قیمت بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد
بنابر اعلام رئیسکانون شرکتهای حملونقل کشور با افزایش 75 درصدی قیمت بلیتها، قیمت بلیت اتوبوس 25 نفره مسیر تهران- ایلام 376 هزار تومان، اتوبوس 32 نفره 304 هزار تومان و اتوبوس 44 نفره 245 هزار تومان خواهد بود.
همچنین قیمت بلیت اتوبوس 25 نفره در مسیر تهران- مهران 405 هزار تومان، اتوبوس 32 نفره 336 هزار تومان و اتوبوس 45 نفره 245 هزار تومان است.
به گزارش تسنیم، لیست نرخ جابهجایی مسافر به مدیرکل بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان وزارت راه و شهرسازی و ادارات کل راهداری و حملونقل جادهای استانهای سراسر کشور ابلاغ شده است. سازمان راهداری اعلام کرده در صورت هرگونه عدول از نرخهای اعلامی تخلف محسوب شده و بر اساس قانون با متخلفان برخورد جدی خواهد شد.
فروش بلیت پروازها از امروز
مدیر روابط عمومی ایران ایر از آغاز فروش بلیت پروازهای اربعین با قیمت مصوب از ۱۲ شهریور خبر داد و گفت: نرخ مصوب پروازهای اربعین به صورت رفت و برگشت 6 میلیون تومان است.
حسام قربانعلی با بیان اینکه هزینه کنسلی این پروازها به ازای هر مسیر 500 هزار تومان است، ادامه داد: ایران ایر پروازهای اربعین را فقط از مبدا تهران انجام خواهد داد.
وی با بیان اینکه فروش بلیت برای گروههای کمتر از 9 نفر از طریق دفتر مرکزی فروش بلیتهای ایرانایر و سایت اینترنتی شرکت هما انجام خواهد شد، اضافه کرد: قیمت بلیت برای بزرگسالان 6 میلیون تومان، برای رده سنی کودک 6 میلیون تومان و برای کمتر از دو سال 10 درصد نرخ بلیت خواهد بود.
وی گفت: به مسافرانی که در زمان پرواز در فرودگاه حاضر نشوند، 3 میلیون تومان مسترد میشود. همچنین زائرانی که از قبل اعلام کنسلی پرواز کنند، 90 درصد قیمت بلیت را دریافت میکنند.
مدیر روابط عمومی ایران ایر گفت: نرخ استرداد بلیت پروازهای اربعین به ازای هر مسیر 500 هزار تومان و در رفت و برگشت پرواز از تهران یک میلیون تومان است.
قربانعلی با اشاره به هماهنگی با بانکها برای استرداد سریع یادآور مبلغ بلیتهای کنسل شده، اظهار کرد: بار مجاز برای هر زائر 30 کیلوگرم است.
هشدار به گرانفروشان
دبیر اجرایی ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه با هر شرکت تعاونی مسافری که خارج از نرخ مصوب رسمی و غیررسمی اقدام به دریافت هزینه بیشتر کند، با جدیت برخورد میشود، اظهار کرد: برای جلوگیری از دربست کردن اتوبوس و دریافت مبالغ اضافه از زائران، فروش دربستی اتوبوس ممنوع شد. ضمن اینکه با هماهنگی با دستگاههای مختلف مقرر شده اعزام کاروانهای رسمی از طریق سازمان حج و زیارت صورت گیرد.
حسین مذنب افزود: برای دیگر گروهها و افرادی که خارج از شرایط سازمان حج و زیارت هستند، طبق تفاهمنامه سازمان راهداری و سازمان تبلیغات اسلامی در تمامی شهرستانها و استانها افراد با بررسی و تایید سازمان تبلیغات اسلامی به ادارات راهداری شهرستانها معرفی میشوند و میتوانند نسبت به تهیه بلیت سفر اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه با تمامی متخلفان برخورد میشود، اظهار کرد: در اولین گام اگر به صورت رسمی و غیررسمی تخلفی صورت گیرد، مجازات سختی در انتظار متخلفان خواهد بود.
