کد خبر: ۲۵۹۲۵۲
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸

آغاز بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در کمیسیون تلفیق مجلس

کمیسیون تلفیق روز گذشته به صورت سه شیفت برای بررسی جزئیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تشکیل جلسه داد.
 
 
 
جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی روز گذشته‌(دوشنبه) در حالی برگزار شد که‌، عبدالرضا مصری رئیس ‌جلسه در خلال جلسه علنی از اعضای کمیسیون تلفیق خواست که صحن را برای تشکیل جلسه تلفیق ترک کنند.
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۲ در روز یکشنبه دوم بهمن‌ماه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید بعد از آن نوبت به ارائه پیشنهادات نمایندگان درباره جزئیات بودجه و ارائه آن به کمیسیون‌های تخصصی بود.
کمیسیون‌های تخصصی باید جمع‌بندی خود در مورد پیشنهادات نمایندگان را در روز چهارشنبه هفته جاری به کمیسیون تلفیق ارائه دهند با توجه به فشردگی زمان کمیسیون تلفیق وارد بررسی جزئیات شده است و به محض ارائه گزارش کمیسیون‌ تخصصی این پیشنهادات را هم مدنظر قرار خواهد داد. در همین راستا نایب‌رئیس ‌کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره دومین نشست رسیدگی به جزئیات لایحه بودجه در این کمیسیون گفت: در این نشست منابع درآمدی بودجه از محل فروش نفت بررسی شد. دهنوی افزود: کمیسیون تلفیق بخش درآمدی تبصره یک لایحه بودجه را بررسی کرد که عمدتاً به موضوع درآمدهای دولت از محل فروش نفت و میعانات گازی، همچنین برخی مجوزهایی که دولت برای تکمیل طرح‌های توسعه‌ای و پیشران نیاز داشت،
پرداخت.
نایب‌رئیس‌ کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: این کمیسیون در روزهای آینده نیز بررسی تبصره‌ها و بخش‌های درآمدی بودجه را ادامه خواهد داد.
تغییر چارچوب قانون انتخابات مجلس
روی میز بهارستان
صحن علنی دیروز همچنین دو موضوع مهم را در دستورکار خود داشت. ابتدا ادامه بررسی مواد طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی و سپس اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد رسیدگی قرار گرفت که به دور از حاشیه و بحث نمایندگان به دلیل اختلاف نظر نبود.
در بحث مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی یک ماده تصویب و دو ماده برای رفع ابهاماتی به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع داده شد، در ماده 11 تعاریفی از برخی واژگان طرح مذکور ارائه شد که به تصویب رسید اما در نهایت برای رفع ابهامات و بررسی بیشتر مواد 12 و 13 به کمیسیون ارجاع داد.
سپس صحن علنی وارد بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شد، این طرح چند هفته پیش به صحن علنی آمد اما کلیات آن رای نیاورد، برخی نمایندگان به اسناد
ماده 130 آیین‌نامه داخلی مجلس، با جمع‌آوری
112 امضا این طرح را مجدد در دستورکار آوردند. روز یکشنبه مجدد کلیات آن به رای گذاشته شد که با موافقت نمایندگان رو‌به‌رو شد و دیروز بررسی جزئیات آن در دستور کار قرار گرفت.
در ماده یک طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان شده است که چنانچه انتخابات یک یا چند حوزه انتخابیه باطل و یا به هر دلیل از جمله فوت یا انصراف داوطلبان یا منتخبان یا حوادث غیرمترقبه متوقف شده یا برگزار نشود، به‌نحوی که منجر به عدم انتخاب نماینده گردد و یا اعتبارنامه‌ منتخبان، مورد تأیید مجلس واقع نشود، انتخابات میان‌دوره‌ای در حوزه‌های یاد شده همزمان با اولین انتخابات بعدی مندرج در اصل ششم‌(6) قانون ‌اساسی جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود.
همچنین در تبصره تاکید شد که انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه‌های دارای یک کرسی نمایندگی در صورتی قابل اجراست که تعداد نامزدها حداقل دو نفر باشد. در حوزه‌های انتخاباتی که تعداد کرسی‌های نمایندگی بیش از یک نفر باشد، تعداد نامزدها باید حداقل یک و نیم برابر تعداد کرسی‌های نمایندگی در آن حوزه باشد.
در نهایت ماده یک طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی برای بررسی بیشتر به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع داده شد و نمایندگان درخصوص ماده 2 این طرح بحث و گفت‌وگو کردند و تصمیم‌گیری برای آن به نشست بعدی موکول شد.