جذب نخبههای حوزه تکنولوژی به بدنه حزب حاکم چین
رهبر چین برای تبدیل کشورش به قدرت بلامنازع در حوزه تکنولوژی و علوم مختلف، افراد دانشمند و متخصص درحوزه علوم و فناوریهای نو را در بدنه حکومت این کشور افزایش داده و به آنها اجازه مشارکت در تصمیمگیری در سیاستهای استراتژیک این کشور را نیز داده است.
به گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، «شی جینپینگ»، رئیسجمهور چین، به نسل جدید افرادی که در حوزههای فضانوردی، هوش مصنوعی و سایر حوزههای مهم علوم و فناوری تجربه دارند بلندمرتبهترین جایگاهها در حزب کمونیست را داده است و این اقدام حکایت از آن دارد که پکن به دنبال تبدیل شدن به ابرقدرت تکنولوژی و علم در رقابت با آمریکاست.
فهرست مقامات رسمی با پیشینهای در زمینه علوم و تکنولوژی در کمیته مرکزی چین با ۲۰۵ عضو به آنچه در زمان دوره ۵ ساله نخست رهبر پیشین چین یعنی «جیانگ زمین» که از سال ۱۹۹۲ آغاز شد، بازگشته است. در زمان وی افزایش سرعت در تحقیقات و نوآوری آغاز شد. گفتنی است، این متخصصان از علوم تجربی و تکنولوژی هستند و چنانچه در بسیاری از جوامع اقتدارگرا اینگونه است، توجه کمتری به متخصصان علوم انسانی میشود.
براساس دادههای اتاق فکر بنیاد بروکینگز در واشنگتن که در اختیار این روزنامه گذاشته است، مقامات چینی با تخصص فنی ۸۱ کرسی یعنی حدود ۴۰ درصد کل را در کمیته جدید حزب کمونیست این کشور به دست آوردند و این بدنه نخبه درباره سیاستهای مهم ملی این کشور تصمیمگیریهای لازم را انجام میدهد که در مقایسه با فهرست ۱۸ درصدی کمیته مرکزی پیشین قابل توجه است. موج جدید انتصاب افراد متخصص در چین یک ماه پس از آن اتفاق افتاد که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا تغییر استراتژیک آمریکا برای جلوگیری از سبقت زیاد چین تا بیشترین حد ممکن در تکنولوژیهای پایهای را اعلام کرد. باید توجه داشت که بسیاری از تکنوکراتهای جدید در کمیته مرکزی چین از صنایعی آمدهاند که به اعتقاد پکن اولویتهای استراتژیک هستند و از جمله میتوان به نیمه حوزه رسانهها، علوم محیط زیست و بیوتکنولوژی اشاره کرد.