دبیر اجرایی ستاد اربعین وزارت راه و شهرسازی با تاکید براینکه براساس دستور وزیر راه و شهرسازی استقرار بازرسان در فرودگاهها و پایانههای مرزی از اولین روز از شروع مراسم اربعین حسینی انجام شده است، گفت: بازرسان وزارت راه و شهرسازی در فرودگاهها و پایانههای مربوطه به صورت مستقل حضور خواهند داشت و هرگونه شکایت مبنی بر گرانفروشی را پیگیری و با متخلفان برخورد میکنند.
چند توصیه کاربردی به زوار اربعین
یکی از مسائلی که در سالهای پیشین رخ میداد، به موضوع سوءاستفاده برخی سودجویان از اطلاعات هویتی زائران اربعین مربوط میشود. در اینباره حمیدرضا دهقانینیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: برخی افراد سودجو با سوءاستفاده از اطلاعات هویتی زائران، حین بازگشت به کشور، نسبت به خرید سیمکارت به نام آنها اقدام و از آن برای رجیستری گوشیهای تلفن همراه قاچاق، استفاده میکنند؛ به همین دلیل زوار اربعین باید از قراردادن اطلاعات خود در اختیار دیگران جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: بخشی اندکی از مردم که در کشور عراق تلفن همراه خریداری میکنند، به دلیل تقلبی بودن آن در ایران با مشکل مواجه میشوند و استدلال این افراد به عدم رجیستری مربوط میشود در صورتیکه به دلیل اصل نبودن این کالا و سیستم عامل عجیب، این تلفنهای همراه در ایران بدون کارایی خواهد بود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، در ایام اربعین امسال، تلفنهای همراه وارد شده از عراق رجیستری نخواهد شد.
قوانین حمل کالا
نکته دیگری که زوار اربعین باید توجه داشته باشند به ورود و خروج کالا از مرز مربوط میشود که توصیه میشود افراد فقط کالاهای مورد نیاز برای این گردهمایی عظیم را همراه خود داشته باشند.
در همین زمینه، بهروز قرهبیگی، مدیرکل گمرک خوزستان گفت: حمل کالاهای اساسی و کالاهای تنظیم بازار که موردنیاز بازار داخل است مانند برنج، قند و شکر، روغن، مرغ، گوشت، دارو ممنوع است و زائران اجازه خروج این اقلام از مرزها را ندارند؛ بنابراین برای سهولت انجام امور گمرکی زائران هنگام خروج از کشور لازم است هموطنان به این ممنوعیت توجه ویژه داشته باشند.
بنابراین گزارش همه این قوانین درخصوص ورود کالا به کشور نیز اعمال خواهد شد و واردات هرگونه کالا به خصوص کالای ممنوعه پیامدهایی برای افراد خواهد داشت.
در سالهای اخیر مشاهده شده است که برخی از سودجویان با وعدههای مالی کالای خود در اختیار دیگران قرار داده تا آن را وارد کنند درصورتیکه این امر ممکن نبوده و زوار باید اینگونه درخواستها را رد کنند.
از طرف دیگر بر اساس قانون افراد تا سقف معین اجازه ورود کالا به کشور را دارند، مدیرکل گمرکات خوزستان در اینباره گفت: هر مسافری که قصد بازگشت از عراق به مرزهای خوزستان را دارد، امکان همراه داشتن تا سقف 80 دلار کالا را دارد و از معافیت گمرکی برخوردار میشود و مازاد این رقم مشمول پرداخت هزینه گمرکی با نظر کارشناسان مستقر در مرز خواهد شد.
همچنین امیرمحمد پرهامفر، مدیرکل دفتر پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز بیان کرد: طبق ضوابط و ابلاغیه بانک مرکزی، بانکها و صرافیها، باید ارز اختصاص داده شده به زائران اربعین را صرفاً به شخص زائر ارائه دهند، بنابراین همه زوار باید به همراه مدارک هویتی خود به این مکانها مراجعه کنند تا ارز مسافری را دریافت کنند.