سخنگوی اتحادیه اروپا: بورل به تعامل با ایران و آمریکا در زمینه مذاکرات برجام ادامه میدهد
سخنگوی اتحادیه اروپا میگوید که جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه همچنان به تعامل خود با مشارکتکنندگان در مذاکرات برجامی ازجمله ایران و آمریکا ادامه میدهد.
پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا در گفتوگو با ایرنا در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا بحث درباره احتمال اعمال تحریم علیه ایران به معنای تغییر رویه اروپا درخصوص مذاکرات برجامی است یا نه، گفت: موضوع برجام، فرآیندی مجزاست که نماینده عالی اتحادیه اروپا در آن بهعنوان هماهنگکننده عمل میکند و بین مشارکتکنندگان هماهنگیها را انجام میدهد.
وی افزود: رویه مربوط به برجام توسط طرفها و مشارکتکنندگان تعیین میشود، نه توسط هماهنگکننده که نقش هماهنگی و تسهیل را بر عهدهدارد. از این نظر، نماینده عالی به تعامل خود با هر یک از مشارکتکنندگان ازجمله ایران و آمریکا ادامه میدهد.
سخنگوی اتحادیه اروپا درخصوص برخی گزارشهای رسانهای که گفتهاند اتحادیه اروپا در جلسه روز دوشنبه- سوم بهمن- خود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست تروریستی قرار نخواهد داد، گفت: ما هیچگاه درباره گمانهزنیهای رسانهای درخصوص مباحث محرمانه بین کشورهای عضو اظهارنظر نمیکنیم. تصمیمات در زمینه تحریمها بهصورت محرمانه موردبحث قرار میگیرند و صرفاً پس از تصویب اطلاعرسانی میشوند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از دو منبع اروپایی نوشته بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه روز دوشنبه نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تحریم نخواهد شد.
کاخ سفید مدعی شد: ایران مذاکرات هستهای را
جدی نگرفته است
«جان کربی» هماهنگکننده امور راهبردی کاخ سفید گفت در حال حاضر بر روی مذاکرات هستهای با ایران تمرکز نمیکنیم.
وی که این سخنان را در یک کنفرانس خبری مطرح میکرد، مدعی شد: «ما در حال حاضر بر روی توافق هستهای با ایران تمرکز نمیکنیم زیرا تهران تصمیم گرفته که مذاکرات را جدی نگیرد.»
به گزارش فارس، این مقام آمریکایی در ادامه سخنانش گفت: «بایدن در تعهد خود درخصوص جلوگیری از دستیابی ایران به تواناییهای نظامی هستهای جدی
است.»
مقامات آمریکایی این روزها همه تلاششان را میکنند تا بگویند اولویت آنها یکی حمایت از اغتشاشات شکستخورده ضدایرانی است و دیگر نقشی که ادعا میکنند تهران در جنگ شرق اروپا دارد! مقامات کشوری که روزگاری تسلیحات ایرانی را با الفاظی نظیر «فتوشاپ» غیرعملیاتی میخواندند حالا نگران رسیدن همان فتوشاپها به جبهه درگیری نیابتی ناتو با روسیه هستند و این در حالی است که شخص رئیسجمهور آمریکا ابایی از آن ندارد که بگوید کشورش و متحدانش انواع و اقسام تسلیحات را به ارتش زلنسکی و نئونازیهای تحت امرش میدهند.
به باور برخی تحلیلگران، ایران دیگر ایران سال 2015 نیست، از آن زمان قدرت بیشتری دارد لذا بازگشت به توافق 2015 هم چاره کار ساکنان کاخ سفید نیست. بر این اساس میتوان چنین گفت که واشنگتن اساساً از ابتدا قصدی واقعی برای بازگشت به برجام نداشت و تمام آن مذاکرات هم نمایشی بود که نشان دهد بایدن زیاد از وعدههای انتخاباتی خود عقبنشینی نکرده است؛ هرچند که نوع رفتار او با «قاتل خاشقجی» نشان میدهد تمام آن وعدهها، باد هوا بوده
است.