فعالان اقتصادی آلمان: جنگ اوکراین ربطی به ما ندارد(خبر ویژه)
دویچهوله سایت رسمی وابسته به دولت آلمان، ضمن انتشار خبر فوق نوشت: اتحادیه ابزارمندان شرق آلمان با انتشار نامهای سرگشاده که به امضای نمایندگان ۱۶ صنف رسیده از اولاف شولتس، صدراعظم آلمان خواستهاند تا تحریمها علیه روسیه که بعد از تجاوز نظامی به اوکراین وضع شدهاند را متوقف کند. در این نامه آمده است: «ما ابزارمندان براساس صحبتهایی که با مشتریان خود داشتهایم، دریافتهایم که اکثریت مردم نمیخواهند سطح رفاه و استانداردهای زندگی خود را که به سختی به دست آوردهاند، بهخاطر اوکراین قربانی کنند. این جنگ ربطی به ما ندارد.»
این نامه همچنین با اشاره به گزارش سالانه سازمان «شفافیت بینالملل» در زمینه فساد و جایگاه ۱۲۲ اوکراین، این کشور را «غیردموکراتیک» خوانده و نوشتهاند که نباید آلمان را برای این کشور قربانی کرد.
امضاکنندگان نامه سپس مستقیما صدراعظم آلمان را خطاب قرار داده و میپرسند: «آیا شما میخواهید صدراعظمی باشید که آلمان را به ویرانی میکشاند؟ آیا میخواهید واقعا کشورتان را قربانی کنید؟»
این نامه گرچه تجاوز نظامی روسیه به اوکراین را محکوم کرده اما در عین حال تاکید میکند که در صورت ادامه افزایش هزینهها، شهروندان از پس پرداخت هزینههای زندگی عاجز خواهند شد و کارگاههای ابزارمندان و شرکتها یکی پس از دیگری ورشکسته، تعطیل و مجبور به اخراج کارگران میشوند.
روسیه با بستن یک توربین در خط لوله «نورد استریم۱» میزان صادرات گاز طبیعی خود به آلمان و اروپا را به ۲۰ درصد ظرفیت موجود رسانده است. این اقدام باعث شد تا قیمتهای بینالمللی گاز در میان نگرانیها از کمبود انرژی، دوباره جهش پیدا کند. افزایش قیمت مولدهای انرژی باعث ایجاد تورم و بالا رفتن قیمت دیگر کالاها و خدمات در آلمان و سایر کشورهای حوزه اتحادیه اروپا شده است. این در حالی است که رشد تورم در آلمان در دهههای گذشته در نازلترین حد خود قرار داشت.
در این بین ولفگانک کوبیکی، از رهبران حزب لیبرالهای آزاد و معاون رئیس مجلس خواستار بازگرداندن خط لوله گاز «نورد استریم ۲» شده است. همزمان با انتقادهای آمریکا استفاده از خط لوله نورد استریم ۲ با تجاوز نظامی روسیه به اوکراین تعلیق شد.
کوبیکی میگوید: با بازشدن نورد استریم ۲ شرکتهای روسی مجبور به اجرای تعهدات صادرات گاز خود به آلمان خواهند شد. او میافزاید: «با این اقدام ما میتوانیم ذخایر گاز خود را پر کنیم؛ مردم در زمستان مجبور به تحمل سرما نشوند؛ صنایعمان صدمه نبیند و آرام آرام وابستگی خود را به گاز روسیه کاهش دهیم.»