کد خبر: ۲۴۳۶۶۵
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۵
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

هیچ عقل سلیمی نباید توقع تضمین از آمریکا را داشته باشد!

 
 
 
سرویس سیاسی-
روزنامه اعتماد روز گذشته درمطلبی با عنوان «تضمین ابدی معنا ندارد» با اشاره به مذاکرات هسته‌ای نوشت: «برخی دلواپسان و مخالفان برجام در داخل به بهانه عدم ارائه تضامین لازم از سوی آمریکا و اروپا در شیپور مخالفت با برجام، خروج از NPT و پایان همکاری‌های بین‌المللی می‌دمند. دلیل اینکه این دسته از مخالفان روی ارائه تضامین لازم سفت و سخت پافشاری می‌کنند در خوش‌بینانه‌ترین حالت، ناشی از آن است که اشراف و دید عمیقی نسبت به توافقنامه‌های بین‌المللی و مراودات جهانی ندارند... هیچ عقل سلیمی نباید توقع تضامین قطعی از قراردادهای بین‌المللی را داشته باشد.»
گفتنی است پس از شکست در فتنه 88، گرای «تحریم‌های فلج‌کننده» را به دولت اوباما دادند و از فشار دشمن، سکویی برای برنده شدن در انتخابات 92 و 94 و 96 ساختند.
سپس پرچم مذاکره را برافراشتند و برجام بی‌تضمین و بی‌چفت و بست را سوغات آوردند که خروجی آن، فراهم کردن مجال برای عهدشکنی آمریکا و دو برابر شدن تحریم‌ها بوده است. با همه اینها باز هم می‌گویند زودتر و به هر قیمت -حتی بدون گرفتن تضمین و بدون لغو تحریم‌ها- مذاکره و توافق کنید!
این‌ها همان‌هایی هستند که سال 92 وقتی صاحب نظران منتقد می‌گفتند از آمریکا تضمین بگیرید، پاسخ می‌دادند «امضای کری تضمین است» اما حالا که خدعه و خیانت آمریکا آشکار شده و دریافت تضمین، اهمیت مضاعف پیدا کرده، سپر بلای آمریکا می‌شوند و می‌گویند هیچ عقل سلیمی نباید از آمریکا توقع ارائه تضمین درباره برجام را داشته باشد!
اهمیت این عناصر داخلی یا شبکه اقتصادی-رسانه‌ای همکار غرب در داخل کشور برای آمریکا و رژیم صهیونیستی در دوپاره کردن کشور به موافقان سازش و امتیازدهی بیشتر و مخالف آن از آنجا مشخص می‌شود که در گزارش اخیری که در برخی رسانه‌ها منتشر شده، آمده است که یادداشت‌نویس ضدایرانی رویترز به نام «جان آیریش» جاسوس موساد از آب درآمده و یک افسر موساد در تماس با او می‌گوید: «باید فضای رسانه‌های بین‌المللی به‌گونه‌ای باشد که نخبگان در ایران را به این تحلیل برساند که بدون برجام، اقتصاد ایران شکست خواهد خورد.»!
خنده دار‌تر اینکه این جریان مفلوک که کارنامه سیاهی در خیانت به ملت ایران و بازیگری در نقش پادوی دشمن دارند، در توجیه تحمیل خسارت محض برجام به ملت می‌گفتند که منتقدان برجام همپیمان با
رژیم صهیونیستی‌اند!
برای دولت سیزدهم، تعطیلی معنایی ندارد
روزنامه آرمان ملی به نقل از یک کارشناس سیاسی نوشت: دولت آقای رئیسی تلاش زیادی انجام داده که به وعده‌هایی که به مردم داده عمل کند. با این وجود نتایجی که مورد نظر بود تاکنون حاصل نشده است. آقای رئیسی از جمله رؤسای جمهوری است که همه تلاش خود را انجام می‌دهد و برای ایشان تعطیلی معنایی ندارد. در ماه‌های گذشته نیز مشاهده کرده‌ایم که تلاش زیادی برای رسیدگی به وضعیت مردم انجام داده و به مناطق مختلف کشور سفر کرده است.
در این مطلب آمده است: آقای رئیسی و دولت کم‌کاری نکرده و بلکه همه تلاش خود را برای حل مشکلات انجام داده است. کسی که شعار ریشه‌کنی فقر در کشور می‌دهد باید از افراد و ابزاری استفاده کند که به صورت قطعی به این موضوع باور قلبی داشته باشند. ممکن است برخی از این افراد همراه و همگام باشند اما در عمل تصمیماتی که گرفته می‌شود باعث ریشه‌کنی فقر در کشور نمی‌شود.
رفاقت بین ظریف و کری باعث امضای برجام شد!
