سانسور جزئیات انفجار مهیب تلآویو از سوی رژیم صهیونیستی
سرويس خارجي-
شدت سانسور خبرها و محتواهاي مرتبط با فلسطين و حوادث در رژيم صهيونيستي تا آنجاست كه بسياري از اين خبرها به دستور واحد سايبري تل آويو در رسانههاي اجتماعي حذف مي شوند.
عصر پنجشنبه شرق تل آويو بر اثر يك انفجار مهيب لرزيد. صداي اين انفجار در تل آويو تا بدان حد مهيب بود كه شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی نيز وقوع آن را تائيد كرد. گزارشها نيز از انفجار یک بمب در نزدیک رستورانی در خیابان «دیوید العازار» در منطقه «اور یهودا» در شرق شهر تلآویو خبر میداد. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی افزود: «تحقیقات درباره این حادثه در جریان است.» به جز همين دو خط توضيح درباره انفجار عصر پنجشنبه حتي تا شامگاه جمعه نيز هيچ خبر ديگري از اين حادثه به رسانهها درز نكرد و هيچ توضيح بيشتري را درباره اين حادثه نمي توان در رسانههاي عبري زبان و يا انگليسي زبان ديد. حقيقت آن كه خبر انفجار شامگاه پنجشنبه در تل آويو از سوي رسانههاي رژيم صهيونيستي سانسور شد.
سانسور حوادث در رسانههاي صهيونيستي موضوع جديد و عجيبي نيست. سالهاست كه حوادث و اتفاقات در فلسطين اشغالي از سوي رسانهها رژيم صهيونيستي سانسور مي شود. سانسور در رسانههاي رژيم صهيونيستي از دو جنبه متفاوت دنبال مي شود: حذف خبرهاي انفجار، حوادث و يا تلفات نظامي در مناطق اشغالي و از سوي ديگر جلوگيري از انتشار خبر مربوط به سركوب و حملات عليه فلسطينيها.
سانسور در بخش حوادث مناطق صهيونيستي طي اين سالها تا آنجا قوي بوده كه به ندرت خبرهاي مربوط به آتش سوزي و يا انفجارهاي كوچك رسانهاي
ميشود. در حالي كه طي دو ماه اخير، سيستم برق رژيم صهيونيستي بهويژه در شهرهاي منطقه نقب در جنوب رژيم صهيونيستي با اختلال شديد جريان برق روبهرو بودهاند، اما خبرهاي اختلال در سيستم برق را كمتر رسانه اي صهيونيستي منتشر كرد و اين خبرها را تنها در لابه لاي اظهارات كاربران عبري زبان در شبكههاي مجازي مي توان رديابي كرد.
سانسور ساختارمند خبرهاي فلسطين
بخش مهم سانسور كه مربوط به وضعيت غيرانساني در فلسطين است، در ماجراهاي ماه مه 2021 (ارديبهشت 1400) مي توان رديابي كرد. در آن زمان جهان با وحشت شاهد بود که نظاميان اسرائیلي ساکنان فلسطینی محله شیخ جراح بيت المقدس را با بدترين رفتار از خانههاي خود بیرون مي كنند. در این میان، دعوای دیگری در جریان بود و آن مبارزه بر سر روايت اين ماجرا بود. در حالی که روزنامه نگاران، فعالان شهروندی و سازمانهای حقوق بشر تلاش کردند تا سرکوب وحشیانه اسرائیل را مستند کنند، بسیاری از اين روزنامه نگاران به روشني خود را در برابر يك سانسور ساختاري ديدند. پستهای کلیدی رسانههای اجتماعی درباره وضعيت شيخ جراح از شبكههاي تاثیرگذار مانند توئیتر، فیسبوک و اینستاگرام حذف شدند و با وجود جنايتي كه در شيخ جراح جريان داشت، امكان اطلاع رساني از اين فاجعه ميسر نبود. به عقیده بسیاری، تأثیر این سانسور، خفه کردن چشمگیر صداهای به حاشیه رانده شده فلسطینیهايي بود، که امیدوار بودند واقعیت زندگی خود را تحت يك رژيم اشغالگر و خشن به مخاطبان جهانی نشان دهند.
سازمانهای حقوق دیجیتال مانند Access Now (اكسس ناو) و 7amleh (سون امله) گزارشهای متعددي را تهیه کردهاند که سرکوب محتوای مرتبط با فلسطینیها را توسط شرکتهای رسانههای اجتماعی مستند كردهاند. سانسور در فلسطين درباره اخبار فلسطينيها تا آنجاست كه براساس گزارش موسسه خاورميانه در واشنگتن، تا سال 2015، 470 فلسطینی به دلیل پستهای فیس بوکي خود به اتهام تحریک دستگیر شدند. در ميان دستگيرشدگان نام شاعري بنام «درین تاتور» ديده مي شود كه بدليل انتشار شعری حماسي در فيس بوك از سوي نظاميان صهيونيستي بازداشت شد. در گزارش موسسه خاورميانه گفته شده كه شبكههاي اجتماعی پرطرفدار كه عمدتا در آمریکا مستقر هستند، 90٪ از صدها هزار درخواست حذف محتوا توسط واحد سایبری تل آويو را اجابت كرده و آنها را حذف مي كنند. از همين رو با نگاهي به اين گزارش مي توان اوج سانسور درباره خبرهاي مرتبط با فلسطين را به روشني مشاهده كرد.
تنشهاي تل آويو در اوج
همزمان از تل آويو خبر مي رسد كه تنش و اختلاف ميان كابينه فعلي و قديمي رژيم صهيونيستي اوج گرفته است. الجزیره گزارش داده است كه بنیامین نتانیاهو رهبر حزب لیکود که مامور تشکیل دولت صهیونیستها شده، یائیر لاپید را به تشویق افسران و مقامات محلی به شورش علیه دولت آینده متهم کرد. روز گذشته هم رسانهها خبر داده بودند كه نتانياهو در نامه اي خواستار تغيير همه كاركنان دفتر نخست وزيري شده بود تا افراد نزديك به خود را به كار گمارد.
از سوي ديگر آن گونه كه آناتولي گزارش داده، ارتش رژیم صهیونیستی از ترس پاسخ مقاومت فلسطین به تحولات اخیر اردوگاه جنین و شهادت دو فلسطینی، سطح آمادهباش نیروهای خود را در کرانه باختری اشغالی افزایش داد.