رونمایی از الگوی کشت باز هم به تأخیر افتاد
در حالی که طبق وعده مسئولان وزارت جهاد کشاورزی قرار بود سند الگوی کشت دیروز رونمایی شود اما این اتفاق رخ نداد.
در همین رابطه سخنگوی صنعت آب، دیروز در یک نشست خبری با بیان اینکه قرار بود جلسهای روز یکشنبه در وزارت جهادکشاورزی با موضوع رونمایی از الگوی کشت در شرایط کمآبی برگزار شود، افزود: این جلسه به درخواست وزارت نیرو به بعد موکول شد تا وزارت نیرو الگوی کشت اعلامی را بررسی کند و در صورتی که مورد توافق بود، این جلسه در آینده برگزار شود.
فیروز قاسمزاده تأکید کرد: برای اعلام وضعیت کشت پاییزه، باید جلسات مربوط به بررسی وضعیت منابع آبی برگزار شود و بخشی از تصمیمات در پایان مهرماه و بخشی دیگر تا ۱۵ آبانماه اتخاذ و اعلام خواهد شد.
سخنگوی صنعت آب در ادامه تصریح کرد: در دو سال آبی شرایط کمآبی را دنبال کردیم؛ رودخانهها کاهش قابل توجهی حجم آب را داشتند و کمآبترین سالهای آبی را داشتیم. قاسمزاده گفت: در دو سال آبی گذشته شرایط کمآبی را دنبال کردیم به طوری که رودخانههای آبی کاهش قابل توجهی داشتند و کمآبترین سالهای آبی را داشتیم.
وی افزود: با این حال استانهایی بودند که بالای ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشتند که شامل استانهای ایلام، کرمانشاه، سمنان، همدان، زنجان و خوزستان بودند.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به میزان بارندگی در تهران گفت: پایتخت نیز کاهش ۲۶ درصدی بارندگی را داشت و تنها سه استان سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان بارندگی مثبت داشتند.
قاسمزاده ادامه داد: سال آبی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ کمآبترین سال نیم قرن اخیر بود و سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در بین ۵۳ سال اخیر، رتبه ۴۴ را از نظر میزان بارشها داشت و جزو ۲۰ درصد سالهای کمآب نیمقرن اخیر کشور بود.
وی بیان کرد: در فصولی که کشاورزی فعال است، امید داریم که بارندگیها بخشی از نیاز آبی را تأمین کند، اما در بهار امسال ۵۰ درصد بارشها نسبت به سالهای نرمال کمتر بود و این کاهش بارشها، ذخایر سدها را نیز تحت تأثیر قرار داد.
این مسئول یادآور شد: در سال آبی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ میزان آب ورودی به مخازن سدها ۳۰ میلیارد و 700 میلیون مترمکعب بود که این مقدار، نسبت به میزان ورودی آب به سدها در سالهای نرمال، بیش از ۳۰ درصد کاهش داشت. قاسمزاده افزود: در پایان شهریورماه و شروع سال آبی جدید، میزان پرشدگی مخازن سدها ۳۹ درصد بوده و هماکنون حدود ۱۹میلیارد مترمکعب آب در مخازن سدها ذخیره شده است. به گزارش مهر، وی با اشاره به پیشبینی سازمان هواشناسی درخصوص پاییز کمبارش و خشک، تصریح کرد: متأسفانه پاییز مناسبی را از نظر بارشها در پیش نداریم و باید برای تمامی مصارف آب، برنامهریزی داشته باشیم؛ همینطور از مردم میخواهیم که نسبت به اصول مدیریت مصرف بهینه آب، توجه لازم را داشته باشند.