کد خبر: ۲۵۷۵۵۸
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۱
وزیر اقتصاد:

دولت به‌دنبال ثبات ارزی است

 

وزیر اقتصاد با تاکید براینکه دولت به‌دنبال ثبات ارزی است تاکید کرد تورم 40 درصدی مطلوب دولت نیست هرچند نسبت به سال‌های 74 و 1400 بهتر است.
سید احسان خاندوزی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، با تشریح دلایل نوسانات ارزی اخیر تأکید کرد: بخش کوچکی از مشکلی که در آبان و آذر ایجاد شد ناشی از اشتباه تخصیص در زیرمجموعه‌های بانک مرکزی بود و موجب شد در مدت کوتاهی درباره تقاضای کالاهایی که باید با درهم وارد می‌کردند دچار مشکل شود زیرا در آن ایام درهم کم بود و تصور شده بود که کشور ارز کم دارد و برای تأمین آن هجوم به بازار ارز شکل گرفت.
او با بیان اینکه باید کمیته تخصیص ارزی تشکیل شود، تصریح کرد: علی‌رغم همه مشکلاتی که در دو سه ماه اخیر در بازار ارز صورت گرفت مجموعه عملکرد دولت تا شهریورماه هم در سامانه نیما و هم بازار آزاد غیررسمی به ‌لحاظ مدیریت بازار ارز موفق بود اما از پاییز امسال با توجه به ناآرامی‌هایی که در فضای جامعه ایجاد شد و با القای اینکه «پول‌ها را از بانک خارج و تبدیل به دلار کنید»، نوساناتی رخ داد.
وزیر اقتصاد با اشاره به وضعیت کانال‌های فردایی و تعیین نرخ‌های عجیب ارز در ساعت غیرمتعارف و تعطیل بازار، گفت: این کانال‌ها که در خارج کشور هستند نه در ایام کاری که خرید و فروش و تجارت انجام می‌شود بلکه در روزهای تعطیل و ساعات شب قیمت را بالا و پایین می‌کردند.
خاندوزی درباره گلایه‌ها از وضعیت اقتصادی با تأکید به اینکه «باید بین گلایه‌های مردم از شرایط اقتصادی و هجمه‌های غیرمنصفانه تمایز قائل شویم»، افزود: گلایه مردم کاملاً به‌حق، درست و منطقی است و دولت در تلاش است این مسائل را مدیریت کند اما کنار این مسئله هجمه‌های غیرمنصفانه وجود دارد که حساب آنها از گلایه‌های مردم جداست.
وی تصریح کرد: ما یک تورم 50 درصدی در بهمن‌ماه سال 74 و یک قله تورمی دیگر در شهریورماه 1400 با عدد 59 و سه‌دهم درصد داشتیم. امروز وضعیت تورم ما نسبت به هر دو قله تورمی وضعیت بهتری است هرچند برای دولت تورم 40 درصدی مطلوب نیست و تمام سیاست‌ها این است که در سال‌های 1402 و 1403 این تورم کاهش پیدا کند.
مهم‌‌ترین اقدامات ستاد اقتصادی دولت
به گزارش خبرگزاری تسنیم، خاندوزی در ادامه اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور از سال 97 تا 1401 یک دوره تورمی چهارساله را پشت‌سر گذاشته، مهم‌‌ترین اولویت ستاد اقتصادی دولت این است که همه ابزارها برای مهار تورم را در دست بگیرد.
وی با بیان اینکه دولت سعی کرد کسری‌های بودجه خود را مدیریت کند، افزود: سپس نظام بانکی و مهار خلق پول بی‌ضابطه در این نظام را برای مهار تورم مدیریت کرد.
وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه سومین اقدام مدیریت انتظارات تورمی مانند موضوع ارز بود، گفت: سیاست دولت ایجاد ثبات در بازار ارز بوده است که متأسفانه برخی با تفسیرهای غلط تصور کردند منظور دولت تثبیت نرخ ارز در یک نرخ خاص است اما در واقع آنچه دولت بر آن تأکید دارد ثبات بازار ارز در سامانه نیماست.
خاندوزی ادامه داد: باید بتوانیم بیشتر واردات کشور یعنی واردات رسمی را در سامانه نیما و با نرخ نیمایی که ممکن است به‌طور متوسط
28 هزار و 500 تومان باشد انجام دهیم که عمده نیاز رسمی کشور از این مسیر انجام می‌شود. در واقع 85‌درصد نیازهای ارزی مانند واردات کالاهای اساسی و کالاهای مختلف، نیاز اسکناس ارزی مردم مانند سفر و... از بازار رسمی تأمین می‌شود.
او افزود: بخش دیگری از نیاز ارزی مربوط به واردات غیررسمی و قاچاق است که از خرید و فروش‌ها در کانال‌های فردایی تأمین می‌شود که حدود 15 درصد بازار ارز است. البته به‌طور غیرواقعی بر نرخ فروش کالاهای وارداتی تأثیر می‌گذارد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به این سؤال که آیا با تغییر مدیریت بانک مرکزی سیاست‌های ارزی نیز تغییر کرده است، گفت: دستورکار جدیدی که در دولت و بانک مرکزی در پیش گرفته شده اجرای تدابیر جدید با تیم جدید است و بنای دولت و بانک مرکزی این است که تقاضاهای ارز را مدیریت کنند.