kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۸۱۶۷
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۳
کمیسیون اروپا:

اروپا با بدترین خشکسالی در 500 سال اخیر مواجه است؛ نیمی از خاک قاره در شرایط هشدار قرار دارد

 

کمیسیون اروپا با استناد به نتایج تحقیقات مرکز پژوهش مشترک اتحادیه اروپا در گزارشی هشدار داد که این قاره با بدترین خشکسالی در ۵ قرن اخیر مواجه است.
گزارش‌ها پشت سر هم می‌رسد. همه گزارش‌ها یک چیز را نشان می‌دهد و آن این‌که خشکسالی در حال فتح جهان است. کار به جایی رسیده است که حتی قاره پر بارانِ سبز در حال زرد شدن است و خشکسالی حیات جانوری و حتی انسانی آن را به شدت تهدید می‌کند.
کمیسیون اروپا روز سه‌شنبه با استناد به یک تحلیل گفته اروپا در حال تجربه بدترین خشکسالی طی پنج قرن اخیر است. کمیسیون اروپا برای صدور این هشدار به نتایج تحقیقات «مرکز پژوهش مشترک اتحادیه اروپا» استناد کرده است. این گزارش که مربوط به ماه جاری میلادی است بر اثرات اوضاع نامساعد جوی روی کشاورزی تمرکز کرده است.
نتایج این گزارش حاکی است نزدیک به نیمی از خاک کشورهای اتحادیه اروپا (۴۷ درصد) به دلیل کمبود رطوبت در خاک در شرایط هشدار قرار دارند. ۱۷ درصد دیگر از خاک اتحادیه اروپا به دلیل اثرات منفی آب و هوای نامساعد در وضعیت خطر هستند. به گزارش فارس، در بیانیه کمیسیون اروپا تصریح شده این دو رقم روی هم‌رفته ۶۴ درصد از خاک کشورهای اتحادیه اروپا را تشکیل می‌دهد. دانشمندان کاهش محصولات تابستانی به دلیل شرایط نامساعد جوی را پیش‌بینی کرده‌اند. گزارش اخیر کمیسیون اروپا حاکی از آن است که تقریبا نیمی از اتحادیه اروپا در معرض سطح هشدار خشکسالی قرار دارند که احتمالاً تولیدات کشاورزی و بازده محصولات را در چند کشور تهدید می‌کند.
در ششمین گزارش ارزیابی اخیر هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی (IPCC)، دانشمندان گفتند که تغییرات آب و هوایی ناشی از اقدامات انسانی به افزایش احتمال و شدت تاثیر خشکسالی در چند منطقه کمک می‌کند. تغییرات آب و هوایی همچنین بر احتمال سایر رویدادهای شدید آب و هوایی مانند سیل تأثیر می‌گذارد و تنها نتیجه آن گرمایش زمین و خشکسالی نیست.
گفتنی است، هفته پیش بود که «کریستوف بچو» وزیر محیط زیست فرانسه هنگام بازدید از منطقه جنوب شرقی این کشور گفت که بیش از ۱۰۰ شهر در فرانسه آب آشامیدنی ندارند. همچنین چند روز پیش خبر آمد که بدترین خشکسالی اروپا در سال‌های اخیر، رودخانه بزرگ دانوب را به یکی از پایین‌ترین سطوح خود در حدود یک قرن اخیر رسانده است و بقایای ده‌ها کشتی جنگی آلمان در طول جنگ جهانی دوم در نزدیکی شهر بندری «پراهوو» صربستان غرق شده‌ بودند، را آشکار کرده است.
روشن است که همه انسان‌ها و دولت‌ها سهم یکسان در این فاجعه جهانی نداشته‌اند، کشورهای به اصطلاح توسعه‌یافته و سیاستمداران افزون‌طلبِ آنها بیشترین نقش را در ایجاد این مصیبت عالم‌گیر داشته‌اند و حالا این مصیبت نه فقط دامن کشورهای‌ کمتر توسعه‌یافته که بلکه دامن خودشان را نیز گرفته است، باشد که گسترش این مصیبت طبیعی سیاستمداران خیره‌سر را هوشیار کند تا روندِ این جریان خطرناک را حدأقل کندتر کنند. چندی پیش روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشته بود که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای – که یکی از عوامل گرمایش زمین است – از طرف آمریکا باعث شد حدود ۲ هزار میلیارد دلار خسارت به کشور‌های جهان وارد شود. تحقیقات نشان می‌دهد آسیب‌هایی که آمریکا در این زمینه به دنیا وارد می‌کند بیشتر از آسیب‌هایی است که کشور‌های چین، روسیه، هند و برزیل به دنیا وارد می‌کنند.