kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۲۷۸
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۵

ائتلاف سعودی در دوران آتش‌بس یک میلیارد دلار گاز از یمن به سرقت برد

براساس تازه ترين برآوردها، ائتلاف سعودي از طريق غارت و فروش منابع گازي يمن طي شش ماه گذشته، بيش از يك ميليارد دلار درآمد به‌دست آورده است.

 

سرويس خارجي-

در ميانه بحران جهاني كمبود انرژي و گراني قيمت نفت و گاز، یکی از مهره‌های داغ کنونی در شطرنج غرب آسیا، یمن است. بر اساس داده‌هاي اداره اطلاعات انرژی آمریکا، یمن سی و دومین کشور صادرکننده نفت و شانزدهمین فروشنده بزرگ گاز مایع در جهان است. این کشور همچنين در یک مسیر حمل‌ونقل کلیدی قراردارد و از نظر مسير ترانزيتي نيز بسيار حائز اهميت است.
همچنين آمار شركت نفتي بی‌پی انگليس حكايت از آن دارد كه ذخایر گاز یمن ۴۹۰ میلیارد متر مکعب یا ۳ دهم درصد کل آمار جهانی است. براين اساس، يكي از اهداف عربستان و امارات براي آغاز جنگ عليه يمن در دستيابي و کنترل منابع انرژي اين كشور توصيف مي شود. منابع انرژي كه اين روزها در پي بحران انرژي جهاني ارزش آن چند برابر شده است. به تازگي نيز، وزارت نفت دولت نجات ملی یمن اعلام کرد که ائتلاف متجاوز سعودی در دوره آتش بس موقت يعني شش ماه گذشته، بیش از یک میلیارد دلار نفت این کشور را غارت کرده است. وزارت نفت و معادن دولت نجات ملی یمن با اعلام اين خبر در بیانیه‌ای اعلام کرد میزان نفت و گاز یمن که ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران آن در دوره آتش‌بس موقت غارت کرده‌اند برای پرداخت ۱۱ ماه حقوق همه کارکنان دولت کافی بود.
این وزارتخانه تاکید کرد مجموع ثروت نفتی یمن که دشمن درطی مدت آتش‌بس غارت کرده به ۱.۱ میلیارد دلار می‌رسد که معادل ۹.۹ میلیون بشکه نفت است. بر اساس بیانیه وزارت نفت دولت نجات ملی یمن، مجموع درآمد‌های گازی داخلی این کشور که توسط ائتلاف متجاوز و مزدوران آن در ماه‌های آتش‌بس به غارت رفته نیز بیش از ۱۱۴ میلیارد ریال است. از طرف دیگر شورای وزرای دولت صنعا نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ثروت نفتی یک ثروت مستقل برای همه مردم یمن است که باید برای کاهش مشکلات و رنج‌های آنها و پرداخت حقوق کارکنان و حمایت از خدمات اساسی مورد استفاده قرار بگیرد. شورای وزیران دولت نجات ملی یمن ضمن محکوم کردن تداوم تجاوزات ائتلاف سعودی و مزدوران آن و نیز جانبداری سازمان ملل از ائتلاف متجاوز تاکید کرد که هیچ یک از عناصر زندگی روزمره شهروندان یمنی از تخریب و ویرانی سیستماتیک ائتلاف متجاوز در امان نمانده است و در نتیجه تداوم نقض آتش‌بس موقت به دست ائتلاف متجاوز سعودی از طریق ادامه دزدی دریایی و توقیف کشتی‌های مشتقات نفتی یمن که بالغ بر ۹ کشتی می‌شود، بحران سوخت یمن بیش از قبل شدت گرفته است.