kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۴۸۸۱
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۵
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی:

مخالفان خودکفایی کشاورزی از مردم عذرخواهی کنند

 
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: در شرایط امروز با داشتن پول هم نمی‌توان به‌راحتی کالاهای اساسی خریداری کرد و کسانی که می‌گفتند «به‌جای خودکفایی در تولید کالاهای اساسی آن را وارد کنیم»، امروز باید از مردم عذرخواهی کنند.
  حجت‌الاسلام حسن ربّانی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم درباره کسانی که می‌گفتند «نباید به‌سمت کشاورزی و خودکفایی در تولید کالاهای اساسی برویم» تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب همواره دوراندیشی و آینده‌نگری داشته‌اند اما این دوراندیشی در دوره‌هایی از وزارت جهاد کشاورزی درک نشد؛ اما برخی از حوادث اهمیت تفکر را روشن کرد.
او افزود: بیش از 15 سال است که رهبر معظم انقلاب، موضوع امنیت غذایی را مطرح کرده‌اند و ایشان همواره بر موضوع خودکفایی در تولید کالاهای اساسی تأکید دارند اما برخی افراد و مسئولان  گفتند که «از بیرون (کشورهای دیگر) این کالاها را می‌خریم.» اما اکنون کرونا و جنگ روسیه و اوکراین، عملاً نشان داد که فرضیه آنها نادرست و غیرکارشناسی است.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در شرایط امروز حتی با داشتن پول هم نمی‌توان به‌راحتی کالاهای اساسی را خریداری کرد و برخی از کشورها مانند هند، چین و مالزی محصولات کشاورزی خود را نمی‌فروشند. کسانی که می‌گفتند «به‌جای خودکفایی در تولید کالاهای اساسی آن را وارد کنیم»، امروز باید توبه و از مردم عذرخواهی کنند.
ربانی یادآور شد: در صورتی که به الزامات توجه کنیم و به روند فعلی ادامه ندهیم با همین وضعیت منابع آبی می‌توانیم غذای خودمان را تولید کنیم و حتی صادرات داشته باشیم.
شورای عالی جهاد سازندگی؛ ادامه جهاد سازندگی
او با اعلام ادامه فعالیت جهاد سازندگی در قالب شورای‌عالی جهاد سازندگی، افزود: درباره احیای جهاد سازندگی نظرات مختلفی وجود داشت. جمع‌بندی آنها توسط رئیس‌جمهور این شد که «از ایجاد سازمان جدید برای این موضوع باید اجتناب کنیم و ساختار و تشکیلات جدیدی ایجاد نکنیم تا امکان برای فعالیت گروه‌های مختلف جهادی باز باشد و دولت این فعالیت‌ها را نظارت، هدایت و حمایت کند».
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به همین منظور ایجاد شورای‌عالی جهاد سازندگی که تا امروز عضویت تعدادی از افراد در آن مشخص شده است تصمیم درستی است و باعث می‌شود گروه‌های جهادی با هویتی آزاد و از همه بخش‌ها در آن فعالیت داشته باشند و در قالب چارچوب‌های اداری نروند. این شورا فراقوه‌ای است و همه نیروهای جهادی را در بر می‌گیرد.
ربانی افزود: باید توجه داشت که همه گروه‌های جهادی زیرمجموعه آن هستند و این شورا زیرمجموعه دولت به حساب نمی‌آید و بسیج، سپاه، دولت و کلیه نیروهای جهادی در آن فعالیت می‌کنند. البته زمان فعالیت این شورا هنوز مشخص نشده است.
او درباره وظایف نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری از وزارتخانه جهاد کشاورزی که در قالب «سیاست‌های کلی وزارت جهاد کشاورزی» ابلاغ شده از جمله این موارد است. یکی از وظایف نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی پیگیری سیاست‌های کلان حوزه کشاورزی است. البته در امور بخش‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی دخالت نمی‌کند اما وظیفه مطالبه و پیگیری دارد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی افزود: حوزه نظارتی نیز از جمله وظایف نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی است که شامل نظارت بر ذبح شرعی و غذای حلال می‌شود. همچنین حاکم شرع برخی از اراضی است و در مورد زکات و مأموریت‌های این‌چنینی نیز مسئولیت دارد. حوزه چهارم وظایف این نمایندگی؛ حمایت نظری و دین‌پایه است که در مسئله‌های زمین، زکات، ذبح شرعی، منابع طبیعی، آب، خاک، جنگل، دریا و غیره را شامل می‌شود.