kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۴۸۹۶
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۲
وزیر اقتصاد: بر اساس دستور رئیس‌جمهور

مسئولیت تعلل در صدور مجوز برعهده بالاترین مقام هر دستگاه است

وزیر اقتصاد گفت: رئیس‌جمهور دستور دادند که دستگاه‌ها باید نسبت به صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزها تمکین کنند و مسئولیت عدم انجام وظایف قانونی بر عهده بالاترین مقام دستگاه است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سید احسان خاندوزی در حاشیه برگزاری نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در استان سیستان و بلوچستان همچنین درباره سفر دوروزه خود به استان سیستان و بلوچستان توضیح داد: با توجه به اینکه در چند حوزه مختلف امکان گره‌گشایی و تسهیل فعالیت اقتصادی فعالان این استان به شکل ویژه‌تری برمبنای ظرفیت‌های استان وجود دارد، در حوزه مسائل مالیاتی و به طور خاص در حوزه رفع تعهد ارزی تعاونی‌های مرزنشین و استرداد مالیاتی که باید صورت می‌گرفت، تصمیمات مهمی اتخاد شد که امیدواریم برای هفته‌های آینده چند خبر خوش برای فعالان اقتصادی سیستان و بلوچستان به صورت محقق شده، داشته باشیم.
او درباره آخرین وضعیت درگاه ملی مجوزها بیان کرد: تمام وزارتخانه‌ها و برخی دستگاه‌های بیرون دولت به صورت نیمه‌ متصل شده‌اند، اما هنوز دستگاه‌هایی هستند که علی‌رغم متصل شدن به درگاه ملی مجوزها شرایط و مدارک صدور مجوز خود را به صورت کامل بارگذاری نکرده‌اند و اگر هم کرده‌اند به جای هدایت مردم به این درگاه همچنان فعالان اقتصادی را به سمت مسیرهای کاغذی هدایت می‌کنند.
وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری نشست اخیر هیئت مقررات‌زدایی گفت: قرار شد دستگاه‌هایی که هنوز هیچ مجوزی از درگاه ملی مجوزها صادر نکرده‌اند، از ظرفیت‌های نظارتی برای بالاترین مقام آن دستگاه استفاده کنیم.
خاندوزی با تأکيد بر اینکه تسهیل شرایط تولید اولویت دولت سیزدهم است، تأکید کرد: رئیس‌جمهور هم پس از ارائه گزارش اخیر هیئت مقررات‌زدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار به ایشان دستور دادند که باید دستگاه‌ها تمکین کنند و مسئولیت عدم انجام وظایف قانونی برعهده بالاترین مقام دستگاه است.
صدور ۱۳۵ هزار مجوز
و امتناع 3 دستگاه
به گزارش خبرگزاری تسنیم، از ابتدای امسال تا چهارم آذرماه از تعداد 467 هزار و 276 درخواست صدور مجوز به درگاه ملی مجوزهای کشور، 135 هزار و 507 مجوز، معادل 29 درصد کل درخواست‌ها، صادر شده است.
همچنین 189 هزار و 886 مجوز رد شده، 19 هزار و 370 نفر از درخواست خود انصراف داده‌اند و 122 هزار و 513 درخواست با تأخیر از سوی دستگاه‌های صادرکننده مواجه شده‌اند. چهارهزار و 692 درخواست در صف بررسی هستند و 83 هزار و 147 درخواست معادل 17 و هشت دهم درصد کل درخواست‌ها در مرحله بررسی تأخیر داشته‌اند.
وزارت بهداشت، وزارت ارشاد و معاونت علمی ریاست جمهوری از ابتدای سال 1401 تا چهارم آذرماه هیچ مجوزی را از مسیر قانونی درگاه ملی مجوزها صادر نکرده‌اند.
9 دستگاه همچنان متصل نیستند
سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور، وزارت دفاع، کانون کارشناسان رسمی، کانون وکلا، جامعه حسابداران رسمی، سازمان اداری و استخدامی، فراجا و نظام روانشناسی همچنان در فهرست دستگاه‌های جامانده و متصل نشده به درگاه ملی مجوزها هستند.
بر این اساس، صندوق نوآوری هیچ تاخیری در بررسی درخواست‌های صدور مجوز نداشته و وزارت بهداشت با 73 و چهار دهم درصد، بیشترین درصد تأخیر را در بررسی درخواست‌های صدور مجوز داشته است.