kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۶۱۲
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۴
با راه‌اندازی سامانه تبادل الکترونیک

تجارت بین ایران و هند تسهیل شد

 
 
 
پروژه «تیر الکترونیک» بین گمرکات ایران و هند برای نخستین‌بار اجرایی شد که موجب تسهیل تجارت بین دو کشور می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، زبیدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران درباره تسهیل تجارت بین ایران و هند، گفت: پروژه «تیر الکترونیک» بین گمرکات ایران و هند برای نخستین‌بار اجرایی شد. در راستای تسهیل ترانزیت و توسعه کریدور شمال- جنوب طی روزهای آینده اولین پروژه بین‌المللی حمل‌ونقل مرکب تحت رویه تیر الکترونیک بین گمرکات ایران و هند با ورود محموله ارسالی از مبدا کشور هند به گمرک  شهید رجایی بندرعباس و خروج آن از طریق گمرک آستارا عملیاتی می‌شود. او افزود: گمرک ایران جهت توسعه ترانزیت کالا از کشور، بحث توسعه و فعال‌سازی مسیرهای ترانزیت را به صورت جدی در دستور کار خود قرار داده که یکی از راه‌های فعال‌سازی کریدورهای ترانزیتی، به‌کارگیری پروژه تیر الکترونیک و استفاده از تسهیلات کنوانسیون تیر در حمل‌ونقل مرکب بوده که با راه‌اندازی «کارنه تیر» در گمرکات دریایی، شرایط لازم جهت تحقق این موضوع فراهم می‌شود. با اجرای این پروژه ضمن کاهش زمان و هزینه ترانزیت کالا‌، توسعه تجارت از مسیر ایران را شاهد خواهیم بود.  معاون حقوقی و نظارت گمرک ایران گفت: یکی از مشکلات اساسی در ترانزیت کالا از طریق حمل‌ونقل مرکب و بین کشورها، فقدان اسناد واحد گمرکی می‌باشد که با اجرای این پروژه ضمن اینکه از کارنه تیر به عنوان سند گمرکی واحد بین کشورها و در طول مسیر استفاده می‌شود، انجام این رویه تحت تیر الکترونیک باعث تبادل الکترونیکی اطلاعات بین کشورها شده و گام موثری را در جهت تسهیل تشریفات گمرکی و نهایتاً توسعه و فعال‌سازی کریدور‌ها و از جمله کریدور شمال- جنوب به همراه خواهد داشت.
زبیدی خبر داد: با اقدامات صورت گرفته ترانزیت کالا از مسیر ایران در پنج ماهه سال جاری با رشد 25 درصدی به رقم شش میلیون تن رسیده است.
گفتنی است، کلمه تیر(TIR) مخفف حمل‌ونقل جاده‌ای بین‌المللی است و تیر الکترونیک سیستمی است که کالا تحت سند واحد و تبادل الکترونیکی اطلاعات بین کشورها و تضمین بین‌المللی معتبر منتقل می‌شود. راه‌اندازی سامانه تیر الکترونیک نقش بسزایی در تسهیل تجارت ایران و هند به عنوان بخش مهمی از کریدور شمال جنوب دارد.