گزارشی از برنامه اخیر «جریان خاورمیانه» پرستیوی
تلاشی برای خنثیسازی تبلیغات رسانهای غرب علیه لبنان
مهدی امیدی
رسانههای غربی و عربی تلاش میکنند با پروپاگاندا حق ملت لبنان را با تبلیغات دروغین کتمان کنند و غارتگری رژیم صهیونیستی را درست جلوه دهند. در این شرایط پرس تی وی از طریق برنامه جریان خاورمیانه بارها این موضوع را بررسی کرده و یادآور شده است که مردم و حکومت لبنان از حق این کشور برای دستیابی به منابع زیرزمینی و دریایی خود حمایت میکنند و شرایط اقتصادی لبنان به ویژه بحران سوخت هم موجب شده تا مردم خواستار بهره مندی از حق کشورشان بر منابع نفت و گاز دریای مدیترانه باشند و در نتیجه حزبالله دارای پایگاه قوی در داخل به ویژه افکار عمومی است.
این روش روشنگری پرس تی وی راه را برای اقناع افکار عمومی جهان هموار میسازد و مانع از تحقق پروپاگاندای رسانههای همسو با صهیونیسم میشود.
به طور نمونه شبکه پرس تی وی در برنامه «جریان خاورمیانه» به مسئله بازگشت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس به دمشق و در قسمت دوم به مسئله احتمال درگیری میان حزبالله لبنان با رژیم صهیونیستی بر سر مرزهای آبی لبنان و بهرهبرداری از منابع گازطبیعی در شرق مدیترانه پرداخت.
در این برنامه مطرح شد که حماس موقعیت سیاسی و استراتژیک خود را با بازگرداندن دیدگاه مثبت کامل خود نسبت به دمشق تقویت کرد. این جنبش در بیانیهای تاکید کرده است که به ایجاد و توسعه روابط مستحکم با دولت سوریه ادامه خواهد داد، با توجه به اینکه این تصمیم در خدمت ملت فلسطین و اهداف عادلانه آن است و آرمان آزادی قدس در راس آن قرار دارد.
مروه عثمان مجری برنامه «جریان خاورمیانه» برای بررسی بیشتر این موضوع با صالح ابوالعِز تحلیلگر فلسطینی ساکن کرانه غربی به گفتوگو پرداخت و این مفسر فلسطینی ضمن مهم دانستن این تقویت اتحاد میان بخشهای مختلف محور مقاومت به نقش حزبالله لبنان در ایجاد اعتماد و برقراری روابط دوستانه میان حماس و دولت سوریه اشاره کرد.
به این موارد باید اضافه کرد که یک دهه قبل، زمانی که فتنه غربی عربی و صهیونیستی سوریه را ویران میکرد، موجب جدایی حماس و دولت سوریه هم شد و توانست در میان بازوهای محور مقاومت که همه با صهیونیسم دشمن هستند جدایی افکند. این روند ادامه داشت تا روزهای اخیر که حماس به دمشق بازگشت و دانست دوست واقعی ملت فلسطین همانا ایران، سوریه و حزبالله هستند.
آیا در شرق مدیترانه جنگ میشود؟
احتمال درگیری میان لبنان و رژیم صهیونیستی دومین موضوعی بود که برنامه «جریان خاورمیانه» این هفته بررسی کرد. صهیونیستها تلاش میکنند از بحران انرژی موجود در اروپا نهایت سوءاستفاده را ببرند و با استخراج و فروش منابع گازی لبنان از جمله تاسیس سکوی بر فراز میدان گازی کاریش به هدف خود دست یابند. در حالیکه لبنان به این منابع انرژی برای تامین نیازهای مردمش و نیز ایجاد اشتغال و درآمد نیاز دارد و با روند موجود از حق خود محروم میشود. به همین خاطر تلاش حزبالله برای پس گرفتن حق حاکمیت لبنان بر منابع زیربستر سواحل شرقی این کشور از سوی مردم این کشور حمایت میشود.
مروه عثمان مجری برنامه جریان خاورمیانه در گفتوگو «الیاس فرحات» ژنرال بازنشسته ارتش لبنان به بررسی بیشتر این اختلاف از منظر نظامی و توانایی مقاومت اسلامی لبنان در عمل به وعدههایش پرداخت. این کارشناس نظامی به سخن سید حسن نصرالله دبیرکل جنبش حزبالله لبنان مبنی بر قفل شدن موشکهای این جنبش بر تاسیسات میدان گازی کاریش اشاره کرد و گفت آنها توانایی عمل به آنچه میگویند را دارند.
فرحات تاکید کرد: تلآویو ممکن است ریسک درگیر شدن با حزبالله را قبول کند ولی اگر چنین انتخابی انجام دهد باید منتظر شکست بزرگی باشد که علاوهبر ابعاد نظامی در سایر زمینهها هم برای این رژیم خسارت بار خواهد بود.
این کارشناس با اشاره به اینکه موضع حزبالله دفاعی است اما رژیم صهیونیستی در موضع تجاوزکارانه قرار دارد تصریح کرد: افکار عمومی جهان و حقوق بینالملل به نفع حزبالله قرار دارد.
برنامه «جریان خاورمیانه» یادآور شد که بر اساس شواهد و قرائن موجود، حزبالله از تاریخ ضرب الاجلی که برای تلآویو تعیین کرده است و اجرای معادله کاریش و فراتر از آن عقبنشینی نخواهد کرد. با این حال در محافل رژیم صهیونیستی احتمال جنگ بین «تلآویو» و لبنان مطرح است به این دلیل که تلآویو علاقهای به قبول حقوق دریایی لبنان ندارد.
در مجموع باید گفت که هفتههای آینده اثبات خواهد کرد آمریکا در نقشی که خود به عنوان میانجیگر پذیرفته، آیا میتواند تلآویو را مجبور به پذیرش حق مالکیت لبنان بر آبهای سرزمینی این کشور کند یا درگیری شدیدی در مدیترانه شرقی روی خواهد داد که در آن صورت میتواند برای رژیم صهیونیستی بسیار ویرانگر باشد.