نقش آمریکا در ناآرامیهای اردن به روایت عضو جنبش مردم این کشور
عضو دفتر سیاسی جنبش مردم در اردن از تحرکات مشکوک آمریکا و برخی از کشورهای حوزه خلیجفارس درخصوص شعلهور کردن اوضاع در اردن خبر داد.
«محمد احمد الروسان»، عضو دفتر سیاسی جنبش مردم در اردن، به این پایگاه «المعلومه» گفت که نخستین بار نیست که برخی از کشورهای حوزه خلیجفارس از تحولات اردن از جمله اعتراضات مسالمتآمیز سوءاستفاده و بهرهبرداری میکنند. الروسان افزود: «معاهده دفاع مشترک آمریکا که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق این کشور به زور و کراهت و نفرت بر ما تحمیل کرد و گروه اخوان المسلمین در مصر عملاً هیچ مخالفتی با آن نکرد و نهادهای جامعه مدنی آن را تبلیغ میکنند، همان پنجرههای اطلاعاتی در داخل اردن هستند.» او اظهار داشت دولت اردن از کمبود شدید و عمیق در مهارتهای انعطاف و تابآوری راهبردی رنج میبرد و محتوا و اهمیت آنچه را که در پیرامون و محیط خارجی آن میگذرد درک نکرد و ناگهان خود را بدون یار و یاور و درمانده دید.
البته این سیاستمدار اردنی ریشههای داخلی اعتراضات را نیز نادیده نگرفته است؛ این عضو دفتر سیاسی جنبش مردم در اردن خاطرنشان کرد که تحرکات مردمی در اردن طبیعی است و دلایل داخلی دارد. به علت سیاست گرسنه نگه داشتنی است که از طریق کارتلهای دولتی علیه مردم اردن صورت میگیرد و همچنین به دلیل عملکرد بخشهای بانکی، مالی و صرافیهایی است که دولت عمیق را تشکیل میدهند. هر روز اوضاع اقتصادی و امنیتی در اردن وخیمتر میشود. این روند با اعتصاب چند هفته پیش رانندگان کامیونها در اعتراض به افزایش بهای سوخت آغاز و به درگیری با یک هسته تروریستی تبدیل شد. تعدادی از نیروهای اداره امنیت عمومی اردن در این درگیریها کشته شدند. هستههای خفته تروریسم در اردن از اوضاع ملتهب استفاده کردند.
گفتنی است، روز پنجشنبه گذشته تظاهراتی علیه افزایش قیمت سوخت در منطقه الحسینیه و دیگر شهرهای جنوب اردن برگزار شد. اداره امنیت عمومی اردن عصر همان روز اعلام کرد که «عبد الرزاق عبد الحافظ الدلابیح»، معاون رئیسپلیس استان معان در جنوب این کشور طی تیراندازی در جریان تظاهرات در منطقه «الحسینیه» در استان معان کشته شد. اردن مدتی است اعتراضات گسترده را در چند استان در مخالفت با افزایش قیمت سوخت شاهد است. کامیونداران اردنی نیز از پنجم دسامبر (14 آذر) اعتصاب گستردهای را در شبکه حملونقل این کشور اجرا کردهاند. بحران اعتصاب کامیون داران و بخش حملونقل در حالی تشدید شده است که اعتصابها به اتوبوسهای حملونقل عمومی و تاکسیها در پایتخت اردن نیز رسیده است و اقدامات دولت این کشور در آرام کردن بحران اعتصاب در استانهای مختلف موفق نبوده است.