کد خبر: ۲۴۸۲۳۵
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۷

بهترین انتخاب!(نکته  ورزشی)

 
 
 
سرویس ورزشی-
قرار است در هفته‌ای که تازه آغاز کرده‌ایم‌، در ورزش ما دو انتخابات برگزار شود که هر یک در جای خود از اهمیت بسزایی برخوردار است و نتیجه آن حتما می‌تواند در روند حرکتی ورزش ایران - حداقل برای چهار سال آینده - موثر باشد‌، تاثیری که از سه حالت خارج نیست: یا به ادامه وضعیت فعلی کمک می‌کند، یا وضع‌، از این که هست‌، بدتر می‌شود و یا شکل مطلوب و نتیجه ایده آل‌، این است که به بهبود وضعیت فعلی می‌انجامد. 
بدون تردید برای کسانی که به پیشرفت ایران عزیز و بزرگ در همه حوزه‌ها و عرصه‌ها می‌اندیشند- و از جمله‌، خواهان بهبود و قوی‌تر شدن ورزش ما در رشته‌های مختلف هستند- شکل مطلوب، حالت سوم است. 
انتخابات اشاره شده قرار است در کمیته ملی المپیک و فدراسیون پرحاشیه و هیاهوی فوتبال اتفاق بیفتد. اهمیت انتخابات کمیته ملی المپیک از آنجاست که نتیجه آن‌، هم بر روند و حال و روز داخلی ورزش موثر است و هم به کیفیت حضور فنی و اجرایی ورزش ایران در ابعاد قاره‌ای و جهانی و المپیکی‌، شکل و حالت می‌دهد. وضع و حال فوتبال ایران هم که دیگر بر کمتر کسی که اهل ورزش و علاقه‌مند به مسائل این رشته باشد، پوشیده است. بر پیکر فوتبال ایران در دو دهه اخیر‌، زخم‌ها و ضربات مهلکی از حیث فنی و فرهنگی وارد شده است‌، به طوری که آشفتگی و بلبشویی بر اوضاع آن حاکم شده و از قبل این شرایط نامطلوب، جریانات منفعت‌جو و باندها و عناصر فرصت‌طلب - که به دنبال رخنه و نفوذ آرام هستند- امروز بدون تعارف‌، تکلیف خیلی از مسائل و موضوعات مربوط به فوتبال را تعیین و خط و ربط آن را مشخص می‌کنند. 
آنها با استفاده از ابزار رسانه‌ای متنوع و پرتعداد و البته کم مایه‌، اما با هوچیگری وهیاهو، درباره ریاست فوتبال، رای مجمع، سرمربیگری تیم ملی و سایر تیم‌ها و حتی دعوت بخشی از بازیکنان تیم ملی، افزایش غیر منطقی نرخ نقل وانتقال بازیکنان و مربیان و... تصمیم می‌گیرند و خواسته‌های خود را که در اکثر موارد با مصالح فوتبال و منافع ملی و انتظارات مردم در تضاد و تعارض است، به اجرا می‌گذارند و در غفلت مطلق کسانی که در این باره مسئولیت رسمی و وظیفه ملی و انقلابی دارند‌، به شکل دادن افکار عمومی و تغییر ذائقه مخاطبان ورزش- که اکثراً از نسل جوان هستند- می‌پردازند و یکسره و بی‌امان به تبلیغ و اشاعه ضد ارزش‌ها و ترویج فرهنگ هرهری مسلکی و اباحه‌گری و نفرت پراکنی میان اهالی و تیم‌ها و طرفداران و تحقیر هرچه و هرکسی که« وطنی» است و تمسخر ارزش‌های اعتقادی و اخلاقی که ریشه در فرهنگ دیرپای ایران اسلامی دارد مشغول هستند و جالب و دردناک آنجاست که در بسیاری از موارد‌، رد پا و خط‌دهی مخرب آنها به روشنی و صراحت در بعضی از برنامه‌های ورزشی تلویزیون جمهوری اسلامی هم مشاهده می‌شود و...
