یخبندان و اعتصاب حملونقل ریلی انگلیس را فلج کرد
سرویس خارجی-
شروع زودهنگام فصل زمستان در کنار کمبود شدید انرژی، بحران در قاره اروپا را وارد مرحله تازهای کرده است. در اروپا تصاویر منتشر شده از شهرهای مختلف انگلیس از سرما و یخبندان گسترده حکایت دارد و این در حالی است که اعتصاب گسترده در بخشهای مختلف این کشور و به ویژه در سیستم حملونقل عمومی این کشور نیز آغاز شده تا شرایط در این کشور پیچیده شود. دیروز(سه شنبه) نیز اعلام شد بیش از ۴۰ هزار نفر از کارکنان راه آهن انگلیس در تازهترین موج اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود به اعتصابیون پیوستهاند. حرکت قطار در برخی خطوط ریلی بصورت محدود جریان دارد اما در بیشتر مناطق به ویژه در اسکاتلند و ولز متوقف شده است.
این درحالی است که بارش برف و یخبندان تردد با خودروی شخصی را نیز با مشکل مواجه کرده و باعث ترافیکهای سنگین در شهرها شده است. همزمان دهها پرواز نیز به دلیل بارش سنگین برف با تاخیر فراوان صورت گرفته و یا لغو شدهاند. بر اساس گزارش رسانههای انگلیسی سه شنبه شب تمام پروازهای فرودگاه «استنستد» به دلیل سرمای هوا و لغزنده شدن باند فرودگاه لغو شد. این وضعیت، بسیاری از مسافران را سرگردان و ناگزیر کرد تا شب را کف سالن فرودگاه سپری کنند.
دمای هوا در اسکاتلند دوشنبه شب به منفی ۱۵ درجه رسیده بود و پیشبینی شده که در روزهای آینده به منفی ۱۶ درجه نیز برسد. با این شرایط، اعتصاب گسترده کارکنان شبکه ریلی، سیستم حملونقل ششمین اقتصاد بزرگ دنیا را که روزانه صدها هزار مسافر را جابهجا میکند، مختل کرده است. به گزارش ایرنا «میک لینچ» رئیسسندیکای کارکنان شبکه ریلی انگلیس موسوم به «آرامتی» پیشنهاد دولت برای افزایش پنج درصدی حقوق کارکنان در سال جاری و ۴ درصد برای سال آینده را رد کرده و آن را «غیراستاندارد» خوانده است. او میگوید معترضان تا هر زمان که لازم باشد به اعتصابات خود ادامه میدهند. این درحالی است که دولت محافظهکار «ریشی سوناک» حاضر به ارائه پیشنهاد بهتری نیست. «مارکهارپر» وزیر حملونقل انگلیس گفته پیشنهاد ارائه شده به کارکنان راهآهن «همراستا با نوعی افزایش دستمزد است که در بخش خصوصی صورت میگیرد... در نتیجه اعتصاب کارکنان راه آهن، امسال با کریسمس مجازی دیگری مانند دوران همهگیری کرونا روبهرو هستند.»
جهش بیسابقه تورم در نیم قرن گذشته
تحقیقات مرکز آمارهای ملی انگلیس نشان میدهد که جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی، انگلیس را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است. شاخص نرخ تورم در انگلیس براساس تازهترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۱۱.۱ درصد رسیده و کشور به گفته رئیسبانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده است. این رقم در برخی کالاها به ویژه انرژی و محصولات غذایی بیش از 100 درصد است.
رسانههای انگلیسی نوشتهاند، علاوهبرکارکنان شبکه ریلی، سایر مشاغل عمومی نیز قصد دارند تا در روزهای آینده دست از کاربکشند. لندن در مواجهه با این وضع دست به دامن ارتش شده و درصدد وضع قوانینی است که امکان برگزاری اعتصاب را دشوارکند. از سوی دیگر اعضای کابینه انگلیس برای تصمیمگیری درباره جایگزینی نظامیان در بخشهای اعتصابکننده بهداشت و درمان روز دوشنبه در شرایطی تشکیل جلسه دادند که کارشناسان نظامی هشدار دادهاند استفاده بیش از حد از این سیاست بدون شک وزرا را برای حل بحرانهای نابهنگام پیش رو به بنبست خواهد کشاند. پیش از این اعلام شده بود نظامیان این کشور از این که در ایام تعطیلات سال نو قرار است در بخشهای اعتصابی به کار گرفته شوند ابراز نارضایتی کردهاند.
هشدار گازی جدید
درحالی که کشورهای اروپایی به دنبال تحریم بخش نفت و گاز روسیه، زمستانی سخت را تجربه کرده و با بحران انرژی برای ورود به سال جدید آماده میشوند، رئیسکمیسیون اروپا نیز درمورد کمبود ۳۰ میلیارد متر مکعب گاز در سال آینده میلادی هشدار داه است. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری هیل «اورسولا فون درلاین» در یک کنفرانس خبری در بروکسل در این باره به صراحت گفت:« با وجود اقدامات صورت گرفته، ممکن است برای سال آتی میلادی همچنان با کمبود ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز مواجه باشیم.»درهمین زمینه خبرگزاری رویترز نیز به نقل از «آژانس بینالمللی انرژی» نوشت: «اتحادیه اروپا سال ۲۰۲۳ با کمبود ۳۰ میلیارد متر مکعب گاز مواجه خواهد شد که این میزان حدود ۷.۶ درصد از مجموع ۳۹۵ میلیارد مترمکعب گاز مورد نیاز این اتحادیه است که برای سال آتی میلادی تخمین زده میشود».آژانس بینالمللی انرژی همچنین هشدار داده است که تضمینی بر تداوم وضعیت فعلی دمای ملایمی که در آغاز فصل زمستان در اروپا مشاهده میشود، نیست، از سویی ممکن است روسیه اقدام به کاهش عرضه گاز کند و درهمین حال پیشبینی میشود که عرضه جهانی گاز طبیعی مایع نیز محدود باشد.
شکست در تصویب نهمین بسته تحریمی ضد روسی
همزمان با اظهارات رئیسکمیسیون اروپا درباره کمبود گاز در اروپا طی سال آینده،مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد « کشورهای اتحادیه اروپا در نشست وزرای خارجه نتوانستند بر سر بسته نهم تحریمها علیه روسیه به توافق برسند و اختلافات همچنان وجود دارد. »به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، «جوزپ بورل» افزود: «این نشست شورای اتحادیه اروپا بسیار طولانی و دشوار خواهد بود. ما تحریمها علیه روسیه را در دستور کار داریم، بسته نهم که هنوز درباره آن به توافق نرسیدهایم. هنوز باید روی تعدادی از موضوعات به توافق برسیم. این کار آسانی نخواهد بود، زیرا دیدگاههای مختلفی وجود دارد»بر اساس پیشبینی کمیسیون اروپا، حداکثر ۲۰۰ فرد، شرکت و سازمان روسی شامل سه بانک، شرکتهای مجتمع نظامی-صنعتی، مجتمع انرژی و صنایع معدنی باید تحت نهمین بسته تحریمی روسیه در لیست سیاه قرار گیرند. اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد پخش چهار شبکه تلویزیونی روسیه را در خاک خود ممنوع کند. در مقابل، کمیسیون اروپا تا زمانی که تحریمها تایید نشود، نام افراد یا شرکتها را فاش نمیکند.