مدیرعامل آبفای تهران خبر داد
اقدامات جدید برای تابآوری در مقابل کمبود آب
مدیرعامل آبفای تهران گفت: حدود ۲۳۰ هزار مترمکعب مخزن جدید به مخازن تهران اضافه میشود و در دهه فجر این پروژه به بهرهبرداری میرسد.
محمدرضا بختیاری درباره اقدامات دولت برای مقابله با کمبود آب به خبرگزاری مهرگفت: در سال جاری دو اقدام جالب توجه در تهران در حال اجرا است؛ حدود ۲۳۰ هزار مترمکعب مخزن جدید به مخازن تهران اضافه میشود و در دهه فجر این پروژه به بهرهبرداری میرسد.
وی ادامه داد: همچنین ادامه رینگ تهران که در حال انجام اقدامات جاری است در بخش تهران است و تابآوری سیستم را به شدت افزایش میدهد. به عنوان مثال در سیل امامزاده داوود تقریباً ۵۰ درصد ورودی تهران به مدت ۱۶ ساعت قطع شد اما با مشکلی مواجه نشدیم.
وی با اشاره به اینکه تأمین آب در دراز مدت برای تهران دو پروژه از طریق آب منطقهای تهران در حال پیگیری است، توضیح داد: تونل طالقان به تهران و تونل لار به تهران است که در صورت اجرایی شدن این دو پروژه مشکلی وجود ندارد.
جبران کمبارشی مهر در آبان
درحالیکه مهرماه امسال خشک و کمبارش بود، در دو هفته ابتدایی آبانماه، بارشهای حیاتبخش و امیدوارکننده در سراسر کشور بارید و اکنون، تنها استان بیبارش ایران در پاییز امسال، استان سیستان و بلوچستان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سال آبی از ابتدای مهرماه هر سال تا پایان شهریورماه سال بعد محاسبه میشود و طبق اعلام مسئولان بخش آب کشور، با آغاز مهرماه 1401، سومین سال آبی خشک و کمبارش متوالی را آغاز کرده و در حال گذراندن هستیم.
مهرماه امسال، بهشدت پاییز خشکی را شاهد بودیم؛ بهطوری که 19 استان کشور در نخستین ماه پاییز، حتی یک قطره باران را نیز تجربه نکردند و در بقیه استانها هم بارشها در مقایسه با متوسط آمار 53 ساله، منفی و ناچیز بود.
در مجموع در مهرماه، دو و یک دهم میلیمتر بارش در کشور ثبت شد که در مقایسه با بارشهای هفت و یک دهم میلیمتری که متوسط بارشهای مهرماه در آمار بلندمدت 53 ساله است، کاهشی 71 درصدی داشت.
با شروع آبانماه و بهویژه در دومین هفته از دومین ماه پاییز، بارشهای خوبی در کشور رخ داد و حتی بسیاری از استانهای بیبارش در ماه قبل، با بارش رحمت الهی در آبان مواجه شدند.
بررسی آمار رسمی شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان میدهد که از ابتدای سال آبی جاری تا 14 آبانماه، میزان بارشهای کشور به 14 و چهار دهم میلیمتر رسیده که مقایسه این رقم با متوسط آمار بارشها در 53 سال گذشته، تنها هشت درصد کاهش داشته است.
در واقع با ثبت بارشهای 12 و سه دهم میلیمتری در دو هفته نخست آبان، اختلاف 71 درصدی بارشهای پاییز امسال در پایان مهرماه نسبت به آمار متوسط بارشها در 53 سال اخیر در مدت مشابه، به اختلاف هشت درصدی در پایان هفته دوم آبان، تقلیل پیدا کرده
است.
نکته قابل توجه دیگر، عبور میزان بارشها از آمار مدت مشابه سال قبل است. در حالی که در پایان مهرماه، میزان بارشهای امسال کاهشی 61 درصدی نسبت به بارشهای مهرماه سال قبل داشت، در پایان دومین هفته آبانماه، مقایسه میزان بارشهای سال آبی جاری (ابتدای مهر تا 14 آبان) نسبت به بارشهای مدت مشابه سال قبل، رشدی 35 درصدی را نشان میدهد.