kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۴۹۷۷
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۶
رئیس ‌سازمان بورس:

همه خودروهای پرتیراژ قابلیت عرضه در بورس را دارند

 
 
 
 
رئیس ‌سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به عرضه خودروهای ۲۰۷ و تارا در بورس کالا تاکید کرد: همه محصولات پرتیراژ قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند.
به گزارش ایسنا، مجید عشقی دیروز در حاشیه بازدید از کارخانه ایران‌خودرو با تاکید بر این‌که صنعت خودرو با مشکلات انباشته‌ای مواجه است اظهار کرد: فرآیند خوبی برای رفع مشکلات مذکور در یک‌سال گذشته از جمله افزایش تولید تا تکمیل خودروهای ناقص انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین در راستای اصلاح ساختار قیمتی قدم‌های خوبی برداشته شده که امیدواریم این فرآیند با کمک بورس کالا ادامه یابد و بخش عمده‌ای از محصولات خارج از قیمت‌‌گذاری دستوری عرضه شود تا بتوانیم شاهد یک بازار منصفانه در بورس کالا باشیم.
رئیس ‌سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که اصلاح ساختار مالی خودروسازها به مرحله سختی رسیده است، اظهار کرد: زیان انباشته‌ای که در دو شرکت خودروساز ایجاد شده اصلاح ساختار مالی را دشوار کرده است.
عشقی در مورد واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا عنوان کرد: این فرآیند از طریق سازمان خصوصی‌‌سازی دنبال می‌شود. در مورد سهام وثیقه این خودروساز سازمان بورس متولی نیست و سازمان خصوصی‌‌سازی در حال جایگزینی سهام است تا سهام وثیقه آزاد شود.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد این‌که کدام خودروهای پرتیراز در بورس کالا عرضه خواهند شد؟ تصریح کرد: سایر محصولات همانند ۲۰۷ و تارا قابلیت عرضه دارند و این عرضه باید متناسب با بازاری که دارند صورت بگیرد. همه مشتریان می‌توانند در بورس کالا خودرو بخرند و تلاش ما افزایش عرضه‌ها است.
رئیس ‌سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: مصرف‌کننده نهایی باید خودرو را در بورس کالا به قیمت منصفانه بخرد.
کاهش قیمت با عرضه دنا، سورن و رانا در بورس
به گزارش تسنیم، مهدی خطیبی، مدیرعامل ایران خودرو در حاشیه بازدید رئیس ‌سازمان بورس از کارخانه ایران‌خودرو با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا اظهار کرد: در این راستا باید چند سیاست تکمیلی را اعمال کنیم؛ هم تیراژ عرضه باید افزایش یابد و هم تنوع محصولات. 
بر این اساس به زودی دنا، سورن و رانا در بورس کالا عرضه خواهد شد. با صدور مجوز این اقدامات، در سه ماهه آینده شاهد کاهش قیمت در بازار خواهیم بود.
وی با تاکید بر این‌که مدت زمان تحویل خودروهایی که در بورس کالا عرضه می‌شود باید کاهش یابد، توضیح داد: در حال حاضر مدت تحویل سه ماه بعد از معامله است اما این مدت باید به دو یا یک ماه کاهش یابد.
مدیرعامل ایران‌خودرو در پاسخ به این‌که بدون واردات خودرو و عرضه خودروهای داخلی به قیمت حاشیه بازار امکان کاهش قیمت‌ها وجود ندارد، تأکید کرد: ما حتما موافق واردات خودرو هستیم، مشخص نیست که امسال از سوی ایران خودرو وارداتی انجام شود. در نظر داشته باشید با وجود اینکه مجوز واردات مربوط به ایران‌خودرو صادر شده اما ما خودروساز هستیم.
خطیبی افزود: واردات خودرو به صورت کامل سی‌بی‌یو در دستور اصلی ما نیست اما اگر به صورت محدود واردات خودرو کامل انجام شد حتما مراحل ساخت داخل آنها انجام می‌گیرد.
وی گفت: امسال یک میلیارد دلار پروژه سرمایه‌گذاری در ایران‌خودرو تعریف شده که پیش از این تامین منابع آن با ابهام‌ مواجه بود؛ اما با عرضه خودروها در بورس کالا امکان این سرمایه‌گذاری نیز فراهم خواهد شد. طی سال‌های اخیر سازمان مالیاتی نتوانسته یک ریال مالیات اخذ کند؛ مصرف‌کننده واقعی با قیمت‌های بالا خودرو را تهیه می‌کرده و سهامداران نیز نتوانسته‌اند سود تقسیمی را کسب کنند.
مدیرعامل ایران‌خودرو یادآور شد: مواد اولیه در بورس تهیه می‌شود، اما با عرضه محصول نهایی در بورس مقابله می‌شود، این روند سوق دادن کشور به سمت صادرات مواد خام است.