اعتراض گسترده به سیاست ریاضتی در کشورهای اروپایی
تشدید بحران اقتصادی در کشورهای اروپایی و ادامه اعمال سیاستهای ریاضتی، اعتراضها علیه دولتمردان این قاره را افزایش داد.
روز جمعه نوبت دو کشور فرانسه و اسپانیا بود که برای چندمین بار در اعتراض به اعمال سیاستهای سنگین ریاضتی به شکلی مخالفت خود را علنی کنند. خلبانان شرکت بزرگ هواپیمایی ایرفرانس که حدود دو هفته است به دلیل همین اوضاع بد اقتصادی در اعتصاب به سر میبرند، اعلام کردهاند، به اعتراضها همچنان ادامه خواهند داد. این اعتصاب پرهزینه سرانجام صدای اعتراض نخستوزیر این کشور مهم اروپایی را هم درآورد.
نخست وزیر فرانسه اعلام کرد اعتصاب خلبانان شرکت هوایی ایر فرانس دیگر غیر قابل تحمل شده است.
مانوئل والس نخست وزیر فرانسه روز جمعه خواستار پایان اعتصاب طولانی مدت خلبانان شرکت هوایی ایرفرانس شد و این اعتصاب را «غیرقابل تحمل» توصیف کرد.
والس که این سخنان را در شهر شمال شرقی «آراس» مطرح میکرد، گفت: «این اعتصاب باید پایان یابد، این اعتصاب برای مشتریان غیرقابل تحمل است، این اعتصاب برای شرکت ایرفرانس غیرقابل تحمل است و این اعتصاب برای فعالیت اقتصادی کشور غیر قابل تحمل است.»
به گزارش تسنیم هفته پیش نیز وی در مصاحبهای رادیویی تاکید کرد که این اعتصاب فشار سنگینی را بر شرکت ایرفرانس و همین طور وضعیت مالی آن، و به جذابیت و وجهه کشور فرانسه وارد میکند. هیچ کس نمیداند این اعتصاب برای چه چیزی برپا شده است.
اظهارات والس در حالی مطرح میشود که بیش از نیمی از ناوگان حمل و نقل هوایی ایرفرانس برای سیزدهمین روز همچنان زمینگیر بوده و با شکست مذاکرات فشرده درباره بودجه مطرح شده برای خلبانان، این اعتصاب تا پایان تعطیلات آخر هفته جاری نیز ادامه خواهد داشت.
بر اساس گزارشها، این طولانیترین اعتصاب خلبانان ایرفرانس از سال 1998 به شمار میآید که روزانه برای این شرکت حدود 26میلیون دلار هزینه در پی دارد.
از سوی دیگر همزمان با اعتصاب خلبانان فرانسوی کارگران بخش دولتی این کشور نیز در شهر تولز در اعتراض به کاهش 30 درصدی حقوقها، اخراج و بازنشستگی زودتر از موعد دست از کار کشیدند.
در اسپانیا، دیگر کشور قاره سبز نیز مردم در شهر مادرید در اعتراض به کاهش بودجه بخش آموزش و تحقیقات به دلیل بحران اقتصادی دست به تظاهرات زدند.
اروپا از سال 2003 وارد دور جدیدی از بحران اقتصادی شده است و دولتهای اروپایی تنها چاره غلبه بر بحران اقتصادی را در اجرای برنامههای ریاضتی میدانند که این مسئله طی سالهای گذشته با واکنشهای تندی از سوی مردم مواجه شده است یونان، اسپانیا، فرانسه و ایتالیا بیشترین صدمه را از اجرای برنامههای ریاضتی متحمل شده اند.