kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۸۰۷
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۸
رئیس ‌سازمان صنایع کوچک اعلام کرد

خسارت ۷ میلیارد دلاری صنایع از قطعی برق سال گذشته

 

معطل شدن بسیاری از امور توسعه کشور در دولت قبل به بهانه برجام و FATF خسارت‌های زیادی به اقتصاد ما وارد کرد، از جمله اینکه به گفته رئیس ‌سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، صنایع از قطعی برق سال گذشته هفت میلیارد دلار خسارت ‌دیده‌اند.
به گزارش ایسنا، علی رسولیان در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: از ابتدای تابستان امسال تاکنون قطع برق صنایع به‌صورت برنامه‌ریزی شده و با اطلاع قبلی صورت گرفته و قطع برق خارج از برنامه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور کاهش یافته که این موضوع رضایت نسبی در بین صنعتکاران ایجاد کرده است. امسال در برخی روزها هیچ قطعی برق خارج از برنامه‌ای در شهرک‌ها و نواحی صنعتی رخ نداده و در برخی روزها کل قطعی برق خارج از برنامه در حد یک ساعت بوده است. وی با اشاره به قطعی برق غیرمنظم در سال ۱۴۰۰، به‌ خصوص در شهرک‌ها و نواحی صنعتی، گفت: بر اساس آمار اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، تابستان ۱۴۰۰ بخش صنایع ۷ میلیارد دلار از قطعی‌های نامنظم و مکرر برق متضرر شده است.
رئیس‌ سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه در حوزه صنایع کوچک، هر مگاوات برق ۹۶ شغل ایجاد می‌کند، تصریح کرد: بر اساس توافق وزارتخانه‌های نیرو و صنعت، معدن و تجارت، سهمیه قطعی برق و تعطیلی صنایع یک روز در هفته در نظر گرفته شد و حتی برخی مواقع نیز نیاز به اعمال یک روز تعطیلی در هفته هم نبود. این وضعیت باعث شد از ۱۵ خرداد تا پنجم شهریور که این برنامه اعمال شد، رشد تولید در حوزه فولاد ۱۱ و 84 صدم درصد، در بخش سیمان پنج و 35 صدم درصد و در حوزه صنایع فلزی ۱۸ درصد نسبت به بازه زمانی سال گذشته باشد. همچنین میانگین برق تحویلی به صنایع در یک سال اخیر ۱۵ درصد افزایش داشته است.
زمین رایگان در ازای تولید برق
رسولیان با بیان اینکه به دنبال خود تأمینی برق صنایع هستیم، افزود: به ازای هر مگاوات تولید برق، ۱۰۰ مترمربع زمین رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران و واحدهای تولیدی قرار خواهد گرفت. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه واردات نیروگاه‌های کوچک مقیاس خارجی را فراهم کرده که همه این مشوق‌ها و مزایا به استان‌ها ابلاغ نیز شده است.
وی همچنین درخصوص انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی گفت: بر اساس تفاهم با سازمان انرژی‌های تجدید‌پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) مقرر شده از سقف واحدهای تولیدی موجود برای راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی استفاده و هم شهرک‌های صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی ایجاد شود. این مسئول ادامه داد: در مجموع ۱۱ هزار و ۲۰۰ مگاوات ظرفیت برق مورد استفاده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی است.