خواجه نصیری:
صندوق سرمایهگذاری ارزی در بورس راهاندازی میشود
صندوق سرمایهگذاری ارزی در بورس تهران راهاندازی میشود.
مدیر نظارت بر بازارهای سازمان بورس با اعلام مطلب فوق به ایسنا گفت: راهاندازی صندوق سرمایهگذاری ارزی با تصویب هیئت دولت در دستور کار سازمان بورس قرار گرفته است. زیرا ایجاد این صندوق برای افزایش حضور سرمایهگذاران خارجی ضروری است.
محمودرضا خواجه نصیری افزود: در این راستا طراحی اولیه این نوع صندوق در سازمان بورس انجام و زیرساختهای فنی آن آماده شده است که بعد از ابلاغ دستورالعمل، امکان اجرایی شدن آن فراهم میشود.
به گفته خواجه نصیری واحدها، ملاحظات، نحوه معامله، نرخ ارز و نحوه ورود خروج سرمایه به صندوقها در چارچوب اساسنامه این صندوقها مشخص میشود.
این مسئول سازمان بورس در پاسخ به این سوال که چه ارزی در تامین منابع مالی صندوق مورد استفاده قرار میگیرد؟ گفت: صندوق ارزی میتواند در قالب هر ارزی شکل بگیرد، همچنین متناسب با فضای یک ارز نیز میتواند مبنای معامله قرار بگیرد.
مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس به ویژگی صندوقهای سرمایهگذاری ارزی اشاره کرد و گفت: تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری ارزی برای حضور سرمایهگذاران خارجی ضروری است. زیرا ریسک سرمایهگذاران خارجی را پوشش میدهد. علاوه بر اینکه از طریق ایجاد ابزار مشتقه، ریسک قیمت ارز را مدیریت میکند و به نوعی ریسک سرمایهگذاران ناشی از نوسان نرخ ارز را پوشش میدهد.
راهاندازی دو صندوق دیگر در آینده
درهمین حال معاون امور نهادهای مالی سازمان بورس از راهاندازی دو صندوق دیگر در بورس در آینده خبر داد.
علی سعیدی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه در کنار صندوقهای زمین و ساختمان و پروژه صندوقهای سرمایهگذاری خصوصی و صندوقهای سرمایهگذاری نوآورانه راهاندازی خواهند شد، اظهار داشت: این صندوقها همانند دیگر ابزارهای راهاندازی شده برای تامین مالی بخش واقعی اقتصاد در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: گروهی از شرکتها و نهادها نیز برای راهاندازی صندوقهای نوآورانه که در دانشگاهها و مراکز علمی تجمع ایدهها وجود دارد، اعلام آمادگی کردند، تا این امکان ایجاد شود تا ایدهها تا حدی تجاریسازی و اولویتبندی شود.
عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه نهادهای مالی سرمایهگذاری با استفاده از منابع این صندوق، ایدهها را از حالت خام خارج و به تجاریسازی نزدیک میکنند، تصریح کرد: این امکان وجود دارد که پس از آمادهسازی ایده، تجاریسازی شده و روی آن سرمایهگذاری شود.
وی گفت: نوآوران و صاحبان ایده دو انتخاب دارند، ابتدا اینکه از طریق بازار داراییهای فکری فرابورس ایده خود را یا به صورت تمام و یا به صورت مشارکتی با سرمایهگذاران قرارداد ببندند و یا اینکه از طریق صندوقهای نوآورانه ایدههای خود را به سمت تجاریسازی سوق دهند.
سعیدی در جزئيات بیشتر صندوقهای نوآورانه، گفت: زمانی که ایده به تولید انبوه میرسد، میتوان آن را از طریق بازار فرابورس و یا بورس بهادار تهران پذیرش کنند و در مرحله عرضه سهام قرار دهند.
وی گفت: بسیاری از سرمایهگذاران به ایدهها دسترسی ندارند و به همین منظور صندوقهای نوآورانه با استقرار در مراکز علمی از سازمان بورس اوراق بهادار مجوز گرفته و راهاندازی خواهد شد.
معاون نهادهای مالی سازمان بورس با تاکید بر اینکه صندوقهای پروژه به بخش زمین و ساختمان محدود نخواهد شد، گفت: دیگر بخشها از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، معادن و نیروگاهها نیز از این امکان بهرهمند خواهند بود
وی با اشاره به اینکه برای راهاندازی صندوقهای پتروشیمی و صنایع مرتبط با شرکت ملی صنایع پتروشیمی مذاکراتی انجام شده است، گفت: یک سری از پروژهها برای استفاده از تامین مالی صندوقهای ساختمان به شرکتهای تامین سرمایه و مشاور سرمایهگذاری مراجعه کردند و این نهادهای مالی درحال انتخاب و شناسایی پروژههای کم ریسکتر و قابلیت سودآوری بیشتر هستند.
وی گفت: قطعا سازمان بورس با توجه به اینکه صندوقها از منابع و پساندازهای خرد مردم تامین منابع خواهند شد، حساسیتهای بیشتری به خرج میدهند و این اطمینان حاصل میشود که پروژه حتما تا مراحل پایانی پیش خواهد رفت و ریسکهای مترتب بر آن کمتر است.