با بررسی روند بازار
قیمت خودرو به ثبات نسبی رسیده است
قیمت خودرو که از اوایل آذرماه روند صعودی داشته، دیروز نسبت به نخستین روز از هفته جاری شاهد ثبات قیمت است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قیمت خودرو که از اوایل آذرماه روند صعودی داشته، دیروز نسبت به نخستین روز از هفته جاری شاهد ثبات قیمت است. قرار بود با افزایش عرضه خودرو در بازار و ارائه طرحهای مختلف فروش به همراه عرضه خودرو در بورس مدیریت بازار اعمال شود اما به دلیل کمبود عرضه در بازار و بورس همچنان بازار تشنه عرضه خودرو است.
اخیرا منوچهر منطقی؛ معاون حملونقل وزارت صنعت در نامهای به شرکتهای خودروساز اعلام کرده که افزایش عرضه محصولات را در بورس کالا انجام دهند.
البته به گزارش خبرگزاری فارس، براساس اقداماتی که وزارت صمت و خودروسازان در راستای افزایش تولید انجام دادند عملکرد دو خودروساز اصلی کشور از ابتدای سال تا 16 آذر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حاکی از آن است که تحویل خودرو تاکنون نسبت به سال گذشته با رشد بیش از 30 درصدی نزدیک به 200 هزار دستگاه بیشتر شده است. این در حالی است که در آذر سال گذشته نزدیک به 160 هزار دستگاه خودرو در پارکینگهای خودروسازان اصلی کشور بهواسطه نقص قطعات وجود داشت.
علاوهبر تکمیل خودروهای ناقص انباشته از سال گذشته توسط خودروسازان و افزایش تحویل به میزان 30 درصد، رشد 10 درصدی در تولید خودروها نیز در هشتماهه ابتدایی سال محقق شده است. همچنین تا پایان آبان سال جاری 113 هزار 609 دستگاه خودرو در بخش خصوصی تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال پیش حدود 132 درصد افزایش را نشان میدهد.
واردات خودرو آغاز میشود
رئیسجمهور در اسفند 1400 بازدیدی از یکی از خودروسازیهای کشور داشت و پیرو آن و در راستای رفع مشکلات صنعت خودرو در کشور فرمان 8 مادهای تحول در صنعت خودرو را صادر کرد.
آیتالله رئیسی در این دستور در حوزه تولید خواستار افزایش 50 درصدی تولید خودرو در سال 1401 نسبت به سال 1400 شد. همچنین دستور داد تا ساز و کارهای لازم به منظور تولید و عرضه حداقل یک خودروی اقتصادی فراهم شود. رئیسجمهور طی فرمان هشت مادهای عنوان کرد در سال 1401 حداقل تولید سه خودروی قدیمی متوقف و سه خودروی جدید با کیفیت مطلوب تولید و عرضه شود. وی همچنین دستوراتی درخصوص عرضه فوری خودروهای انباشته شده صادر کرد و در بند (4) این فرمان عنوان کرد که به منظور افزایش رقابتپذیری و رفع شائبه انحصار، متناسبسازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید، موانع قانونی و اجرایی واردات خودرو رفع شود.
واگذاری مدیریت دولتی شرکتهای خودروساز ایران خودرو و سایپا به بخش غیردولتی نیز از جمله یکی از بندهای این فرمان هشت مادهای به منظور بهبود وضعیت صنعت خودروسازی کشور بود. بنابراین لازم بود اقداماتی در راستای این دستورات انجام شود و براین اساس لازم شد تا در محور تولید همزمان با توقف تولید خودروهای ناقص برای افزایش تولید تمرکز شود.
بر اساس دستور موکد رئیسجمهور درخصوص ارتقای کیفیت، پیگیریها حاکی است که وزارت صمت برنامههایی را در این راستا تهیه و تدوین کرده است که تشکیل کارگروه پایش کیفیت در دفتر خودرو و همکاری با سازمان ملی استاندارد برای تسهیل اجرای استانداردهای 85گانه از جمله این برنامههاست.
همچنین هدف اصلی قیمت در سال 1401، کاهش قیمت تمام شده نسبت به قیمت ثابت در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۵ درصد کمتر از تورم است. البته یکی از تاکیدات رئیسجمهور برای تامین تقاضای بازار رفع موانع واردات خودرو بود که در راستای افزایش رقابتپذیری در این صنعت، برنامه واردات در دستور کار قرار گرفت.
بر این اساس آییننامه واردات خودرو در شهریور به تصویب رسید، همچنین برای اجرایی شدن عملیات واردات، کارگروههای متعددی تشکیل و بسترهای مقرراتی لازم درخصوص انجام فرآیند اجرایی فراهم شده است بهطوری که مراحل اجرایی فرآیند واردات انجام شده و پیشبینی میشود که در روزهای آینده شاهد واردات خودرو به کشور باشیم.