kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۴۶۱
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۷
 
 
 
بر اساس اعلام وزیر نفت، دولت تا امروز
۱۴ میلیارد دلار در بحث توسعه میادین نفتی قرارداد داشته ‌است. رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه هم خبر داده است که به‌زودی قرارداد ۷ میلیارد دلاری در بخش پتروپالایشی‌ها امضا می‌شود.
به گزارش ایسنا، جواد اوجی در حاشیه جلسه دیروز هیئت دولت درباره موضوع جذب سرمایه‌گذاری در داخل و خارج کشور، اظهار کرد: در موضوع قراردادهای توسعه میادین نفتی و گازی مصوبه‌ای در دولت داشتیم و آن میادینی که ضریب بازیافتی‌شان زیر ۲۰ درصد بود، افزایش پیدا کرد تا ضریب ۳۳ الی ۳۴ درصد دولت اجازه داد که از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی استفاده شود و این نوید خوبی است.
وزیر نفت افزود: نزدیک به ۱۴ میلیارد دلار قرارداد و تفاهم‌نامه در موضوع توسعه میادین نفتی و گازی تا امروز امضا کرده‌ایم و بخشی از این قراردادها با کشور روسیه و در موضوع توسعه میادین نفتی؛ به‌ویژه میادین مشترک نفتی و گازی امضا شده است.
اوجی تأکید کرد: میدان نفتی آزادگان که بزرگ‌ترین میدان نفتی مشترک کشور با عراق است بالغ بر هفت میلیارد دلار استفاده از توان و ظرفیت منابع مالی داخل کشور را داشته که شش بانک و شش هلدینگ بزرگ اقتصادی مشارکت می‌کنند و در توسعه این میدان سهام‌دار می‌شوند.
وی یادآور شد: توسعه این میدان را شروع کردیم و در حال حاضر روزانه ۱۹۰ هزار بشکه نفت برداشت می‌کنیم و با برنامه‌ریزی وزارت نفت برای استفاده از ظرفیت‌های بخش‌های مختلف مالی کشور، ظرف چند سال آتی ما به ۵۷۰ هزار بشکه نفت در روز خواهیم رسید.
وزیر نفت تأکید کرد: ما منع واردات هیچ‌گونه فرآورده‌ای را نداریم و باتوجه‌ به ظرفیت جمهوری اسلامی موضوع توسعه میادین نفت و سوخت و پالایشگاه‌ها را داریم اما متأسفانه سهم تجارتمان در منطقه کمتر از دو درصد است و امیدوارم با این اقدامات سهم خوبی از تجارت در منطقه نصیب ایران شود.
وی درباره وضعیت صادرات گاز گفت: ما در طی همین چهار ماه نزدیک به چهار میلیارد دلار وصول درآمد از صادرات گاز را داشتیم که تقریباً می‌شود گفت معادل کل وصول صادرات گاز در سال ۱۴۰۰ بوده است.
قرارداد ۷ میلیارد دلاری در حوزه پترو پالایش
همچنین سید مسعود میر کاظمی؛ رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه هم روز سه‌شنبه (چهارم مردادماه) خبر داد که دولت برای سرمایه‌گذاری‌های کلان هم برنامه‌ریزی خوبی کرده است و به‌زودی قرارداد هفت میلیارد دلاری در بخش پتروپالایش‌ها امضا خواهد شد.
او یادآور شد: نرخ رشد سرمایه‌گذاری در هشت‌ سال گذشته، منفی چهار و شش دهم درصد بوده و حتی به‌اندازه استهلاک هم سرمایه‌گذاری نشده است. این یعنی اینکه تحریم‌ها اگرچه در اقتصاد کشور مؤثر است اما مشکل اصلی در جهت‌گیری‌ها و رویکردها بوده که اقتصاد کشور را به این نقطه رسانده.
رئیس ‌سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه اگر کشور در شش سال پیاپی رشد اقتصادی هشت درصدی را تجربه کند، حجم اقتصاد پس از این مدت تازه به سال ۱۳۹۰ می‌رسد، اظهار کرد: لازم است در تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، همچنین بودجه‌های سالانه، پیشرفت کشور را بر مبنای سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری، به‌صورت همه‌جانبه و عدالت‌محور برای کل استان‌های کشور، طراحی و اجرا کنیم.
گفتنی است، تاکنون ده‌ها میلیارد دلار تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری در دولت سیزدهم بدون توجه به برجام و FATF امضا شده است. در جدیدترین مورد، گازپروم روسیه با مسئولان کشورمان برای سرمایه‌گذاری 40 میلیارد دلاری در صنعت نفت کشور به تفاهم رسیده است.
نام:
ایمیل:
* نظر: