فلاکت فراگیر اقتصادی و سیاسی انگلیس را به زمین زده است(خبر ویژه)
فلاکت بحران اقتصادی و بیثباتی سیاسی، انگلستان را زمینگیر کرده است. روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد، این تحلیل را از قول علی بیگدلی استاد دانشگاه منتشر کرد. بیگدلی درباره تحولات انگلیس و تغییر در دولت ظرف 5 ماه گفته است: اعتبار تاریخی انگلیس توسط لیز تراس تاراج شد.
در تاریخ انگلستان، اینچنین بههم ریختگی و استیصالی بیسابقه است باید این مسئله تا مدتها لندننشینان را از عرصه تصمیمگیریهای مهم بینالمللی برکنار دارد.
مدتها قبل این احتمال که نومحافظهکاران از برخوردی که با جانسون داشتند پشیمان شوند را مطرح کردم و این روزها شاهد هستیم که علناً این موضوع مطرح میشود و این یعنی انگلستان در تمامی مباحث سیاسی، زمینگیر شده است.
این وضعیتی که انگلیسیها در آن دست و پا میزنند نتیجه روشن خروج از اتحادیه اروپا و مشکلاتی است که پیشتر بدانها اشاره کرده بودیم،از بیکاری تا سقوط درآمدهای عمومی دولت.
نظم در روابط بینالملل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما این روزها شاهد و ناظر برهمخوردن نظم بینالملل هستیم موضوعی که قطعاً سلسلهای از رخدادها را به دنبال خواهد داشت.
کنار رفتن یا برکناری لیز تراس سرعت نومحافظهکاری در دنیا را که روی خط شتاب بود را کم میکند اما این لزوماً اتفاق بدی نیست. تضعیف انگلستان مترادف با قدرت گرفتن آلمان و فرانسه و به تبع آن اتحادیه اروپایی است؛ موضوعی که آمریکاییها از آن استقبال نمیکنند زیرا برای آمریکا یک اتحادیه اروپایی قوی مترادف با کابوس است.
درگیریهای جسته و گریخته چین و آمریکا بر سر مسئله تایوان، اختلافات ریاض و واشنگتن بر سر مسئله اوپک پلاس،بحران همچنان ادامهدار اوکراین، مسائلی همچون عراق، یمن، سوریه و لبنان و نیز اختلافاتی که اینک لیز تراس در انگلستان را به سمت درب خروجی خانه شماره 10 در خیابان دوانینگ هدایت میکند حکایت از آن دارد که از بین رفتن هژمونیها و بههم ریختگی در نظم مستولی بوده بر روابط بینالملل و چندان نیز نتایج قابل قبولی در پی نداشته است.