kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۴۷۲۸
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۵۸
معاون وزیر امور خارجه:

سوآپ نفتی با روسیه و قزاقستان دوباره فعال شد

 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه کریدور شمال جنوب به سمت روسیه آغاز شده است گفت: در سفر گروه‌های روسیه و قزاقستان به ایران دوباره سوآپ نفتی فعال شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهدی صفری با بیان اینکه وزارت امور خارجه در 9 مؤلفه و شیوه برای ارزآوری به داخل کشور فعالیت دارد تصریح کرد: این مؤلفه‌ها شامل صادرات، واردات، ترانزیت، دیپلماسی انرژی، برق و آب، صدور خدمات مهندسی و ترانزیت در شاخه‌های مختلف و انتقال فناوری است. وی با بیان اینکه کریدور شمال جنوب به سمت روسیه آغاز شده است گفت: در سفر گروه‌های روسیه و قزاقستان به ایران دوباره سوآپ نفتی فعال شده و چینی‌ها سالانه 65 تا 70 هزار قطار به کشورهای مختلف اروپایی صادرات و واردات دارند اما ایران تاکنون سهمی در این زمینه نداشته که در دولت سیزدهم در دست پیگیری است. معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه مسیر ترانزیتی چابهار- زاهدان- بیرجند- مشهد هرچه زودتر فعال گردد افزود: توافقی با کشورهای آسیای مرکزی و روسیه صورت گرفته که 30 میلیون تن در سال است درحالی‌که ظرفیت فعلی کشور 15 میلیون تن است و قبلاً پنج میلیون تن بوده است. اگر کل ترانزیت شمال به جنوب را محاسبه کنیم، سالانه حداقل 10 میلیارد دلار درآمد ترانزیتی داریم. صفری با اشاره به اینکه بازارهایی را هدف قرار داده‌ایم که بتواند محصولات ما را جذب کند اضافه کرد: اگر بازار کشور چین را در زمینه محصولات کشاورزی تصاحب کنیم باتوجه ‌به ظرفیت محدود کشور نیازی نیست به دنبال بازارهای دیگر بگردیم. وی گفت: برای مرکبات، عسل، پای مرغ، سیب، لبنیات و زعفران مجوز صادرات به چین را گرفته‌ایم زیرا بازار چین و روسیه به زرشک و زعفران ما علاقه زیادی دارند.
معاون وزیر امور خارجه بیان کرد: سفارتخانه‌های ما در کشورهای مختلف دیده‌بان‌های اصلی ما هستند که نقش مؤثری در تسهیل روابط تجاری دارند و باید برای کشور بازار تجاری ایجاد کنند.
آمادگی هفتمین بانک اروپا برای تبادلات مالی با ایران
معاون وزیر صمت و رئیس ‌سازمان توسعه تجارت در حاشیه دیدار مدیرعامل اسبربانک روسیه با وزیر صمت کشورمان، از انجام توافقات و همکاری مالی با اسبربانک روسیه خبر داد.
علیرضا پیمان پاک با بیان اینکه اسبربانک روسیه هفتمین بانک بزرگ اروپا و یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های روسیه با حجم بالای گستره مالی است، به خبرگزاری صداوسیما گفت: این بانک میان کشورهای اوراسیا یکی از بزرگ‌ترین بانک‌هاست و ارتباطات متعدد با کشورهای متعدد از جمله چین، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس دارد. وی با اشاره به برنامه‌های مشترک ایران با روسیه در راستای توسعه تجارت با اتحادیه اروپا گفت: در نشستی که برگزار شد، نتایج خوبی در حوزه مبادلات بانکی، ارتباطات با بانک‌های فعال کشور برای افتتاح و گشایش حساب جهت انتقال ارز میان ایران و روسیه و توسعه مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری حاصل شد. رئیس ‌سازمان توسعه تجارت از افزایش 80 درصدی حجم تجارت ایران و روسیه طی سال گذشته خبر داد و یادآور شد: حجم تجارت ایران و روسیه به عدد چهار میلیارد دلار رسید که در طول تاریخ تجاری دو کشور بی‌سابقه بوده است و با ارتباطات مؤثر تجار ایرانی در صنایع مختلف به‌زودی شاهد افزایش چشمگیر این عدد خواهیم بود که رشد ویژه‌ای داشته است.
بازشدن اولین بندر دریایی روسیه به روی ایران
پیمان پاک گفت: مبحث دیگر میان شرکت سرمایه‌گذاری خارجی ایران و مجموعه اسبربانک روسیه درباره توسعه گلوگاه‌های موجود در کریدور شمال- جنوب بود. موارد مورد بحث توسعه خطوط کشتیرانی، زیرساخت‌های بندری و زیرساخت‌های ریلی و لجستیک بود که مورد استقبال قرار گرفت. وی از باز شدن اولین بندر دریایی روسیه به روی کانتینرهای یخچالی ایران خبر داد و گفت: طی دو هفته گذشته درهای این بندر به روی تجار ایرانی باز شد و در آینده نزدیک کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران قصد توسعه آن را دارد. به گفته رئیس ‌سازمان توسعه تجارت، این خبر بسیار خوبی برای تجار ایران است؛ چراکه کامیون‌ها و کانتینرهای آنها زمان زیادی در مسیر آذربایجان برای رسیدن به مقصد سپری می‌کردند.