افزایش ۳۰ درصدی صدور پروانه صلاحیت حرفهایپرستاران
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش ۳۰ درصدی صدور پروانه صلاحیت حرفهایپرستاران و نیز گسترش واحدهای آموزش به بیمار و پرستار پیگیر با هدف ارتقای سلامت مردم و کاهش مراجعه مجدد به بیمارستانها خبر داد.
به گزارش وبدا، دکتر بهرام عیناللهی در حاشیه بازدید از بیمارستان زعیم پاکدشت، گفت: یکی از خدماتی که به مردم میتوان ارائه کرد، خدماتپرستاری در منزل است. این خدمات هنوز بین مردم رواج پیدا نکرده و اغلب تصور میشود برای دریافت خدمت حتما باید به مراکز درمانی و بیمارستانها مراجعه صورت گیرد؛ در حالی که خدماتی مانند توانبخشی در منازل نیز قابل ارائه است. وزیر بهداشت افزود: به دنبال این هستیم که با علمیشدن خدماتپرستاری در منزل، این خدمات نهادینه شود. این امر میتواند در توانبخشی بیماران بسیار موثر باشد و از میزان مراجعات به مراکز درمانی و بیمارستانها بکاهد. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر مراکزی وجود دارند که بدون در اختیار داشتنپرستار حرفهای و با روشهای غیر غیرعلمی خدماتپرستاری ارائه میدهند؛ در حالی که این کار حتماً باید به شیوه علمی و توسطپرستاران دارای صلاحیت انجام شود. عین اللهی گفت: پروانههای لازم برای ارائه اینگونه خدمات در منزل بهپرستاران اعطا شده و این اقدام اشتغالزایی نیز در پی دارد. وزیر بهداشت همچنین از توسعه واحدهای آموزش به بیمار وپرستار پیگیر به عنوان اقداماتی یاد کرد که علاوهبر توسعه خدماتپرستاری، به ارتقای سلامت مردم و کاهش مراجعه مجدد به بیمارستانها میانجامد.
استانداردسازی نسبت پرستار به تخت در آزمون پیش رو ملاک تعیین سهمیه است
از سوی دیگر، معاونپرستاری وزارت بهداشت، گفت: جذبپرستار در آزمون پیشرو با اولویت دانشگاههایی که نسبتپرستار به تخت آنها با نرم کشوری فاصله دارد، انجام میشود. دکتر عباس عبادی در نشست با اعضای هیئترئیسه دانشگاه علوم پزشکی کرمان که با بررسی مشکلاتپرستاران برگزارشد، با بیان مطلب فوق، اظهارداشت: مشکل کمبود نیرویپرستار موضوع جدید و مختص یک یا چند دانشگاه نیست بلکه در همه کشور با کمبودپرستار مواجه هستیم. وی با تأکید بر پیگیری اصلاح چارت بیمارستانی، افزود: نامتعادل بودن تختهای مصوب با تختهای فعال بیمارستانی بر مشکل کمبودپرستار به میزان قابل توجهی افزوده و به عنوان مثال بیمارستان افضلی پور کرمان ۴۸۰ تخت مصوب اما بیش از ۷۰۰ تخت فعال دارد در حالیکه نیروی آن برای ۴۸۰ تخت تامین شده، در واقع فشار کار و ارائه خدمت به سایر تختها به دوشپرستاران موجود میافتد که این موضوع علاوهبر فرسایشی بودن، کیفیت خدماتپرستاری را هم کاهش میدهد. وی ادامه داد: برای رفع مشکل کرمان در رفع نیروی انسانی و دانشگاههایی مانند دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سطح کشور که از میانگین کشوری عقب هستند، اولویت خود را در جهت افزایش در جذب جدید که نیمه دوم سال انجام میشود، گذاشته ایم. معاونپرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر ارائه برنامه کاربردی برای کاهش شکاف آموزش و بالین، گفت: باید با تلفیق تئوری، بالین و عرصه در ارائه خدمت، احساس مسئولیت و تعهد بیشتری نسبت به بیمار و مددجو در دانشجویان و فراگیران نسبت به بالین ایجاد شود. وی با اشاره به طرح اتندینگ که در دانشکدهپرستاری تبریز اجرا شد، از این طرح به عنوان یک طرح موفق یاد کرد و گفت: تلفیق آموزش در بالین و یا در عرصه نیازمند توجه بیشتری است و میطلبد سایر دانشکدههایپرستاری نیز از آن بهره بگیرند.
گفتنی است کمبود نیرویپرستار، پرداختیپرستاران، سختی کار، برقراری فوقالعاده خاص، اصلاح برخی از فرآیندهای اسلامی شدن بیمارستانها و ساخت ساختمان دانشکدهپرستاری کرمان، از جمله مواردی بود که در این نشست مطرح شد.