عبور آرام تهران از پیک کمآبی تابستان
به گزارش تسنیم، بهزاد پارسا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال دومین سال متوالی کمبارشی است که در تهران داشتیم افزود: براساس آخرین آمار، امسال تا روز جمعه میزان بارندگیهای تهران 208 میلیمتر ثبت شده که نسبت به سال گذشته 25 درصد و نسبت به بلندمدت 24 درصد کاهش را در میزان بارشها نشان میدهد.
پارسا با بیان اینکه «از این 208 میلیمتر، 28 میلیمتر بارش مربوط به سامانه مونسون بوده است»، گفت: در حال حاضر سدهای استان تهران 490 میلیون مترمکعب حجم ذخیره دارند که نسبت به تراز طبیعی 40 درصد منفی است.
وی ادامه داد: با مدیریت خوبی که از سال گذشته آغاز شد و با توجه به پیشبینیهایی که داشتیم، سناریوهای خوشبینانه، واقعبینانه و بدبینانهای را تدبیر کردیم و براساس آن تهران با شرایط پایدار آبی از پیک تابستان عبور کرد و اکنون میتوانیم بگوییم که پیک تابستان را پشت سر گذاشتهایم و برای یک ماه آینده برنامهریزی شده تا این ماه نیز بدون مشکل سپری شود.
پارسا درخصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای تامین آب تهران در پائیز گفت: هرچند تاکنون پیشبینی شده که بارشها از آذرماه آغاز میشود، اما هرچه به فصل پائیز نزدیکتر شویم، پیشبینیها قطعیت بیشتری پیدا میکند.
وی افزود: برنامهریزی شده تا مشکلی برای تامین آب تهران در پائیز نداشته باشیم اما با این حال از تمام شهروندان درخواست میکنیم تا با رعایت صرفهجویی و همکاری، شرایطی را فراهم آورند تا پائیز را نیز بدون مشکل پشت سر بگذاریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه «امیدواریم بارندگیهای پائیز زودتر آغاز شود و بتوانیم منابع جدیدی را داشته باشیم»، گفت: در سالهای مختلف با توجه به حجم منابع آب سطحی و زیرزمینی تلاش میکنیم تا یک تعادل بین این دو منبع ایجاد کنیم؛ در سالهای نرمال که منابع آب سطحی مناسب باشد تا 70 درصد نیز از این منابع بهره میبریم، اما در سالهایی همچون امسال که منابع آبی کاهش پیدا کرده، این نسبت 60 به 40 و یا حتی کمتر نیز شده است.
وی ادامه داد: امسال میزان استفاده از منابع سطحی و زیرزمینی 60 به 40 بوده اما در برخی روزهای پیک حتی کمتر از 60 درصد نیز از آبهای سطحی استفاده کردهایم.
نگرانی بابت کیفیت آب تهران وجود ندارد
پارسا با بیان اینکه «در تمام سدها سیستم پایش آنلاین وجود دارد و خارج از سد نیز شرکت آب و فاضلاب کیفیت آب را به صورت دقیق بررسی میکند»، گفت: علاوه بر این، وزارت بهداشت به صورت مداوم وظیفه کنترل و بررسی سدها را برعهده دارد و نگرانی بابت کیفیت آب تهران وجود ندارد.
وی افزود: در شرق تهران سامانه سد لار، لتیان و ماملو بهم پیوسته است اما سعی میکنیم کیفیت آب را بالا نگه داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران تصریح کرد: سد لار به جهت حوزه حفاظت شدهای که دارد، کیفیت آب آن بسیار عالی است، لذا سعی میکنیم منابع آب سد لار را با لتیان و ماملو در یک تعادل کیفی حفظ کنیم.
وی ادامه داد: در مجموع 17.5 میلیون مترمکعب در پی سیلابهای اخیر آب به منابع آبی تهران اضافه شد که نزدیک به 6 میلیون مترمکعب در حوزه ماملو بود.