kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۰۴۸۷
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
جواد اوجی:

صادرات نفت کشورمان بدون هیچ مشکلی در حال انجام است

وزیر نفت گفت: صادرات نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی کشورمان بدون هیچ‌گونه مشکلی در حال انجام است.

به گزارش وزارت نفت، «جواد اوجی» با بیان اینکه فروش و صادرات نفت خام، میعانات و فرآورده‌های نفتی بدون وقفه در حال انجام است، اظهار کرد: هم‌اکنون صادرات بدون هیچ‌گونه مشکلی جریان دارد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با شناسایی بازارهای تازه و فرآیندهای جدید صادراتی توانسته‌ایم صادرات نفت خام و میعانات گازی را نسبت به چند سال اخیر متحول کنیم، تصریح کرد: هم‌اکنون هیچ‌گونه توقفی در صادرات نفت خام ایجاد نشده است و کشورهای غربی به‌خصوص ایالات متحده آمریکا بارها بر صحت این موضوع اعتراف کرده‌اند.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه تحریم‌های کشورهای غربی تا به امروز هیچ‌گونه تأثیری بر صادرات نفت کشورمان نداشته است، گفت: با راهکارهای جدیدی که همکاران بنده در امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران ارائه کرده‌اند، توانسته‌ایم بازارهای خوب و جذابی را برای نفت خام، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی ایران به دست بیاوریم.
اوجی تأکید کرد: امروز بحث تأمین امنیت انرژی از مسائل مهم در جهان به‌شمار می‌آید و این اهمیت رفته‌رفته با نزدیک شدن به فصل سرما دوچندان می‌شود.
چندی پیش عضو هیئت‌ رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفته بود: بیش از ۸۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت به‌روز در اختیار کشور است و بقیه آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار می‌گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مالک شریعتی‌نیاسر درباره وضع فروش نفت کشور از زمانی که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است، اظهار کرد: گزارش وزارت نفت و دیوان محاسبات حاکی از آن است که فروش نفت و دریافت منابع ارزی حاصل از آن تقریباً به روند باثباتی رسیده است.
وی بیان کرد: درست است که در این زمینه هنوز به آن حدی که باید برسیم، نرسیده‌ایم، اما شرایط ما از گذشته بسیار بهتر شده است.
شریعتی با بیان اینکه تثبیت شرایط به برنامه‌ریزی دولت و کسانی که با ارز سروکار دارند، کمک می‌کند، ادامه داد: افزون بر این، وضع صادرات و واردات ما می‌تواند مبنای دقیق‌تر و باثبات‌تری پیدا کند. امیدواریم این روند با یک مسیر مناسبی اصلاح شود و بهبود یابد و وضعیت فروش نفت ما از شرایط امروز هم بهتر شود.
وی با اشاره به تفاوت رویکرد دولت روحانی و دولت رئیسی گفت: به‌طور معمول سیاست‌هایی که دولت‌ها اعمال می‌کنند، در رفتار شریکان تجاری آنها اثر می‌گذارد. دولتی که همه برنامه‌ریزی‌هایش مبتنی بر مذاکرات باشد، سبب می‌شود که شریکان تجاری‌اش راه‌های دیگری را دنبال کنند، به آن دولت خیلی اعتماد نکنند و حرف آن دولت را جدی نگیرند.
عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: در مقابل، زمانی که دولتی در مقاصد صادراتی و منابع درآمدی و ارزی خود تنوع ایجاد می‌کند، سبب می‌شود کشورهایی که با آنان همکاری می‌کنند، بتوانند اطمینان بیشتری به آن دولت داشته باشند که دولت سیزدهم این‌گونه است.