رئیس سازمان غذا و دارو:
هزینه داروهای شیمی درمانی نصف میشود
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از مهر امسال هزینه داروهای شیمی درمانی بیماران سرطانی در بیمارستانهای دولتی نصف شده و تمام داروهای مورد نیاز آنها در بیمارستان تأمین میشود.
رسول دیناروند با اعلام اینکه این طرح از مهر امسال اجرا میشود، اظهار داشت: مطابق این طرح که به تأیید وزیر بهداشت رسیده است و طی روزهای آینده ابلاغ میشود، کیفیت خدمات درمانی به بیماران سرطانی در بخش دولتی ارتقا پیدا میکند.
دیناروند خاطرنشان کرد: در این طرح داروهای شیمیدرمانی در 3 گروه دسته بندی میشوند؛ گروه اول داروهای خط اول شیمی درمانی هستند که کاملاً تأیید شده هستند و هیچ شبههای در مورد هزینه-اثربخشی آنها وجود ندارد، این داروها به محض اینکه از سوی پزشک متخصص بیماران سرطانی در بخش دولتی تجویز شوند مورد حمایت دولت قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: هزینه این داروها هم اکنون به صورت 90 درصد سهم دولت و 10 درصد سهم بیمار است که در طرح جدید سهم بیمار به 5 درصد کاهش پیدا میکند و سهم حمایتی به 95 درصد افزایش مییابد، در واقع سهم بیمار برای هزینه این داروها در بیمارستانهای دولتی نصف میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: گروه دوم داروهای شیمی درمانی نیز هستند که با توجه به عوارض جانبی باید بر اساس پروتکلهای خاصی تجویز شوند و اگر در این پروتکلها تجویز شوند مورد حمایت قرار میگیرند البته در مورد میزان حمایت دولت هنوز درصد حمایت، نهایی نشده است.
وی در گفتوگو با فارس، گفت: دسته سوم داروهای گرانقیمت شیمی درمانی هستند که هزینه- فایده آنها قابل توجیه نیست و دولت نمیتواند این داروها را تحت حمایت قرار دهد، گر چه ممکن است تجویز آنها برای مدتی درد و ناراحتی بیماران را کم کند اما چون اعتبارات دولتی محدود است ما باید بودجهها را در جایی هزینه کنیم که قابل دفاع باشد و هزینه- اثربخشی بالاتری داشته باشد.
دیناروند اضافه کرد: این طرح در مهر امسال در تمام مراکز شیمی درمانی دولتی برای بیماران سرپایی و بستری اجرا میشود و پزشکان موظف هستند بر اساس پروتکل ابلاغی که طی روزهای آینده ابلاغ میشود عمل کنند.
معاون وزیر بهداشت گفت: با توجه به اینکه این داروها حتماً باید در همان مرکز دولتی تزریق شود و بیرون نرود، هم از سوء استفادههای احتمالی جلوگیری میشود و هم سلامت دارو که ممکن است توسط بیمار با نایلون در شرایط غیر استاندارد جابجا شود، به خطر نمیافتد.
وی درباره اعتبار این طرح و تعداد اقلام داروهای تحت حمایت گفت: در مورد بودجه این طرح مشکلی نداریم و با همکاری معاونت درمان و سازمان غذا و دارو هم بخش درمانی و هم بخش دارویی آن اجرا میشود، تعداد کل اقلام داروهای شیمی درمانی بیش از 100 قلم است اما هنوز فهرست گروهای سه گانه این طرح نهایی نشده است.
وی گفت: عمده درمان بیماران سرطانی به شیمی درمانی وابسته است و این داروها حتماً باید در یک مرکز معتبر و به صورت کنترل شده ارائه گردد، چون این داروها عوارض جانبی هم دارند و جزو داروهای خطرناک محسوب میشوند و لذا از نظر سمی بودن باید تحت نظارت باشند.
معاون غذا و داروی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه طرح جدید وزارت بهداشت در تمام بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی ارائهکننده خدمات شیمی درمانی که حدود80 مرکز در کشور هستند، اجرا میشود و افزود: در این مراکز هزینه داروهای شیمی درمانی مورد حمایت قرار میگیرند و تمام داروهای مورد نیاز در محل تأمین و در همان مرکز تزریق میشود تا جلوی سوء استفادههای احتمالی نیز گرفته شود.
رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: این طرح فقط در بیمارستانهای دولتی و به منظور ارتقای کیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی اجرا میشود. هدف وزارت بهداشت این است که کیفیت خدمات درمانی در بخش دولتی به قدری بالا برود که بیماران دیگر مجبور نشوند به بیمارستانهای خصوصی مراجعه کنند.
وی گفت: متأسفانه در مواردی خدمات شیمی درمانی در مطبها هم انجام میشود که علمی نیست و امیدواریم با اجرای این طرح و نظارت معاونت درمان وزارت بهداشت بعد از مدتی ارائه این خدمات در مطبها جمع شود.
وی ادامه داد: البته بیمارستانهای خصوصی مجاز، امکان ارائه خدمات شیمی درمانی را خواهند داشت ولی حمایتهای جدید دولتی فقط مخصوص بخش دولتی است و هزینه داروهای شیمی درمانی با همان حمایت 90 درصدی بیمه و وزارت بهداشت و سهم 10 درصدی بیمار انجام میشود.