مردم از خرید و فروش آنلاین طلا اجتناب کنند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نادر بذرافشان به خریداران طلا و سکه توصیه کرد: برای خرید مطمئن حتما از واحدهای دارای جواز کسب از اتحادیههای رسمی طلا، جواهر، نقره و سکه که دارای رسته مربوطه که زیر مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند خرید نمایند.
وی با اشاره به شفاف بودن صنف طلا و جواهر تاکید کرد: همکاران ما در زمان فروش مصنوعات طلا فاکتور رسمی ارائه مینمایند و باید خریداران در موقع خرید دقت نمایند که در فاکتور کلیه مشخصات مصنوع مثل وزن، عیار، وزن سنگ، اجرت، قیمت روز طلا، رنگ مصنوع درج گردیده و مصنوع طلا دارای کد استاندارد باشد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرد: نگهداری فاکتور مصنوعات طلا بسیار حائز اهمیت است و بهعنوان یک سند رسمی محسوب میگردد که در صورت اشتباه و یا تخلف احتمالی قابل پیگیری و بررسی مجدد میباشد.
بذرافشان خاطرنشان کرد: در برخی از اظهارنظرها از این صنف بهعنوان یک صنف آشفته یادشده در حالی که صنف طلا و جواهر جزو شفافترین و منظمترین صنوف بوده و در معاملات، ریز موارد در فاکتور درج شده و هر گرم تا سوت آن قابل بررسی و محاسبه مجدد میباشد و به عبارتی در این صنف نظم و قانون شفافی حاکم است، بر همین اساس به هیچ وجه نمیتوان مثلا یک مصنوع کمارزش را با ارزش بالا به فروش رساند.
این مقام صنفی در مورد معاملات طلا در فضای مجازی نیز گفت: فضای مجازی یک بستر خوب و کاربردی برای همه صنوف است و هیچکس با انجام معاملات در آن مخالف نیست، ولی طلا یک کالای خاص است و فروش یک مصنوع طلا و جواهر دارای پیچیدگیهای خاص، از عیار و وزن گرفته تا اجرت و نوع سنگ میباشد، لذا به هموطنان و مردم عزیزمان توصیه میکنیم تا فراهم شدن بسترهای لازم و تدوین قوانین خرید و فروش طلا در فضای مجازی از معاملات آنلاین مصنوعات طلا و جواهر اجتناب نموده و یا با دقت و وسواس خاصی نسبت به معاملات آن اقدام و به صورت فیزیکی خرید نمایند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران برای خرید سکه نیز یادآور شد: مردم در هنگام خرید سکه از واحدهایی که دارای جواز کسب از اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران هستند خرید کنند و دقت نمایند که کارت بستهبندی سکه مربوط به همان واحد صنفی بوده و هولوگرام اتحادیه بر روی سکه مشخص باشد تا دچار مشکل و آسیب نگردند.
مردم فریب خدمات پس از فروش قلابی را نخورند
رئیس اتحادیه لوازم خانگی نسبت به ارائه خدمات پس از فروش توسط شرکتهای تقلبی و کلاهبردار هشدار داد و گفت: کلاهبرداران با استفاده از عدم آگاهی مردم بهعنوان شرکتهای خدمات پس از فروش بهصورت تلفنی با مردم تماس میگیرند و اعلام میکنند که بهعنوان مثال زمان تعویض فیلتر یخچال ساید شما است و با این ترفند فریبکارانه یک فیلتر 100 هزار تومانی را با قیمت یک میلیون تومان به مردم میفروشند.
اکبر پازوکی افزود: برخی کلاهبرداران نیز در فضای مجازی با عنوان ارائه خدمات پس از فروش ارزانقیمت شرکتهای لوازم خانگی خارجی که از ایران رفتهاند به فعالیت میپردازند و مدعی هستند که خدمات پس از فروش این شرکتها را ارائه میکنند، مردم نیز بیخبر از اینکه این افراد کلاهبردار هستند برای تعمیر لوازم خانگی خود با این افراد تماس میگیرند و از آنجا که برای تعمیرات قیمت بسیار پایینی را اعلام میکنند به خانههای مردم راه مییابند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم گفت: این کلاهبرداران وقتی که به خانههای مردم راه یافتند قیمت پایینی را برای تعمیر آن وسیله اعلام میکنند و کالای مورد نظر را به اصطلاح به تعمیرگاه منتقل میکنند و سپس به به دارنده لوازم خانگی هزینه گزافی را برای تعمیر اعلام میکنند و اگر هم دارنده کالا اعلام کند که از تعمیر صرفنظر کرده است کالای موردنظر را به او پس نمیدهند و بابت پس دادن آن هزینه زیادی را مطالبه میکنند.