تعداد شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی افزایش یافت
به گزارش وبدا، در اطلاعیه این مرکز آمده است: «تاکنون ۶۴ میلیون و ۷۰۴ هزار و ۹۳ نفر دُز اول،
۵۸ میلیون و ۶۴ هزار و ۴۷۷ نفر دُز دوم و
۲۸ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۴۲۴ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. در شبانهروز گذشته هم
۱۲۴ هزار و ۵۰۷ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۵۱ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۹۹۴ دُز
رسید.
از 24 تا ۲۵ تیرماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۷۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۵۳۲ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۷۲ هزار و ۷۲۷ نفر رسید. متاسفانه در طول این مدت، ۹ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری، به ۱۴۱ هزار و ۴۸۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷ میلیون و ۶۷ هزار
و ۶۹۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۴۴۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.تاکنون ۵۲ میلیون و ۸۳۵ هزار و ۱۵۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. بر اساس آخرین به روز رسانیها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۴ به ۱۵ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۱۴ به ۳۵ شهر افزایش یافت. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۱۴۲ به ۲۰۸ و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۲۸۸ به ۱۹۰ شهر رسید.»
تا یک ماه آینده
آمار مبتلایان افزایشی است
در همین ارتباط، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته در ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان تهران که در محل استانداری برگزار شد، گفت: طبق بررسیهای انجام شده به نظر میرسد سیر مبتلایان به امیکرون در تهران افزایشی است و تا یک ماه آینده این سیر صعودی خواهد بود.
علیرضا زالی افزود: در این شرایط همه مراکز واکسیناسیون در تهران و شهرستانها تقویت شدند و از مردم میخواهیم نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.
مراجعه با بدن درد و گلودرد به مراکز درمانی یعنی کرونا
زالی اظهار داشت: به دلیل اینکه سهم تستهای کرونا نه تنها در تهران بلکه سایر شهرها کم شده، ممکن است با کاهش کاذب بیماری مواجه شویم بنابراین بهترین مدل توجه به علائم است و هر کسی با بدندرد و گلودرد به مراکز درمانی مراجعه کند، برای ما عنوان کرونا دارد. وی درباره مرگآفرینی این سویه و با اعلام آمادگی کامل بیمارستانها مانند مراکز واکسیناسیون بیان داشت: هنوز آمار مشخصی در دنیا نسبت به میزان بیماریزایی این سویه از ویروس همچنین مرگ و میر ناشی از آن در دست نیست و در این زمینه به اجماع نرسیدهاند اما باید جانب احتیاط را در نظر گرفت و این سویه را مانند آنفلوآنزا ندانیم.
زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: ما باید قبل از استقرار کامل بیماری، واکسیناسیون را به صورت کامل انجام دهیم و ممکن است روزهای آینده برای ما بسیار مهم باشد؛ باید در این روزها که هنوز ویروس به طور کامل در جامعه چرخش نداشته از این فرصت طلایی برای انجام واکسیناسیون دز یادآور استفاده کنیم و اگر کسی دو دز واکسن تزریق کرده است برای دز سوم و اگر فردی سه دز واکسن تزریق کرده برای دریافت دز چهارم واکسن اقدام کند.
واکسن برکت پلاس
به زودی وارد چرخه واکسیناسیون میشود
زالی خاطرنشان کرد: سبد واکسن متنوع است و بیشترین میزان واکسن سینوفارم، آسترازنکا و پاستوکووک است همچنین واکسن برکت پلاس هم مجوز لازم را دریافت کرده و به زودی وارد چرخه واکسیناسیون میشود و مردم میتوانند به طور خاص از این واکسن برای این سویه استفاده کنند.
وی با اشاره به بازگشت حجاج افزود: باتوجه به بازگشت حجاج و بازگشت زائران از عراق و سفرهای بین شهری باید تمهیدات لازماندیشیده شود. دو هفته استمرار بیماران سرپایی نشان از ورود به پیک جدید است و برخی افراد هم ممکن است حتی با توجه به زدن واکسن باز هم کرونا بگیرند. باید بدانیم واکسن ایمنی کامل ایجاد نمیکند اما در کاهش مرگ و میر بسیار اثربخش است.
فرمانده ستاد مقابله با ویروس کرونا در تهران درباره آبله میمونی اظهار داشت: هیچ موردی از آبله میمونی در کشور نداشتیم اما در ترکیه و افغانستان و ریاض این بیماری گزارش شده و باید آماده باشیم.
موردی از مرگ و میر تب کریمه
مشاهده نشد
زالی ادامه داد: درباره وبا نیز تستهای غربالگری ما در مراکز بهداشتی برای افرادی که با علائم اسهال مراجعه کردهاند منفی است اما با توجه به شیوع وبا در استانهای غربی باید مراقب باشیم همچنین در مورد تب کریمه کنگو ما نگران بودیم اما با نظارت خوب شیوهنامه بهداشتی خطر بالقوه در عید قربان نداشتیم و موردی از مرگ و میر تب کریمه مشاهده نشد.
فعالیت ۵۲۲ مرکز واکسیناسیون در تهران
زالی درباره مراکز واکسیناسیون گفت: اکنون این مراکز به دوبرابر افزایش یافته و با افزایش ساعت کاری مراکز واکسیناسیون در شیفت عصر اکنون ۵۲۲ مرکز واکسیناسیون در تهران فعال است.