاطمه چالکی و نسرین دوستی به کار خود پایان داد.
اخراج سجاد گنجزاده از بازی های آسیایی
در مرحله نیمه نهایی کاراته بازیهای آسیایی، سجاد گنجزاده در وزن 84+ کیلو به مصاف کاراته کا ژاپنی رفت و با نتیجه 9 بر 6 باخت و از صعود به دیدار پایانی بازماند. گنجزاده که از تصمیم داوران و همچنین اعتراض زودهنگام مربی خود عصبانی شده بود، در پایان مسابقهاش حرکت ناشایستی انجام داد و دستکشهای خود را به روی تاتامی کوبید. پس از این حرکت گنجزاده، داوران پس از مشورت، او را از دور مسابقات حذف کردند. این در حالی است که او شانس کسب مدال برنز بود. این مسابقه به دلیل اعتراض پیاپی مربیان به تصمیم داوران چندین بار متوقف شد.
عذرخواهی فدراسیون کاراته
پس از اخراج سجاد گنجزاده، ملیپوش کاراته ایران از ادامه رقابتهای کاراته بازیهای آسیایی، علیرضا سمندر از ارائه نامه عذرخواهی به مسوولین برگزاری مسابقات خبر داد.علیرضا سمندر، رئیس فدراسیون کاراته با تقبیح کردن حرکت گنجزاده گفت: پس از رفتار بد گنجزاده ما نامه عذرخواهی را به مسئولین برگزاری مسابقات ارائه کردیم.
خاموش شدن مشعل بازیهای آسیایی اینچئون
روز شنبه با به پایان رسیدن هفدهمین دوره از بازیهای آسیایی مراسم اختتامیه این بازیها در اینچئون برگزار شد و ورزشکاران هر کشور به طور نمادین رژه رفتند. در این مراسم کرهایها برنامههای مختلفی داشتند که اصلیترین آن نمایش ورزشکاران تکواندو بود.تکواندو ورزش اصلی این کشور است و در این مراسم ورزشکاران برنامههای ویژهای داشتند. پیش از خاموش شدن مشعل بازیها، پرچم مربوطه به مسئولان اندونزیایی حاضر در ورزشگاه به عنوان میزبان دوره بعدی بازیها داده شد.
حاشیههای بازیهای آسیایی 2014
بازیهای آسیایی اینچئون لحظات طلایی زیادی را به نمایش گذاشت. با این حال در این بازیها شاهد لحظاتی بودیم که نشان میداد برگزار کردن مسابقهها برای یک قاره چندان آسان هم نیست. از روز اول بازیها شاهد اخبار حاشیههای زیادی بودیم از جمله روشن شدن مشعل بازیها توسط یکی از بازیگران کره که اتفاق بیسابقهای بود و انتقادهای زیادی به همراه داشت. بسیاری معتقد بودند که مشعل بازیهای آسیایی باید توسط ستارگان ورزشی روشن شود.در بازیهای آسیایی تست دوپینگ 6 ورزشکار مثبت اعلام شد که یکی از آنها ورزشکار دوومیدانی چینی بود که 3 بار مدال طلای آسیا را کسب کرده بود. ضمنا دادگاههای متعددی برای داوریها نیز تشکیل شدند. در یکی از این موارد کار مربی کره شمالی با یکی از داوران به دعوا کشید.مسئله حاشیهای دیگر که در بازیهای آسیایی مشکلساز بود، فرار بعضی از ورزشکاران و پناهنده شدن آنها در کره جنوبی بود، از جمله 2 ورزشکار نپالی که به کشور خود بازنگشتند.یکی از تعجببرانگیزترین اتفاقات بازیهای آسیایی بیشک دستگیر شدن شناگر ژاپنی برای دزدیدن دوربین یکی از عکاسان خبرنگار بود. این ورزشکار مدال طلای 200 متر کرال سینه را در بازیهای آسیایی 2010 کسب کرده بود. مسائل دیگری از جمله خاموش شدن مشعل بازیها در روز دوم یا مشکلات حمل و نقل که برای مهمانان اینچئون وجود داشت نشان میدهد که برنامهریزی برای برگزاری بازیها در یک قاره کار آسانی نیست.
آمار رکوردشکنیها
در بازیهای آسیایی 2014 اینچئون 14 رکورد جهانی جابهجا شد و بیشتر این رکوردها در وزنهبرداری زده شد. 5 رکورد در وزنهبرداری بانوان زده شد و در مردان نیز در وزن 62 کیلوگرم رکورد وزنهبرداری جهان شکسته شد.4 رکورد شکنی در سطح جهانی در ورزش تیراندازی به ثبت رسید که 3 رکورد توسط کشور چین و یک رکورد توسط کشور کره به ثبت رسید.در تیروکمان نیز کشور کره جنوبی رکوردشکنی داشت. در ثبت رکوردهای جهانی در بازیهای آسیایی کشورهای کره شمالی و چین در صدر بودند که هر کدام 4 رکورد جهانی را جابهجا کردند. بعد از این کشورها چین و تایپه با 3 مورد رکوردشکنی و کره جنوبی و قزاقستان به ترتیب با دو و یک مورد رکوردشکنی در ردههای بعدی قرار داشتند.در بازیهای آسیایی امسال رکوردهای آسیایی نیز در 28 مورد شکسته شدند.این در حالی است که در دو دوره بازیهای آسیایی گذشته میزان رکوردشکنیها کمتر بود. در بازیهای آسیایی 2010 تنها 3 رکورد جهانی شکسته شد و در بازیهای آسیایی 2006، 9 رکورد جهانی جدید به ثبت رسید. در بازیهای آسیایی 2002 بوسان بیشتر از همه بازیهای آسیایی رکورد جهانی شکسته شد که تعداد آن 22 رکورد بود.
پیام تبریک رئیس جمهور
رئیس جمهوری در پیامی، درخشش مقتدرانه ورزشکاران کشورمان در بازیهای آسیایی «اینچئون» را به ملت بزرگ ایران، اعضای کاروان ورزشی، مدیران و مربیان پر تلاش تبریک گفته و از زحمات همه آنان تجلیل کرد. متن پیام حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی به این شرح است: «درخشش مقتدرانه ورزشکاران کشورمان در بازیهای آسیایی «اینچئون» را به ملت بزرگ ایران، اعضای کاروان ورزشی، مدیران و مربیان پر تلاش تبریک میگویم و زحمات همه آنان را ارج مینهم. به ویژه آنکه، موفقیت قهرمانان عزیزمان با منش و اخلاق پهلوانی همراه بود.کسب بیشترین مدال طلا از بازیهای آسیایی تاکنون، در حالی میسر شد که مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک با وحدت و هماهنگی رویکرد کیفی و حرفهای را بر جهت گیریهای کمّی ترجیح دادند.همچنین از حضور تاریخی و موفقیت آمیز بانوان ورزشکار ایرانی که در عین پایبندی به شئونات اسلامی و ملی بر قلّه افتخار ایستادند و در کنار کسب مدالهای بی سابقه، باور و توان زنان ایرانی را بار دیگر به تصویر کشیدند، قدردانی مینمایم.امیدوارم با همت و عزم استوار همه جوانان با استعداد و عزیز ایران اسلامی، همواره شاهد موفقیتهای بیش از پیش در تمام عرصه ها و میادین بینالمللی باشیم.»
گودرزی:امیدواریم این موفقیت ها در المپیک تکرار شود
وزیر ورزش و جوانان در پیامی ضمن تشکر از توجه ریاست محترم جمهور و تحسین همدلی و همراهی مردم ایران با قهرمانان خود، از حضور موفقیت آمیز ورزشکاران ایران در بازیهای آسیایی صمیمانه تقدیر کرد. در قسمتی از پیام محمود گودرزی آمده بود: «رکوردزنی مدال طلای ایران در بازیهای آسیایی برای نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی، افزایش مدالهای طلای زنان ورزشکار ایران، توسعه قهرمانی و مدال آوری از هفت رشته به یازده رشته ورزشی، حاکم شدن نگاه تخصصی به نحوه انتخاب و اعزام کیفی تیم ها بطوری که هزینههای این دوره نسبت به دوره قبل کاهش چشمگیری داشت و از همه مهمتر همدلی و مساعدت مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک که تنها دغدغه نام ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی را داشتند بخشی از توفیقات این دوره کشورمان در بازیهای آسیایی بود.امروز که کوله بار ورزشکاران ایران با مدالهایی که حاصل ماهها تلاش، کار و برنامهریزی رنگارنگ شده، امیدواریم شاهد موفقیت آنها برای بازیهای المپیک ریو و بازیهای آسیایی 2018 باشیم.»
هاشمی: از همین امروز به فکر ریو هستیم
رئیس کمیته ملی المپیک در پی موفقیت کاروان ورزشی اعزامی ایران به اینچئون، این موفقیتها را به مردم تبریک گفت.در قسمتی از پیام کیومرث هاشمی آمده بود: «تلاش فرزندان شما در اینچئون، بار دیگر نشان داد با صرف صحیح فعل خواستن، کسب موفقیت دور از دسترس نیست و جوانان ما خواهند توانست با ادامه همین روند، ظرفیتهای مدال آوری در دیگر رقابتهای آسیایی و جهانی را بیش از پیش کنند. کمتر از دو سال دیگر، جوانان غیور ایرانی بایستی در آوردگاه ریو، تلاش برای افتخارآفرینی را بار دیگر مشق کنند و از امروز، برنامههای خادمان شما در کمیته ملی المپیک برای هر چه پربارتر شدن اعتبار و ارزش موفقیتهای ورزشکاران ایرانی در المپیک 2016 تدوین میشود و این مهم، ناشدنی است اگر دعای خیر، همراهی، همدلی و حمایتهای جامعه ورزش دوست ایرانی ،همراه نباشد.»
