حذف شبکه پرستیوی از ماهواره یوتلست(اخبار ادبی و هنری)
اپراتور ماهوارهای یوتلست، چند هفته پس از اعمال تحریمهای اتحادیه اروپا علیه پرستیوی، این شبکه خبری انگلیسیزبان ایران را قطع کرد.
اتحادیه اروپا در تاریخ ۱۴ نوامبر تعدادی از نهادها و افراد ایرانی از جمله شبکه پرستیوی را بهدلیل ادعای نقض حقوق در پی ناآرامیها در ایران تحریم کرد و بر این اساس شرکت ماهوارهای فرانسوی یوتلست(Uutelsat) هم پخش شبکه انگلیسیزبان پرستیوی را قطع کرده است.
کارشناسان بر این باورند که تحریمهای اعمالشده علیه پرستیوی توسط اتحادیه اروپا و پیش از آن توسط دولت کانادا، با هدف از بینبردن آزادی بیان و دیدگاههای جایگزین است. آنها همچنین بر نقش پرستیوی در جریان ناآرامیها اخیر تاکید کردهاند، زیرا این شبکه خبری تلاش زیادی برای مقابله با روایتهای جعلی ایجادشده توسط رسانههای غربی انجام داده است.
یوتلست یک اپراتور ماهوارهای فرانسوی است که تمام قاره اروپا، خاورمیانه، آفریقا، آسیا و قاره آمریکا را پوشش میدهد و سومین اپراتور ماهوارهای در جهان از نظر درآمد است.
در سوم آوریل ۲۰۱۲، کمپانی تنظیم مقررات رسانهای «BLM» در مونیخ آلمان اعلام کرد که پرستیوی را از ماهواره «SES Astra» حذف میکند، زیرا ظاهراً مجوز پخش در اروپا را ندارد.در نوامبر ۲۰۱۲ شرکت هنگکنگی «AsiaSat» هم پخش چندین شبکه ایرانی را در شرق آسیا قطع کرد و در اکتبر ۲۰۱۲ یوتلست و اینتلست پخش چندین شبکه ماهوارهای ایرانی را متوقف کردند، اگرچه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پس از انعقاد قراردادهایی با شرکتهای کوچکتر موفق به از سرگیری پخش شد. شبکه انگلیسیزبان پرستیوی در بریتانیا و پس از لغو مجوز رسمی رسانه آفکام بهدلیل آنچه نقض قوانین رسانهای اعلام شده، از ژوئن ۲۰۱۳ قطع شده است و در همان سال، پس از اعلام تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا علیه صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، پخش آن در آمریکای شمالی نیز متوقف شد. همچنین بدون اعلام قبلی، پرستیوی از پلتفرم ماهوارهای گلکسی۱۹ حذف شد که به آن اجازه پخش در ایالات متحده و کانادا را میداد. این شبکه بارها قربانی سانسور چندین پلتفرم رسانههای اجتماعی مبتنی بر اینترنت از جمله فیسبوک، اینستاگرام، توئیتر، یوتیوب و غیره شده است.
در همین حال معاون برون مرزی صداوسیما گفت: در حال حاضر در سایر نقاط جهان و بر روی ماهوارههای دیگر پخش برنامههای پرستیوی ادامه دارد.
نوروزی در مصاحبه با خبر سیما گفت: این نخستینبار نیست که مجموعه رسانههای معاونت برونمرزی با اقدامات محدودساز رسانهای مواجه میشوند. در بستر اینترنت مکرر با این رفتارهای خصمانه روبهرو بودیم حتی دامنه داتکام پرستیوی چند سال پیش محدود شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در سایر نقاط جهان و بر روی ماهوارههای دیگر پخش برنامههای پرستیوی ادامه دارد؛ اما در اروپا گزینه روی میز ما پخش برنامهها بهصورت آنلاین و برخط است. از زمان تاسیس شبکه در ۲۰۰۷ تا الان، چندینبار این اقدامات محدودیتساز برای پرستیوی رخ داده، اما از نظر محدودیت ماهوارهای این سومینبار است که پخش برنامههای پرستیوی قطع میشود. تاکنون بیش از ۸ بار صفحه یوتیوب پرستیوی نیز حذف شده است.