طی چند ماه اخیر رخ داد
کاهش ۲۰ درصدی قیمت کالاهای اساسی به دلیل عرضه فراوان
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با اشاره به کاهش تا ۲۰ درصدی قیمت کالاهای اساسی در چند ماه گذشته گفت: بازار به سمت ثبات حرکت میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رضا کنگری با رد ادعای افزایش قیمت کالاهای اساسی در ماههای اخیر گفت: تورم از ابتدای سال 1400 تا اردیبهشت 1401 حاکم بود اما از ابتدای اردیبهشت ماه به بعد تورم روند کاهشی 10 الی 15 درصدی داشته است. قیمت کالاهای اساسی به خصوص برنج و روغن در چهار ماه گذشته کاهش 15 الی 20 درصدی را تجربه کرده است.
او افزود: قیمت عمده یک حلب روغن پنج کیلویی از 400 هزار به 295 هزار تومان کاهش یافته و قیمت عمدهفروشی روغن مایع 900 گرمی از 68 هزار به حدود 55 تا 56 هزار تومان کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران افزود: قیمت هر کیلوگرم برنج اعلا در زمان حاضر بین 90 تا 115 هزار تومان است و این در حالی است که تا دو ماه پیش قیمت هر کیلوگرم برنج اعلا بین 100 تا 130 هزار تومان بود.
کنگری در مورد ادعای رکودی که از سوی سخنگوی این اتحادیه در رسانهها مطرح شده است، گفت: رکود بهجهت عرضه زیاد ایجاد شده و این به معنای حرکت بازار به سمت ثبات است.
او با اشاره به اینکه اکنون کالاها بهوفور در بازار عرضه میشود، تاکید کرد: این موضوع سبب شده است نه در بازار کمبود کالا وجود داشته باشد و نه تورمی را در بازار شاهد باشیم. بنابراین عرضه زیاد و متناسب شدن آن با تقاضا بازار را بهسمت ثبات به پیش میبرد.
قیمت مرغ، نصف پیش بینیها
همچنین به گزارش ایرنا، اجرای طرح مردمیسازی یارانه در اردیبهشت ماه امسال باعث شد بازار کالاهایی که این ارز را میگرفتند به آرامش برسد و قاچاق آن نیز حذف شد که این موضوع خودش را در کاهش شدید میزان تقاضا نشان داد.
بازار گوشت مرغ و تخممرغ هم که ارز ۴۲۰۰ تومانی میگرفتند پس از گذشت هفت ماه از حذف ارز ترجیحی واردات نهاده به ثبات رسیده زیرا دیگر سودجویان امکان ایجاد دغدغه و نگرانی برای تولیدکننده و مصرفکنندگان را نداشته و ندارند .هماکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در میادین میوه و ترهبار ۵۳ هزار تومان و در بازار بین ۵۵ هزار و ۵۰۰ تا ۵۸ هزار تومان به فروش میرسد؛ این در حالی است که طبق مصوبه دولت، قیمت تعیین شده هر کیلوگرم مرغ برای مصرفکنندگان ۶۳ هزار تومان است. کاهش قیمت مرغ در بازار به کمتر از نرخ مصوب به دلیل وفور عرضه این کالاست.
پیش از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برخی بر این باور بودند که با حذف این نوع ارز نهتنها قیمت مرغ از مرز ۱۰۰ هزار تومان میگذرد، بلکه با کمبود تولید روبرو خواهیم شد اما اقدامات اساسی دولت سیزدهم موجب شد که با وفور این کالا قیمت آن پس از گذشت هفت ماه به زیر نرخ مصوب برسد.