kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۲۴۶
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۸

اشتهای سیری‌ناپذیر اوکراین به سلاح کیف زیردریایی و ناو هم می‌خواهد!

 اشتهای دولت اوکراین برای سلاح تمامی ندارد. بعد از موافقت آلمان و آمریکا برای ارسال صدها‌تانک مدرن، موشک‌های بالستیک، جنگنده و صد البته میلیاردها دلار پول، حالا کیف گفته زیر دریایی و ناو هم می‌خواهد! چندی پیش چند وزیر دولت اوکراین از جمله مقامات وزارت دفاع این کشور به جرم فساد اقتصادی برکنار و دستگیر شدند.
 
 
 
سرویس خارجی-
 
341 روز از جنگ ویرانگر اوکراین می‌گذرد و شرایط امر نشان می‌دهد، این جنگ به این زودی تمام نخواهد شد. جنگی که تا همین الان نیز نزدیک به هزار میلیارد دلار خسارت بر خود اوکراین و همین مقدار و شاید بیشتر نیز خسارت اقتصادی بر کشورهای اروپایی و مردم این قاره تحمیل کرده است. با وجود این حجم گسترده از خسارت، غرب همچنان اصرار دارد که سرنوشت این جنگ را با جنگ و نه مذاکره به سرانجام برساند و در راستای این هدف نیز تا کنون میلیاردها دلار تسلیحات روانه کیف کرده است. تسلیحاتی که به دلیل فساد گسترده در دولت اوکراین بسیاری از آنها از بازار سیاه سردرمی آورد. مقدار تسلیحات ارسالی از سوی آمریکا و اروپا به حدی بوده است که مقامات نظامی ناتو هشدار می‌دهند ذخایر تسلیحاتی آمریکا و اروپا ته کشیده است.همین دیروز «آدام اسمیت» از اعضای ارشد دموکرات مجلس نمایندگان و عضو کمیته نیروهای مسلح این مجلس در مصاحبه با فاکس نیوز توانایی رزمی آمریکا در مواجه با چین را به دلیل ارسال گسترده تسلیحات به اوکراین زیر سؤال بود. طی این مدت تقریباً هر نوع سلاحی که زلنسکی خواسته اروپا و آمریکا فراهم کرده است آخرین مورد آن نیز موافقت با ارسال‌تانک‌های پیشرفته به اوکراین بود. با این وجود به نظر می‌رسد که اشتهای مقامات اوکراینی سیری ناپذیر است و آنها هر روز مطالبه جدیدی دارند. تنها یک روز پس از آنکه آلمان و آمریکا فهرستی از کشورهایی را که موافق ارسال‌تانک‌های مدرن به اوکراین هستند، منتشر کردند، زلنسکی درخواست خود را مبنی بر ارسال فزاینده تسلیحات مطرح کرد. به گزارش رویترز زلنسکی در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: «این کشور به تحویل سریع‌تر تسلیحات جدید نیاز دارد تا بتواند با حملات بسیار سخت و مداوم نیروهای روسی در شرق منطقه دونتسک مقابله کند...روسیه می‌خواهد این جنگ را طولانی و نیروهای ما را خسته کند، بنابراین ما باید از تسلیحات خود استفاده کنیم و به اقداماتمان سرعت ببخشیم. همچنین باید در زمان سریع‌تری تسلیحات جدیدی را دریافت کنیم.» 
زیردریایی و ناو می‌خواهیم
