kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۸۹۵۷
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۱
مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت:

تولید خودرو در کشور از یک میلیون دستگاه عبور کرد

 

مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت از تولید یک میلیون و ۵۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تا بهمن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبدالله توکلی درباره وضعیت تولید خودرو در کشور تصریح کرد: یک میلیون و 50 هزار دستگاه خودرو تا بهمن امسال در کشور تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 30 درصدی را نشان
می‌دهد.
او افزود: سال گذشته از نظر میزان (تیراژ) تولید خودرو در جهان رتبه نوزدهم را داشتیم که با توجه به رشد تولید می‌توانیم تا پایان امسال به رتبه چهاردهم ارتقاء یابیم. البته در سال 96 یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد اما بعد از آن در سال‌های 1397 تا 1400 سالانه حدود 800 هزار دستگاه تولید می‌کردیم و عملا میزان تولید خودرو به نصف کاهش یافت. از همان میزان هم سالانه حدود 200 هزار دستگاه به‌صورت ناقص تولید می‌شد و در پارکینگ خودروسازان باقی می‌ماند.
مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت گفت: امسال موفق شدیم رکورد تولید ماهانه را نیز بشکنیم و در دی ماه حجم تولید ماهانه به 127هزار دستگاه رسید که همه خودروها به‌صورت عبور مستقیم تولید می‌شوند و در پارکینگ خودروسازان باقی نمی‌مانند.
وضعیت تولید شرکت‌ها
همچنین به گزارش ایسنا، طبق آمار ارائه شده از عملکرد خودروسازان بزرگ (ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو به‌ عنوان زیرمجموعه سایپا) در آذرماه امسال، در مجموع این خودروسازان ۱۰۸ هزار و ۴۱۵ دستگاه خودرو تولید کرده‌ و ۱۱۵ هزار و ۸۲۰ دستگاه هم فاکتور کرده‌اند. ایران خودرو در آذر ماه سال جاری در مجموع ۶۰ هزار و ۶۶۵ دستگاه خودرو تولید کرده و در مقابل برای ۶۴ هزار و  ۹۵۲ دستگاه خودرو فاکتور تجاری صادر کرده است.
به تفکیک طبق آمار، ایران‌خودرو ۳۵ هزار و ۵۰۱ دستگاه محصولات گروه پژو و ۵۸۴۵ دستگاه از محصولات خانواده سمند در نهمین ماه از سال ۱۴۰۱ تولید کرده و برای ۳۸ هزار و ۵۵۳ دستگاه از انواع پژوها و ۶۸۰۷ دستگاه محصولات سمند فاکتور فروش صادر کرده است.
همچنین ایران‌خودرو به ترتیب ۹۲۰۶ دستگاه دنا، ۳۲۹۷ دستگاه رانا و ۴۲۴۸ دستگاه تارا تولید کرده که به ترتیب ۸۱۳۷ دستگاه دنا، ۳۳۰۶ دستگاه رانا و ۳۹۰۹ دستگاه تارا در آذر ماه امسال فاکتور فروش صادر کرده است. این گروه خودرو‌سازی در آذر امسال همچنین ۱۳۷۰ دستگاه خودرو ‌هایما تولید کرده و ۱۹۱۵ دستگاه هم فروخته است.
ضمن اینکه ۱۱۹۸ دستگاه از سایر محصولات این گروه خودرو‌سازی در آمار تولید این ماه و ۲۳۲۵ دستگاه هم در آمار فروش آنها ثبت شده است. 
دیگر خودروساز بزرگ کشور (سایپا) نیز در آذر ماه امسال در مجموع ۳۴ هزار و ۷۶۱ دستگاه خودرو تولید کرده و در مقابل برای ۳۸ هزار و ۱۳۲ دستگاه خودرو فاکتور فروش صادر کرده است. به تفکیک آمار، گروه خودرو‌سازی سایپا در نهمین ماه از سال جاری ۴۷۲۶  وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کرده و ۴۳۴۸ دستگاه از این محصول را تجاری‌‌سازی کرده است. همچنین ۳۹۴۲ دستگاه شاهین تولید کرده که ۳۵۰۲ دستگاه از آن را فروخته است.  
در یک‌ماهه مذکور، سایپا در مجموع ۲۶ هزار و۹۳۰ دستگاه از محصولات خانواده X۲۰۰ (تیبا، ساینا و کوییک) به تولید رساند. این خودروساز
۳۰  هزار و ۲۸۲ دستگاه از محصولات این خانواده را در این ماه تجاری‌‌سازی کرده است.
همچنین شرکت پارس خودرو به عنوان زیرمجموعه گروه سایپا در ماه آذرماه ۱۲ هزار و ۹۸۹ دستگاه خودرو تولید و ۱۲ هزار و ۷۳۶ دستگاه فروخته است. از تعداد خودروهای تولیدی پارس‌خودرو در ماه آذر سال امسال، ۶۸۳۰ دستگاه مربوط به محصولات گروه Q۲۰۰ است که آمار فروش ۶۷۰۶ دستگاهی از این محصولات دیده می‌شود.
در مدت مذکور ۵۹۷۸ دستگاه کوییک معمولی دنده‌ای و ۵۲ دستگاه کوییک پلاس اتوماتیک تولید شده که همه آنها فروخته شده است. پارس خودرو در آذر ماه سال جاری نیز تولید و فروش کوییک S نداشته  است، اما در گزارش عملکرد خود در این ماه امسال، تولید ۱۲۹ دستگاه بدنه پراید نیز داشته است که به گفته سایپا (با توجه به ممنوعیت تولید پرایدها از سال ۱۳۹۸) به‌ جهت گارانتی و وارانتی خودروهای موجود در بازار تولید می‌شوند، اما فروشی نداشته است.
جزئیات سود بازرگانی خودروهای وارداتی
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس در صورت جلسه الحاقی کارگروه اقتصادی واردات خودرو که در مورخ ۱۹ دی ۱۴۰۱ برگزار شد سود بازرگانی علی‌الحساب خودروهای وارداتی بین 6 تا 31 درصد تعیین شد و این صورتجلسه به امضا وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر امور اقتصادی و دارایی رسیده است. 
براساس صورت‌ جلسه الحاقی کارگروه اقتصادی واردات خودرو (سود بازرگانی علی‌الحساب) واردات خودرو‌های کمتر از دو هزار سی‌سی بین شش تا 31 درصد تعیین شده است. 
همچنین بر اساس تبصره یک این مصوبه واردات اصلی خودرو برای خودروهایی تا دو هزار سی‌سی است و در موارد خاص در صورت واردات خودرو  با این حجم موتور و بالاتر و  خودروهای برقی، خودروهای هیبریدی و غیره تعرفه‌ها بر اساس قوانین کتاب مقررات سال 1401 محاسبه می‌شود. سود بازرگانی اصلی دولت در بورس کالا و با اختلاف قیمت معامله‌ای و قیمت پایه خودروهای وارداتی رقم خواهد خورد.