مشکل این روزهای بورس جذب نقدینگی است
به گزارش خبرگزاری فارس، بورس در حالی روز سهشنبه نیز با کاهش در شاخصها روبهرو شد که سرمایه حقیقی برای چهارمین روز متوالی از بازار سهام خارج شد و همین مسئله نگرانی تحلیلگران را به همراه داشته است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند بازار سرمایه زمانی راه خود را پیدا میکند که خیال سرمایهگذاران از دخالتهای خارجی در آن راحت باشد. یعنی بورس نیز همانند دیگر بازارها تغییر پیدرپی قواعد و قوانین را به خود نبیند. در چنین وضعیتی میتوان سرمایهگذاران را ترغیب به ورود پول به بورس کرد.
حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه درباره علل خروج پول از بورس گفت: بازار سرمایه توانایی جذب نقدینگی را از دست داده و همین مسئله در نهایت منجر به خروج پول از بورس شده است و بازارهای موازی در حال جذب پولهای خارج شده از بازار سهام هستند که این موضوع میتواند زنگ خطر را برای بورس و اقتصاد کشور به صدا دربیاورد.
وی ادامه داد: بازار سرمایه بهطور سنتی جاذب نقدینگی است و بازارهای مالی در رقابت با بازارهای کالا و خدمات، بخشی از نقدینگی را جذب میکنند و این نقدینگی میتواند جذب حسابهای جاری کارگزاریها شده و آثار تورمی آن خنثی شود و البته قیمت سهام و قیمت داراییها در بازار سرمایه میتواند افزایش پیدا کند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: روشهایی مانند برداشت از صندوق توسعه ملی برای حمایت از بازار سرمایه توسط دولت اشتباه بوده و این مسئله تنها باعث ایجاد توقع در میان سهامداران شده است. با توجه به حجم بورس برداشت از صندوق توسعه ملی با توجه به دلاریبودن آن تنها میتواند منجر به افزایش پایه پولی و تورم شود.
در پایان معاملات روز سهشنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل 6 هزار و 760 واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و 367 هزار و 60 واحد رسید. بازدهی شاخص کل بورس منفی 49 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس با کاهش 2 هزار و 302 واحدی در سطح 397 هزار و 909 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس 80 واحد پایین آمد و در سطح 18 هزار و 496 واحد قرار گرفت.
روز سهشنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهارمین روز متوالی منفی شد و 155 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته کاهش 22 درصدی را نشان میدهد.