البته تقریبا همه آنچه که درباره حال و روز فوتبال گفتیم و با کمی حذف و اضافه‌،‌گریبان کمیته ملی المپیک و خیلی از جاهای دیگر ورزش را هم می‌گیرد‌، از یک علت و منبع‌، ناشی می‌شود و از یک دلیل عمده‌، ریشه می‌گیرد که آن- صریح و بدون تعارف- عامل « مدیریت» است! یعنی همان چیزی که موضوع انتخابات اشاره شده است. 
راستی آن است که ورزش ما و رشته‌هایی مثل فوتبال تقریبا همیشه و خاصه در سال‌های اخیر- که در خیلی از حوزه‌ها، مقام‌پرستی و جلب منفعت شخصی و سوءاستفاده از شغل و مقام و بی‌انگیزگی و وادادگی و مسئولیت‌گریزی و ترک فعل و وظیفه و در یک کلام‌، فاصله گرفتن مدیران از ارزش‌های مکتبی و علوی و... چون خوره به جان بخش‌های عمده‌ای از سطوح مدیریتی ما افتاده- از ناحیه بخش‌های مدیریتی خود ضربات سخت و سنگینی خورده و بلبشویی که مثلا امروز در فوتبال کشورمان شاهدیم و به روشنی جولان و رد پای دلالی افسارگسیخته را در اکثر مراکز حساس آن از جمله در شکل دادن به رای مجمع و بدتر از همه جا « تیم ملی» می‌بینیم‌، معلولی است که علت آن‌، عملکرد مدیریت‌های بی‌کفایت و نااهل است. 
بنابراین نتیجه این می‌شود که اولا ادامه این وضعیت اصلا به صلاح ورزش کشور نیست و ثانیا برای تغییر دادن این وضع ناجور و شرایط نامطلوب باید بیش از هر چیز مانع از تداوم این روند و روش مدیریتی شد. برای این کار‌، که هم مصالح ورزش در آن است و هم مطالبه دوستداران ورزش است، باید مسئولان ذی‌ربط در وزارت ورزش و غیر آن به تلاش و تکاپو برخیزند‌، راه‌های قانونی را طی کنند‌، وادادگی خود را توجیه نکنند و بیش از هر چیز‌، « دموکرات بازی‌هالو مآبانه» را کنار بگذارند که شک نکنید در دموکرات‌ترین کشورهای دنیا هم اجازه نمی‌دهند به اسم دموکراسی، عده‌ای قالتاق فرصت‌طلب‌، سر ملک و ملت کلاه بگذارند و با دست‌انداختن به مناصب مهم‌، جیب خودشان را از کیسه بیت‌المال انباشته کنند و به منافع ملی آسیب بزنند و به ریش مردم بخندند. 
باور کنید این اسمش اصلا دموکراسی و رای مردم و... نیست، بلکه به قول مولا(ع) « سخن حقی است که از آن‌، هدف باطلی را دنبال می‌کنند»!
 انتخابات مهمی در پیش رو است، انتخاباتی که می‌تواند بر وضع و حال ورزش تاثیرات مهمی بگذارد و به روند غلط و مسیرهای انحرافی که در پیش گرفته‌، پایان دهد. در این باره کسانی هم که به نمایندگی از اهالی ورزش‌، « صاحب رای» هستند باید به امانتی که از طرف مردم در اختیار دارند، خیانت نکنند و با در نظرداشتن شرافت انسانی و تعهد حرفه‌ای و مطالبات مردمی‌،« بهترین انتخاب» را داشته باشند‌، تا هم در این دنیا نزد مردم و جامعه و جوانان‌، سرافکنده و بدهکار نباشند و هم در آن دنیا، نزد خدای خالق که آگاه وعلیم به پیدا و پنهان ماست، در آن روز که» روز روزهاست» پاسخ مناسبی برای انتخاب خود داشته باشند. ان‌شاءالله