کد خبر: ۲۴۲۸۰۴
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۷
تعداد جانباختگان به ۳۷ نفر افزایش یافت

توقیف اموال مالک «متروپل» برای جبران خسارت‌ها و رسیدگی خارج از نوبت به پرونده حادثه

 

در شرایطی که به گفته معاون اول رئیس‌جمهور اموال مالک متروپل برای جبران خسارت‌های حادثه توقیف شده، دادستان خوزستان هم گفت: پرونده این حادثه متروپل خارج از نوبت در حال رسیدگی است.
با گذشت 9 روز از حادثه تلخ ریزش ساختمان متروپل در آبادان، کار آوار برداری همچنان ادامه دارد.
در همین خصوص دیروز فرماندار آبادان در جمع خبرنگاران با اشاره به خارج‌‌سازی یک پیکر دیگر از زیر آوار متروپل اظهارداشت: بدین ترتیب تاکنون پیکرهای ۳۷ نفر از جانباختگان از محل حادثه متروپل خارج شده است.
به گزارش ایسنا، احسان عباسپور افزود: همچنان جست‌وجو برای خارج‌‌سازی دیگر پیکرها از زیر آوار در محل حادثه ادامه دارد.
افزایش سرعت آواربرداری در متروپل
عباسپور با اشاره به افتتاح ستاد پیگیری و رسیدگی امور حقوقی و قضایی حادثه متروپل در منطقه آزاد اروند گفت: مرکزی با همکاری دادستان استان خوزستان و سازمان منطقه آزاد اروند راه‌اندازی شده است و افراد آسیب‌دیده از حادثه متروپل می‌توانند با مراجعه به این ستاد، اطلاعات و آمار خود را به گروه‌های مستقر ارائه دهند و راهنمایی قضایی و اداری مربوطه را دریافت کنند.
وی با اشاره به آخرین وضعیت آواربرداری ساختمان متروپل، افزود: سرعت آواربرداری نسبت به گذشته بیشتر شده و دستگاه‌های سنگین و فوق سنگین در محل حادثه مستقر شده‌اند.
تعیین تکلیف تمام پیکرهای زیر آوار متروپل
تا امروز
خوزستان استاندار خوزستان هم دیروز در جمع خبرنگاران گفت: چهار جناح را برای کار آواربرداری آماده کرده‌ایم که بخش اول کار به پایان رسیده و در حال اتمام بخش دوم کار هستیم. پس از این مرحله، وارد بخش سوم که تعیین تکلیف باقی‌مانده ساختمان است خواهیم شد و با پیدا کردن پیکرهای احتمالی، این بخش از کار به اتمام می‌رسد.
صادق خلیلیان با اشاره به نظر کارشناسان مبنی بر تخریب باقی‌مانده ساختمان متروپل افزود: بر اساس نظر کارشناسان، این ساختمان مقاومت کافی ندارد و باید تکلیف آن مشخص شود.
وی ادامه داد: در ٢۴ ساعت آینده تکلیف سایر پیکرهای احتمالی گرفتار در آوار متروپل مشخص خواهد شد.
استاندار خوزستان گفت: دادستان برای افرادی که ٢٠ الی ٣٠ درصد این ساختمان را خریداری کرده بودند، سازوکاری مشخص کرده است. برخی از خانه‌‌های اطراف متروپل نیز امکان سکونت ندارند که باید پس از مراجعه این خانواده‌‌ها به فرمانداری، فضای دیگری برای سکونت آنها در نظر گرفته شود.
خلیلیان بیان داشت: مجموعه کارهایی برای پرداخت دیه حادثه‌دیدگان، جانباختگان و کارگران مشغول در این هلدینگ سازماندهی شده است. دفتری تحت نظر دادستان در منطقه آزاد اروند برای مراجعات مردمی مشخص شده است و با توجه به اینکه دادستانی کلیه اموال مالک متروپل را توقیف کرده است، بنابراین همه اموال برای پرداخت خسارات محفوظ باقی می‌ماند.
به گفته وی، ١٣ نفر از عوامل شامل برخی از مقامات شهری فعلی و اسبق دستگیر شده‌اند که رسیدگی به کار آنها در حال انجام است.
رسیدگی خارج از نوبت پرونده متروپل
دادستان عمومی و انقلاب خوزستان گفت: پرونده حادثه متروپل به صورت فوق‌العاده و در دادگستری مرکز استان خوزستان در ابعاد مختلف با انتخاب قاضی و شعبه ویژه و خارج از نوبت در حال رسیدگی است.