این کارشناسی سیاسی به آرمان ملی گفت: اگر ما به‌خاطر داشته باشیم در مذاکراتی که دولت آقای روحانی با آمریکا و کشورهای غربی داشت معاونان سیاسی وزرای خارجه دو کشور با هم مذاکره می‌کردند، اما اصل مذاکره بین دو وزیر خارجه یعنی محمدجواد ظریف و جان کری اتفاق افتاد. نکته مهمی که در این زمینه نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کرد رفاقت و دوستی بود که ظریف و کری در سال‌هایی که ظریف نماینده ایران در سازمان ملل بود با کری پیدا کرده بود. این رفاقت تأثیر خود را در مذاکرات پیرامون پرونده هسته‌ای گذاشت و در نهایت به امضا برجام منجر شد. در همین قدم‌زدن‌ها و گفت‌وگوهای دوستانه بود که سرنوشت بسیاری از موضوعات محل مناقشه طرفین حل شد.
با آمریکا مستقیم گفت‌وگو کنیم و امتیاز بدهیم!
این روزنامه در یادداشت دیگری نوشت: «در چنین شرایطی ایران و آمریکا باید برجام را به بخشی از اختلافات دو‌جانبه تبدیل کنند؛ و سازوکاری دوجانبه برای احیای برجام شکل بگیرد.»
مدعیان اصلاحات همواره در نقش پادوها و جاده صاف کن‌های غرب ظاهر می‌شوند تا هر‌طور شده مرده برجام را بزک کنند. همین دیروز سخنگوی وزارت خارجه آمریکا برای اینکه توپ را در زمین ایران بیندازد گفت که «گفت‌وگوی مستقیم با ایران را ترجیح می‌دهیم»
اگر برجام به نتیجه نرسد
شاهد جنگ سرد جدیدی خواهیم بود!
ایران روز به روز جنگ سرد با اسرائیل را بیشتر تجربه می‌کند. بایدن تلاش کرد از زمان حمله صهیونیست‌ها به یکی از سایت‌های ایران در کرج از آسیب‌زایی بیشتر اسرائیل، جلوگیری کند. چون بعد از این حمله، بلافاصله ایران سوخت 60 درصد را تولید کرد. اگر اسرائیل آتش بازی جدیدی را صورت بدهد، قطعاً ایران وارد مرحله تولید سوخت 90 درصد می‌شود که این حرکت، فارغ از هرگونه موضع‌گیری جهانی، همراهی و پشتوانه داخلی نیرومندی خواهد داشت. باتوجه به این نکات، فقط یک راه برای احیای برجام وجود دارد و آن هم این است که دوروبر این میز شلوغ خلوت بشود. چه بازیگران آسیب‌‌سازی مانند رژیم صهیونیستی و چه بازیگران منفعت‌طلب باید از میز مذاکره دور بشوند و ایران و آمریکا بخشی از اختلافات خودشان را حل و برجام را احیا کنند، وگرنه، شاید ما به زودی شاهد نابودی برجام و جنگ سرد جدیدی خواهیم بود.»
یکی دیگر از محورهای رسانه‌ای مدعیان اصلاحات مهندسی ترس در افکار عمومی است تا آنجا که صریحاً و آشکارا می‌گویند اگر برجام به نتیجه نرسد، شاهد جنگ و برخورد نظامی و... خواهیم بود.
نمونه‌ای از دولت فشل اصلاح‌طلبان
«روزنامه شرق در سرمقاله دیروز خود نوشت: «نرخ دلار وارد کانال 33 هزار تومان شده است. این نرخ جای تعجب ندارد. در صورت تغییرنکردن شرایط، همچنان افزایش خواهد یافت. روند صعودی نرخ دلار در اقتصاد ایران مانند تورم یک پدیده مزمن و ساختاری بلندمدت است که متأثر از دو علت است: 1. تورم ساختاری بلندمدت و 2. انتظارات تورمی. اولی، به گمان این قلم برخلاف تصور رایج، بیشتر ناشی از ناتوانی سیستم اقتصادی در تبدیل نقدینگی به ظرفیت‌های تولیدی مولد است.»
در ادامه این متن آمده: «یعنی، علت اصلی نه خود نقدینگی بلکه مجموعه عواملی است که موجب عملکرد بسیار ضعیف بخش واقعی اقتصاد می‌شود و در تحلیل نهایی در انباشت سرمایه فشل بازتاب پیدا می‌کند. 85 هزار پروژه سرمایه‌گذاری ناتمامِ با درصدهای مختلف پیشرفت، شاخص مهمی از اتلاف منابع ارزی، ریالی، انسانی و طبیعی بر اثر تصمیم‌گیری‌های نادرست درباره پروژه‌های سرمایه‌گذاری از سویی و مدیریت ضعیف و همراه با فساد شدید این پروژه‌ها از سوی دیگر است.»
در دولت قبل (دولت اصلاح‌طلبان) بود که دولتمردان مردم را به سرمایه‌گذاری در بورس تشویق کردند. این موضوع سرمایه‌های بسیاری را به سمت بورس سرازیر کرد و اگر مدیریت درستی بر آن وجود داشت و مردم از آن سرمایه‌گذاری منفعت برده بودند قطعاً امروزه تبدیل نقدینگی به ظرفیت‌های تولیدی مولد با نگاه به بورس بسیار راحت‌تر انجام می‌شد اما متاسفانه دولت اصلاح‌طلبان مانند بلایی بر اعتماد مردم آوار شد و نتیجه آن شد که نباید می‌شد.