kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۱۱۲۷
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۳

تحرکات چین برای بازنویسی قوانین امنیت بین‌الملل به روایت سازمان اطلاعات سایبری انگلیس


رئیس‌سازمان اطلاعات سایبری انگلیس، چین را به تلاش برای بازنویسی قوانین امنیت بین‌المللی متهم کرده و گفته پکن از قدرت فناوری و اقتصادی خود استفاده می‌کند تا مردم را کنترل و در دیگر کشورها اعمال نفوذ کند!
ماشین عظیم الجثه چین در حال پیشروی و یک توسعه همه‌جانبه و بزرگ است و این به کابوس «غربی» تبدیل شده که چند دهه‌ای است، یکه تاز این میدان بوده و گویا باید حالا، از مسیر اژدهای زرد، کنار برود! در حوزه‌های مختلفِ اقتصادی و تجاری، حتی تکنولوژی و فناوری، چین با سرعتی سرسام‌آور پیش می‌رود. از این رو، غرب بسیار نگران است که جایگاه هژمونیک خود را دیر یا زود به چین ببازد و چین به قدرت مسلط بلامنازعی تبدیل شود؛ صدای هشدارها در این مورد بارها از خود غرب بلند شده است که چین می‌تواند دیر یا زود به یک قدرت غالبه غیرقابل کنترل بدل شود.
در ادامه همین هشدارها، «جرمی فلمینگ»، رئیس‌ستاد ارتباطات دولت انگلیس گفته، به رغم این‌که اروپا از زمان حمله روسیه به اوکراین درگیر جنگ شده، قدرت فزاینده پکن «مسئله امنیت ملی است که آینده ما را تعریف می‌کند.» فلمینگ در گفت‌وگویی کم‌سابقه با‌اندیشکده «مؤسسه سرویس‌های سلطنتی متحد» مدعی شد که مقامات کمونیست چین می‌خواهند
«با شکل‌دادن به اکوسیستم فناوری جهان، مزیت استراتژیک به دست آورند.»
«فلمینگ» این را هم گفته که، وقتی بحث فناوری باشد، اقدامات چین با انگیزه‌های سیاسی، مشکلی فزاینده است که باید تشخیص داده شده و به آن رسیدگی شود. این به این دلیل است که چین در حال تغییر تعریف امنیت ملی به یک مفهوم بزرگ‌تر است. فناوری نه تنها یک حوزه فرصت، رقابت و همکاری است، بلکه میدان نبردی برای کنترل، ارزش‌ها و نفوذ است.
جالب توجه است که کمی پیش از این گفت‌وگو، مقامی در پکن گفته بود که رشد چین در حوزه فناوری با هدف بهبود زندگی مردم انجام شده و تهدید محسوب نمی‌شود. «مائو نینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته بود: «اتهامات هیچ مبنای محکمی ندارد. چسبیدن به خطر چین و دمیدن در آتش تقابل و رو-در-رویی، به نفع هیچ‌کس نیست و در نهایت عواقبش دامن کسانی را که آن را مطرح می‌کنند، خواهد گرفت.» که البته شاید خود این هم یک تهدید ضمنی محسوب شود!