«آندری ملنیک» معاون وزیر امور خارجه اوکراین نیز با طرح درخواست کمک برلین برای تقویت توانایی دریایی کشورش، خواستار دریافت یک فروند زیردریایی و یک فروند ناوچه ارتش آلمان شد. «ملنیک» که تا اکتبر ۲۰۲۲ (مهر)سفیر کشورش در برلین بوده، در حساب توئیتری خود نوشت: «آلمان یک ماه پیش ناوچه لوبک را پس از ۳۲ سال خدمت، بازنشسته و از خدمت خارج کرد. در صورت وجود اراده سیاسی، امکان تحویل این شناور به اوکراین برای نبرد با زیردریایی‌ها و ناوهای جنگی روسیه در دریای سیاه، وجود دارد.» وی که به اظهارنظرهای غیردیپلماتیک و جنجال برانگیز شهرت یافته، افزود:« حتی در صورت امکان‌پذیر نبودن تحویل کامل این ناوچه، جنگ افزارهای نصب شده در آن مانند موشک‌های سی اسپارو و‌هارپون می‌تواند در اختیار ارتش اوکراین قرار داده شود. »«ملنیک»در پیام توئیتری دیگری از آلمان درخواست کرد که یکی از ۶ فروند زیردریایی مشغول به کار خود را در اختیار اوکراین قرار دهد و افزود: «با توجه به ساخت کلاس 
اچ دی دبلیو ۲۱۲‌ای از بهترین زیردریایی‌های جهان در آلمان که ارتش این کشور ۶ فروند از آنها را در اختیار دارد، چرا یکی از آنها را به اوکراین فرستاده نمی‌شود. »به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ بر اساس ارزیابی انستیتو «کیل» برای اقتصاد جهان، آلمان دومین اهداکننده جنگ افزار به اوکراین پس از آمریکا و در جایگاه بالاتر از دیگر کشورهای اروپایی مانند فرانسه و انگلیس قرار دارد. «یوری ایگنات» سخنگوی نیروی هوایی اوکراین نیز روز یکشنبه گفت: «کیف انتظار دارد که در نشست بعدی وزیران دفاع ناتو در رامشتاین آلمان، شرکای کیف درباره تامین جنگنده به اوکراین تصمیم گیری کنند.»
وحشت آلمانی‌ها از ارسال ‌تانک به اوکراین
از سوی دیگر موافقت آلمان با ارسال‌تانک‌های پیشرفته به اوکراین به وحشت مقامات و مردم این کشور منجر شده است.به گزارش فارس، شبکه خبری آمریکایی سی ان ان در گزارشی در همین زمینه نوشت: «آلمانی‌ها  این اقدام دولت خود را «مداخله بزرگ» در جنگ بین روسیه و اوکراین می‌دانند و معتقدند که استقرار‌تانک‌ها و آموزش نیروهای اوکراینی می‌تواند در هر زمانی از سوی آلمان و ناتو به اعلان جنگ تبدیل شود. سی ان‌ان در بخشی از این گزارش نوشت: پس از ماه‌ها تردید، دولت آلمان چهارشنبه  گذشته اعلام کرد که به درخواست‌های کیف برای‌تانک‌های پیشرفته لئوپارد-۲ پاسخ خواهد داد. این اقدام با اعلام جو بایدن، مبنی بر ارائه ۳۱‌تانک  «آبرامز» همراه شد.اما در خیابان‌های آلمان، واکنش‌ها متفاوت بود. از نگرانی در مورد چگونگی تشدید جنگ تا این باور که دولت کار درست را انجام می‌دهد، به نظر می‌رسید که مردم در مورد درست بودن این تصمیم اختلاف نظر داشتند.»
شرایط سختی در پیش داریم
ارسال گسترده تسلیحات به اوکراین از سوی کشورهای اروپایی در حالی است که این کشورها روزی نیست شاهد اعتراض به وضعیت اقتصادی کنونی نباشند همین امروز در فرانسه قرار است اعتصاب سراسری برگزار شود. وزیر حمل‌ونقل فرانسه روز یک شنبه در این زمینه گفته بود: حمل‌ونقل عمومی در فرانسه روز سه شنبه به دلیل اعتصابات اتحادیه‌های کارگری در اعتراض به تغییرات دولت در حقوق بازنشستگی به شدت مختل خواهد شد.به گزارش فارس به نقل خبرگزاری «رویترز»، «کلمنت بوون» گفت: «روز بسیار سختی برای حمل‌ونقل عمومی خواهد بود. ما انتظار داریم اختلالات بزرگی ایجاد شود»
اتحادیه‌ها و اصناف کارگری فرانسه قول داده‌اند تا زمانی که دولت برنامه‌های خود را در زمینه سیستم بازنشستگی کنار نگذارد به اعتصاب‌ها و تظاهرات ادامه خواهند داد.