kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۵۴۱۷
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۵

 اسرائیل امسال 217 فلسطینی را به شهادت رساند

 
 
 
سرویس خارجی-
افزایش آمار شهدای فلسطینی و تشدید تنش‌ها و درگیری‌ها در کرانه باختری نشانه مهمی از آن است که صهیونیست‌ها نتوانسته‌اند هنوز پس از چندین دهه موقعیت اشغالگری خود را تثبیت کنند و همچنان با مقاومت مسلحانه و فزاینده گروه‌های فلسطینی رو‌به‌رو هستند.
فلسطین امسال خونین‌ترین سال خود از سال 2002 را سپری کرد و جدیدترین آمار از شهدای فلسطینی در سال جاری میلادی، یعنی از 11 ماه پیش تا کنون حکایت از آن دارد که تاکنون 217 نفر در اراضی اشغالی به شهادت رسیدند. وزارت بهداشت فلسطین با اعلام این آمار افزوده است که که 52 نفر از این افراد در نوار غزه و 165 نفر هم در کرانه باختری به شهادت رسیدند. تا شامگاه جمعه، «ضیاء محمد الریماوی» نوجوان 17 ساله فلسطینی، جدیدترین شهیدی بوده است که نامش در میان فهرست شهدای امسال جای گرفت. الریماوی نوجوان، در نزدیکی شهرک عابود در غرب رام الله به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی به شهادت رسید و شهادت او خشم را در کرانه باختری فلسطین علیه اشغالگران دامن زده است.
این آمار بلند بالای شهدای فلسطینی حکایت از آن دارد که همه راه‌حل‌های گذشته تل‌آویو علیه فلسطینی‌ها به شکست انجامیده است. از اواسط سال 2022، تعداد حملات فلسطینیان علیه شهرک نشینان و سربازان صهیونیستی در کرانه باختری، از جمله در قدس شرقی، و همچنین در مناطق اشغالی 1948، افزایش قابل توجهی داشته است.
دو استراتژی شکست خورده تل‌آویو 
به طور کلی، استراتژی رهبران تل‌آویو برای تثبیت اشغال در سرزمین‌های فلسطینی مبتنی بر دو روش مشخص بوده است: نخست: همکاری با تشکیلات خودگردان برای مقابله با گروه‌های مسلح و مقاومت فلسطین و جلوگیری از مسلح شدن فلسطینی‌ها و دوم: مدیریت و مهار جمعیت فلسطین‌ها از طریق مداخلات نظامی، تخریب خانه‌ها، کشتارهای هدفمند و دستگیری و بازداشت شهروندان فعال و همزمان اعطای برخی مشوق‌های کوتاه مدت و مقطعی. به عنوان نمونه بلافاصله پس از اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری در سال 1967، برخی اقدامات شامل صدور مجوز برای شرکت‌های نساجی و تولیدی کفش فلسطینی‌ها، اعطای وام‌های کم بهره به برخی سرمایه‌گذاران فلسطینی و صدور مجوزهای جدید کاری برای فلسطینیان کرانه باختری جهت کار در مناطق اشغالی صورت گرفت.
با این حال هر دو این روش‌ها شکست خورده‌اند و فلسطینی‌ها نشان داده‌اند که برخی امتیازات اقتصادی کوتاه مدت، به معنای کوتاه آمدن در برابر اشغالگری نیست و آنها همچنان عملیات‌های خود با هدف عقب راندن اشغالگران را ادامه خواهند داد. در واقع شهروندان فلسطینی حتی نسل‌هایی جدیدی که در اردوگاه‌ها به دنیا می‌آیند، مصمم به آزادی وطن خود هستند. نکته قابل توجه آن که بسیاری از فلسطینی‌هایی که به شهادت می‌رسند، به طور عمده از نظر سنی زیر 30 سال هستند.