کد خبر: ۲۴۳۷۳۴
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۹

افشای جعلی بودن منابع مورد استناد یک روزنامه آمریکایی(اخبار ادبی و هنری)

 
 
روزنامه یو‌اس‌ای تودی ۲۳ مقاله‌ای را که یک خبرنگارش در آنها به منابع جعلی و ساختگی استناد کرده بود از روی وب‌سایت خود حذف کرد.
به گزارش فارس، روزنامه‌نگاری که گفته می‌شود به منابع جعلی استناد کرده «گابریلا میراندا» نام دارد. او گزارشگر بخش اخبار فوری یو‌اس‌ای تودی بود و چند هفته پیش از این روزنامه مستقر در ویرجینیا استعفا کرد. آخرین مقاله‌ای که او برای یو‌اس‌ای‌ تودی نوشته ۱۷‌ آوریل بوده است.
روزنامه یو‌اس‌ای تودی اعلام کرده بعد از دریافت یک درخواست برای اصلاح چند مقاله، مقاله‌های خبرنگارش را زیر ذره‌بین قرار داده است. این ممیزی آشکار کرده افرادی که میراندا به آنها استناد کرده ارتباطی با سازمان‌های مورد ادعایش نداشته‌اند.
یواس‌ای‌ تودی گفته این روزنامه همچنین نمی‌تواند به طور مستقل صحت سایر استنادهای میراندا را تأیید کند. مایکل مک‌کارتر، مسئول بخش مسائل اخلاقی و استانداردها در این روزنامه گفته قصد دارد با انتشار یادداشتی مخاطبان را از تحقیقات درخصوص این موضوع مطلع کند.
او گفته یو‌اس‌ای تودی قصد دارد با تجدیدنظر در برخی از رویه‌هایش از بروز اتفاقات مشابه در آینده جلوگیری کند.
میراندا در مرحله تحقیقات هم اقداماتی برای فریب دادن تیم تحقیق انجام داده و برای اثبات صحت منابعش ادله جعلی به آنها ارائه داده است. 
این اتفاق پیش‌تر هم برای این نشریه آمریکایی رخ داده بود
سال ۲۰۰۴، جک کلی، روزنامه‌نگار برنده جایزه پولیتزر نیز به روایت‌های جعلی و سرقت ادبی از رسانه‌های دیگر در این روزنامه متهم شد. جک کلی پس از عذرخواهی از سمتش استعفا کرد.