مدالآوران ایران در بازیهای آسیایی
هفدهمین دوره بازیهای آسیایی از 28 شهریور در اینچئون کره جنوبی آغاز شد و شنبه 12 مهرماه با برگزاری مراسم اختتامیه به کار خود خاتمه خواهد داد. در این دوره از مسابقات 9501 ورزشکار از 45 کشور آسیایی در 36 رشته با یکدیگر به رقابت پرداختند. کاروان ورزش ایران نیز با 282 ورزشکار شامل 224 ورزشکار مرد و 58 ورزشکار زن در این دوره از مسابقات شرکت کرده بود.در پایان هفدهمین دوره این بازیها کاروان ورزش ایران با کسب 21 مدال طلا، 18 مدال نقره و 18 مدال برنز با یک پله سقوط نسبت به دوره گذشته در رده پنجم قرار گرفت. کاروان ایران در دوره گذشته که سال 2010 به میزبانی شهر گوانگجو چین برگزار شده بود با کسب 20 مدال طلا، 14 نقره و 25 برنز در جایگاه چهارمی قرار گرفته بود.
مدال آوران ایران در هفدهمین دوره بازیهای آسیایی
مدال طلا:
1 - نجمه خدمتی (تیراندازی)، 2 - حمیده عباسعلی (کاراته)، 3 - محسن محمدسیفی (ووشو)، 4 - محسن شادی (روئینگ - قایقرانی)، 5 - محمد دانشور (کایرین - دوچرخهسواری)، 6 - بهداد سلیمی (وزنهبرداری)، 7 - اسماعیل عبادی (تیراندازی با کمان)، 8 - رضا یزدانی، 9 - مسعود اسماعیلپور، 10 - میثم مصطفی جوکار، 11 - پرویز هادی (کشتی آزاد)، 12 - احسان حدادی (دوومیدانی - پرتاب دیسک)، 13 - حبیبالله اخلاقی 14 - مهدی علیاری (کشتی فرنگی)، 15 - مهدی خدابخشی، 16 - مسعود حجیزواره 17 - بهنام اسبقی (تکواندو) 18 - سعید حسنیپور (کاراته)، 19 - امیر مهدیزاده (کاراته)، 20 - فرزان آشورزاده(تکواندو)، 21 - تیم ملی والیبال ایران
مدال نقره:
1 - نرجس امامقلینژاد (تیراندازی)، 2 - الهه منصوریان (ووشو)، 3 - تیم تیراندازی تفنگ بادی 10 متر بانوان، 4 - حمیدرضا لادور (ووشو)، 5 - تیم ملی شمشیربازی اسلحه سابر، 6 - کیانوش رستمی (وزنهبرداری)، 7 - لیلا رجبی (پرتاب وزنه)، 8 - آروین معظمی گودرزی (دوچرخهسواری)، 9 - احمدرضا طالبیان (کایاک تک نفره قایقرانی) 10 - علی آقامیرزایی، سعید فضلالله (کایاک قایقرانی) 11 - عزتالله اکبری (کشتی آزاد)، 12 - تیم ملی کبدی بانوان، 13 - تیم ملی کبدی آقایان، 14 - علی مظاهری(بوکس)، 15 - جاسم دلاوری (بوکس)، 16 - فاطمه روحانی(تکواندو) 17 - اکرم خدابنده (تکواندو) 18 - تیم ملی بسکتبال
مدال برنز:
1- سجاد عباسی (ووشو)، 2 - تیم روئینگ چهار نفره بانوان، 3 - سولماز عباسی (روئینگ - قایقرانی)، 4 - تیم روئینگ دو نفره مردان، 5 - تیم کامپوند مردان، 6 - حسین عسگری (دوچرخهسواری)، 7 - آرزو حکیمی (کایاک تک نفره قایقرانی)، 8 - عادل مجللی (کانو قایقرانی)، 9 - سوسن حاجیپور (تکواندو)، 10 - سعید عبدولی، 11 - افشین بیابانگرد، 12 - پیام بویری، 13 - مجتبی کریمفر 14 - بشیر باباجانزاده (کشتی فرنگی)، 15 - سونیا گماری (اسلالوم) 16 - احسان روزبهانی (بوکس)، 17 - فاطمه چالاکی(کاراته) 18 - نسرین دوستی (کاراته).