kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۱۵
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۷
فرمانده نیروی انتظامی:

کوتاهی‌ مراکز مسئول در پیشگیری از جرم قابل بخشش نیست

فرمانده نیروی انتظامی با تاکید بر این مطلب که با بالا رفتن ارتکاب جرم، بخش‌های «مهار و کنترل» و «برخورد و مقابله» نیز وارد عمل می‌شوند تصریح کرد: فرار به جلو برخی از دستگاه‌ها، قابل بخشش نیست.


سردار اسماعیل‌ احمدی‌مقدم در یک مصاحبه تفصیلی با پایگاه خبری پلیس در عین حال که همکاری مردم با پلیس را در وضعیت بسیار خوبی دانست. وی به میزان همکاری دستگاه‌ها با نیروی انتظامی در حوزه پیشگیری اجتماعی از جرم اشاره کرد و گفت: اگر در این حوزه بر اساس برنامه‌ریزی‌ها عمل شود، اینکه کدام دستگاه و سازمان در تحقق اهداف و برنامه‌ها پیشتاز یا عقب است معنا ندارد، اما در عالم واقع ممکن است یک سازمان فراتر از اهداف و با سرعت مناسب به پیش رود و در مقابل نهادی دیگر از برنامه‌ریزی‌ها غافل مانده یا حتی مسیر فعالیت‌ها را اشتباه طی کند که در این صورت موجب ایجاد انحراف نیز می‌شود.
این مقام ارشد انتظامی گفت: یک سری از نارسایی‌ها در بخش تعاملات قابل پذیرش است، اما غفلت، کوتاهی، سهل‌انگاری و قصور قابل بخشش نیست و این روحیه که هر دستگاهی مشکلات خود را به گردن دستگاه دیگر بیندازد و فرار به جلو داشته باشد، با اخلاق اسلامی و انسانی سازگار نیست.
ناجا مستقل و فارغ از تغییرات سیاسی عمل می‌کند
احمدی‌مقدم تاکید کرد: ناجا از یک ثبات مدیریتی و برنامه مدون برخوردار است و به هیچ وجه متاثر از انتخابات و تغییرات سیاسی کشور نیست.
وی افزود: معمولا در دولت به دلیل انتخابات و سلایق و دیدگاه‌های مختلف که با هر تغییر دولت همراه است معمولا باعث متوقف شدن برخی از پروژه‌ها و تغییر در اولویت‌ها و در نهایت تغییر در سرعت انجام امور می‌شود. لذا تلاش در تدوین اسناد چشم‌انداز و برنامه‌ها بر این اساس است که اینگونه تغییرات را به حداقل برساند، اما این طبیعت هر دولتی است که با روی کار آمدن اولویت‌های متفاوتی را دنبال کند.
احمدی‌مقدم در عین حال خاطرنشان کرد: تاکنون مجموعه کشور در مسیر برنامه‌ها و چشم‌اندازها در حرکت بوده و ما نیز از این حرکت استقبال می‌کنیم، به طوری که ناجا و به طور کلی نیروهای مسلح به دلیل فارغ بودن از تحولات سیاسی در مسیری آرامتر و مستمرتر قرار دارند و می‌توانند بر اساس اولویت‌های خود حرکت کنند.
مسائل اجتماعی را امنیتی نکنیم
رئیس پلیس کشور با اشاره به تاکید قرآن بر این موضوع که «اشدا علی‌الکفار و رحماء بینهم» تصریح کرد: نباید مسائل اجتماعی را امنیتی کنیم. وی در این باره تاکید کرد: بر اساس نص صریح قرآن کریم باید با گروهی برخورد شدید و با گروهی دیگر نرمش داشت و این دو مفهوم در مقابل همدیگر نیستند.
سردار احمدی‌مقدم گفت: بر همین اساس حضور پلیس باید موجب آرامش مردم باشد و پلیس به عنوان پناهگاه آنها تلقی شود نه نیرویی که تر و خشک را با هم بسوزاند و برای مقابله با جرم به اعمال خشن و غیرمنطقی دست می‌زند.
این مقام ارشد انتظامی «اقتدار نرم» را مدل اسلامی متناسب با جامعه ایرانی و برگرفته از تعلیمات دینی دانست و افزود: در واقع این مدل انقلاب ماست و امام خمینی(ره) نیز انقلاب را اینگونه رهبری کردند و مردم را بر پایه افزایش آگاهی و بصیرت هدایت کردند.
پلیس همگام با مجرمان پیش می‌رود
فرمانده ناجا پیشگیری در حوزه فعالیت‌های ناجا را چیزی بالاتر از سوت زدن مامور در خیابان‌ها یا دستگیری چند دزد توسط گشت‌های کلانتری‌ها دانست و افزود: در جرائم جدید قربانیان و مالباختگان با پای خود به دام مجرمان می‌افتند و با دست خود پول‌هایشان را به تبهکاران می‌دهند. وی با اشاره به تغییر ماهیت جرائم، هوشمند‌تر شدن مجرمین، استفاده مجرمانه از فضای جدید و سازمان‌یافتگی وسیع و جهانی اینگونه جرایم گفت: با توجه به این شرایط نقش ما در این حوزه‌ها بیشتر شده و پلیس باید هر روز هوشمندتر، پیچیده‌تر و عالم‌تر شود تا اگر یک گام از مجرمان جلو نیست حداقل همگام با آنان حرکت کند و عقب نماند.
وی تاکید کرد: اگر می‌خواستیم با امکانات و مقدورات 20 سال گذشته به ایفای نقش اجتماعی امروز خود بپردازیم به هیچ وجه امکان‌پذیر نبود. چرا که راهبردهای مدون نداشتیم، با مهارت‌ها آشنا نبودیم و ادوات و ملزومات آن در اختیار ما نبود.سردار احمدی‌مقدم خاطرنشان کرد: اگر قرار است پلیس در میان مردم به عنوان نهادی فرهنگ‌ساز، معلم و هادی اجتماعی ظاهر شود باید به مقبولیت اجتماعی دست یابد که این موضوع نیز بستگی مستقیم به مجموعه، شایستگی‌ها و توانمندی‌های درون سازمان پلیس دارد.