کد خبر: ۲۴۳۷۴۴
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۰۴
طبق گزارش موسسه توزیع مواد غذایی انگلیس

روند افزایشی قیمت مواد غذایی در انگلیس تا یک سال آینده ادامه خواهد داشت

موسسه توزیع خواربار انگلیس با پیش‌بینی افزایش 15 درصدی مواد غذایی در ماه‌های پیش رو، هشدار داده که روند افزایشی قیمت‌ها تا یک سال ادامه خواهند یافت. این افزایش قیمت‌ها تحت تاثیر جنگ اوکراین، کرونا و برخی تحولات بین‌المللی صورت می‌گیرند.
 
 
 
 
سرویس خارجی-
 
گاهی تحولات سیاسی و اجتماعی در سطح بین‌الملل آن‌قدر «مهم» و «جدی» می‌شوند که، به هیچ وجه نمی‌توان از تبعات آن به ویژه در حوزه اقتصادی‌گریخت. جنگ اوکراین، شرایط خاص چینِ پس از کرونا، تغییراتی که دولت‌ها بر اساس این تحولات در قوانین خود وضع می‌کنند و...همه دست به دست هم داده و اوضاع اقتصادی بسیاری از کشورهای دنیا را در شرق و غرب عالم تحت تاثیر قرار داده‌اند.
 در همین رابطه موسسه توزیع خواربار انگلیس (IGD) در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده، انتظار دارد تورم مواد غذایی در این کشور در فصل تابستان 15 درصد افزایش یابد. این موسسه حتی هشدار داده که، قیمت‌های بالا تا یک سال دیگر ادامه خواهند یافت. بر اساس این گزارش، بیشترین تاثیر احتمالا بر قیمت گوشت، غلات، لبنیات، میوه و سبزیجات به علت طیف گسترده‌ای از عوامل خواهد بود. از جمله این عوامل، تنش‌‌های مختلف در شرق اروپا (جنگ روسیه و اوکراین)، کاهش تولید در چین به علت محدودیت‌های کرونایی و ممنوعیت صادرات برخی کالاهای حیاتی مثل روغن پالم و گندم توسط‌اندونزی و هند.
«جیمز والتن»، رئیس‌این موسسه به رویترز گفته: «بر اساس تحقیقات ما، بعید است فشار هزینه‌های زندگی به این زودی کاهش یابد...ما هم اکنون شاهد این هستیم که خانوارها وعده‌های غذایی را حذف می‌کنند که نشانه واضحی از اضطراب غذایی است.»
چند روز پیشتر نیز رسانه‌ها از بحران در تامین مواد غذایی در این کشور خبر داده بودند، چراکه افزایش قبوض انرژی باعث تعطیلی دائمی یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های کود شیمیایی در این کشور شد و نگرانی‌ها در مورد عرضه مواد غذایی را افزایش داد.
گفتنی است، این هشدار در زمانی داده شده که موسسه RAC انگلیس که در زمینه ارائه خدمات خودرویی جاده‌ای فعالیت می‌کند، اعلام کرده است، قیمت سوخت در این کشور به رکورد جدیدی رسیده است. بر این اساس، پر کردن یک باک 55 لیتری برای رانندگان در صورت استفاده از گازوئیل 105 پوند معادل 128 دلار یا به عبارتی 
حدود 4 میلیون تومان آب می‌ خورد و قیمت پر کردن یک باک بنزین نیز 101 پوند معادل 124 دلار است.
مرکز تحقیقات اقتصاد و تجارت انگلیس نیز دو ماه پیش گزارش داده بود، بحران بالا بودن هزینه‌‌های زندگی به انگلیس رسیده است. این موسسه مستقل پیش‌ بینی کرده؛ که استانداردهای زندگی مردم در انگلیس به کمترین میزان از دهه 1950 تاکنون رسیده است.