صادق جعفری چگنی در جمع خبرنگاران با اشاره به افتتاح ستاد پیگیری و رسیدگی به امور حقوقی و قضایی حادثه متروپل در آبادان، اظهار داشت: دادگستری استان خوزستان و شهرستان آبادان به منظور ارائه خدمات قضایی به زیان‌دیدگان حادثه متروپل از جمله افرادی که عزیزان‌شان را از دست داده‌اند و همچنین مصدومان و کسانی که دچار ضرر و زیان شده‌اند، در راستای اجرای مصوبه شورای تامین استان خوزستان، ستاد پیگیری و رسیدگی به امور حقوقی و قضایی حادثه متروپل را با همکاری دستگاه‌های دولتی دیگر در مرکز آمار منطقه آزاد اروند آبادان راه‌اندازی کرده‌اند.
جعفری چگنی افزود: پرداخت دیه از طریق شرکت‌های بیمه‌ای که ساختمان متروپل را پوشش داده‌اند به صورت خارج از نوبت توسط دادگستری و شورای حل اختلاف استان خوزستان، یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در این ستاد انجام می‌شود. وی ادامه داد: جبران خسارات وارد شده و پرداخت غرامت به کارگرانی که در ساختمان متروپل مشغول به کار بودند و پیگیری بیکاری کارگرانی که به این مرکز مراجعه می‌کنند از طریق اداره کار انجام خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب خوزستان گفت: از سوی دادگستری مرکز استان خوزستان نیز درخصوص ضبط اموال مقصران و مسببان حادثه اقدامات اولیه صورت گرفته و کار به صورت فوق‌العاده در حال دنبال شدن است.
جعفری چگنی بیان کرد: با توجه به تحقیقات مقدماتی انجام شده و در راستای برخورد با متخلفان حادثه متروپل و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری برای برخورد با این متخلفان، تاکنون ۱۳ نفر دستگیر شده‌اند.
وی افزود: این افراد کسانی هستند که در حادثه متروپل کوتاهی و یا ترک فعل داشته‌اند و اکنون تحقیقات درخصوص میزان جرم این افراد ادامه دارد.
دادستان عمومی و انقلاب خوزستان گفت: هیئتی از کارشناسان خبره و اساتید دانشگاه که کارشناسان رسمی دادگستری هستند برای تحقیقات این پرونده انتخاب شده‌اند و با مراجعه چندین باره به محل حادثه، اتفاقات را دنبال می‌کنند. تمام جوانب توسط هفت نفر از کارشناسان بررسی خواهد شد و در اسرع وقت نظرات کارشناسی آنها اعلام می‌شود. چنان‌که فرد یا افراد دیگری به عنوان متخلف در حادثه ریزش ساختمان متروپل شناسایی شوند، دستگیر می‌شوند و با آنها برخورد قضایی خواهد شد.
جعفری چگنی با بیان اینکه تمامی اموال و حساب‌های افراد مقصر در حادثه متروپل در راستای رسیدگی به پرونده، ضبط شده و در اختیار دادگستری قرار گرفته است، اظهارداشت: پرونده حادثه متروپل به صورت فوق‌العاده و در دادگستری مرکز استان خوزستان در ابعاد مختلف با انتخاب قاضی و شعبه ویژه و خارج از نوبت در حال رسیدگی است.
اموال مالک متروپل برای جبران خسارت‌ها
توقیف شده است
معاون اول رئیس‌جمهور هم دیروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حادثه متروپل آبادان حادثه بسیار تلخی بود که در سایه تخلفات جدی مالک و مراکز صدور مجوز رخ داد.
به گزارش ایرنا، محمد مخبر افزود: دولت تمام امکاناتش را برای رسیدگی به این حادثه بسیج کرده و اگر چه این حادثه و امکانات اختصاص یافته برای حل بحران اصلاً با بحران پلاسکو قابل مقایسه نیست، از تجربه پلاسکو استفاده کردیم که امیدواریم به زودی با جبران خسارت‌ها این موضوع تمام شود؛ البته اموال مالک توقیف شده تا از محل آن خسارت‌ها جبران شود.