دولت با پایبندی به اصول گشایشهای زیادی ایجاد کرد
مرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با ایرنا درباره عملکرد دولت سیزدهم در یکسال گذشته گفت: دولت شروعی خوبی داشت و به حلوفصل مسائلی پرداخت که در اولویت بودند. فراموش نمیکنیم که آغاز فعالیت دولت مصادف با شیوع کرونا در کشور بود و دولتمردان تمام همت خودشان را صرف تولید و واردات واکسن کردند تا حدی که سابقه خوبی در مهار کرونا پیدا کردیم و در ردیف کشورهایی موفق در مقابله با این اپیدمی قرار گرفتیم.
وی افزود: درست است که در آن مقطع کشور با بحرانهای دیگری نظیر مسائل اقتصادی روبهرو بود اما مسئله کرونا اولویت داشت چراکه جان مردم را هدف گرفته بود و به مرور مشکلات دیگری همچون کمبود برخی کالاها که منجر به صف مرغ شده بود، برطرف و در حقیقت کنترل شد.
نبوی با اشاره به عزم دولت برای حل مشکلات موجود حتی با اتخاذ تصمیمات سخت مانند اصلاح نظام پرداخت یارانه، تصریح کرد: دولت تلاش میکند از روشهایی که منجر به رشد نقدینگی و دامن زدن به تورم میشود حذر کند که اقدام بسیار خوبی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به اتخاذ سیاست دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم و اثرات آن بر رشد تجارت خارجی کشور اشاره کرد و گفت: رویکرد دولت سیزدهم براساس رهنمود رهبری بود و بر همین مبنا اقتصاد را مشروط به برجام نکردیم و فعالیتهای خود را طبق روال انجام داده و در کنارش نیز به مذاکرات رسیدیم اگر شد که شد و اگر نشد هم بهصورت مستقل عمل کردیم و فرصتی را از دست ندادیم.
وی گفت: واقعیت این است که اقتصاد ما بهدلیل تنوع بازار، مشتریها و مقاصد اقتصادی از ظرفیت بالایی برخوردار است و توان اداره خود را دارد لذا توجه به این رویکرد گشایشهای خوبی را برای دولت فراهم کرد مثل اینکه شرایط در برجام تغییر کرد و مقدار بیشتری از پولهای نفت برگشت، فروش نفت وضعیت بهتری پیدا کرد و همچنین در برگشت پول نفتهایی که فروش رفته است گشایش ایجاد شد. در نتیجه دولت بهجای اینکه از خزانه قرض کند با استفاده از فروش نفت و ارز در بازار اقدام کرد و همین امر در بهبود وضع نقدینگی و تورم موثر بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به فضاسازیهای طیف غربگرا یا همان مدعیان اصلاحات درباره علیه اتحاد راهبردی ایران با چین و روسیه گفت: در مقطع پیشرو که آمریکا تحریمهای سخت و ظالمانهای را علیه کشور ما اعمال کرده و اروپا نیز به تبع آمریکا در همین مسیر حرکت میکند چرا باید خودمان را از گشایشهای اقتصادی که چین یا سایر کشورها مطرح میکنند، محروم کنیم و از این ظرفیتها که بهدلیل محدودیتها برایمان فراهم شده است، استفاده نکنیم؟
وی تصریح کرد: ما باید به این موضوع توجه کنیم که شرایط دنیا تغییر پیدا کرده و جابهجایی پارادایمی در قدرت ایجاد شده است به نحوی که همه پیشبینیها بر این اساس است که با وجود قدرتهای نوظهوری مثل چین، بازسازی قدرت در روسیه و شکل گرفتن یک هندوستان که از نظر اقتصادی در حال بازسازی است، قاره آسیا از این پس مرکز قدرت خواهد بود.
نبوی همچنین به رویکرد عزتمندانه و مقتدرانه تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان در مذاکرات رفع تحریمها نیز اشاره کرد و گفت: فکر میکنم روندی که دولت در پیش گرفته است بیش از پیش عاقلانه و منطقی است ما در تعامل با آمریکا، محور شرارت شدن و پاره کردن برجام دیدم و چندینبار نیز امتحان کردهایم و علاوهبر این مواضع آمریکا را نه با ما بلکه با سایر کشورها مشاهده میکنیم و میبینیم آمریکا به هیچ عهدی پابرجا نیست. هر عهدی ولو بینالمللی ببندد به راحتی آن را نقض میکند. همچنین زبانش، زبان قدرت است دیدگاه واقعبینانه این است که پراگماتیست یعنی عملگرا هستند بنابراین ممکن است امروز منافع آنها ایجاب میکند که درباره موضوعی با عراق مذاکره کنند و فردا منافعشان در گرو این باشد که آن را نفی کنند و ناقض آن باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین درباره حضور دولتمردان در میدان و مدیریت بحرانها و همچنین سفرهای استانی گفت: آقای رئیسی بر کلمه میدان تاکید دارند و در عمل وارد صحنه و میدان شدند و از نزدیک شاهد واقعیت هستند این شیوه رفتاری خیلی با این رویه فرق میکند که در اتاق کارتان و در هوای مطبوع بنشینید و درباره مشکلات مردم قضاوت کنید. فکر میکنم با برچسب پوپولیست میتوان صفت مردمی بودن را از مسئولین گرفت و آنها را از این امتیاز محروم کرد. یک زمانی پوپولیست برای مردمفریبی و گرفتن رای است ولی ایشان رای خود را گرفته و میخواهد مشکلات مردم را از نزدیک حس کند. اگر این کار پوپولیستی است لازم است مسئولان جمهوری اسلامی به این معنا پوپولیست باشند و با مردم زندگی کنند تا با مشکلات مردم عجین باشند شاید این رابطه شکاف بین مردم و مسئولین را ترمیم میکند.
وی با بیان اینکه مردم مهمترین پشتوانه دولتها در جمهوری اسلامی هستند افزود: وقتی مردم در سختترین شرایط رئیسجمهور، معاونان و وزرا را بین خودشان میبینند که آمدهاند تا مشکلات مردم را حل کنند دلگرم میشوند و از نظر روحی احساس خاطر جمعی میکنند که مسئولان با آنها هستند و هر کاری از دستشان بربیاید برای مردم انجام میدهند.