کد خبر: ۲۴۲۶۹۶
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۴
وزیر بهداشت در آیین رونمایی از دارونامه‌های رسمی کشور:

تجویز دارو در ایران 2 برابر متوسط جهانی است

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دارونامه، مرجع ملی پزشکان در تجویز داروست، گفت: متوسط تجویز دارو در جهان
یک و نیم قلم است اما در ایران دو برابر متوسط جهانی دارو تجویز می‌شود.
به گزارش وبدا، بهرام عین‌اللهی در آیین آغاز مرحله سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذا، رونمایی از دارونامه‌های رسمی کشور و فرآورده استنشاقی تیوتروپیوم بروماید، با بیان اینکه یکی از خطوط قرمز ما در وزارت بهداشت تعارض منافع است، خاطرنشان کرد: در هر زمینه‌ای باید تخصص افراد را در نظر بگیریم، کیفیت بیش از هرچیزی برای ما اهمیت دارد، مخصوصاً در مقوله دارو و تجهیزات پزشکی.
عین‌اللهی ادامه داد: تولید داخلی باید با کیفیت همراه باشد و در این مسیر باید یک سیستم ارزیابی علمی ساماندهی کنیم تا کیفیت را مرتبا بررسی کند.
وی، فساد را از خطوط قرمز اصلی و‌ جدی وزارت بهداشت دانست و افزود: فسادهای مالی در این حوزه به هیچ وجه قابل تحمل نیست و حتماً برخورد خواهیم کرد.
وزیر بهداشت درخصوص تجویز دارو و نسخه‌نویسی گفت: فرهنگ مصرف دارو، نیاز به اصلاح دارد. برای مثال متوسط تجویز دارو در نسخه حداکثر باید یک و نیم قلم باشد، اما در کشور ما سه قلم است. یعنی در ایران دو برابر متوسط جهانی برای بیماران دارو تجویز می‌شود.
عین‌اللهی با اشاره به دارونامه رسمی ایران که در این مراسم از آن رونمایی شد، افزود: پزشکان باید خود را متعهد بدانند که خارج از این دارونامه، دارویی تجویز نکنند.
وی با بیان اینکه در تمام کشورهای جهان پایبندی و استناد به دارونامه‌ها به دقت رعایت می‌شود، گفت: اما در کشور ما این سختگیری وجود ندارد و برخی از همکاران طبق دارونامه عمل نمی‌کنند که همین موضوع ممکن است باعث سرگردانی بیماران در یافتن دارو ‌شود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برای درمان نباید فقط بر روی مصرف دارو تاکید شود، بیان داشت: روش‌های درمانی دیگر نباید مورد غفلت قرار گیرد.
عین‌اللهی درخصوص طب ایرانی گفت: ما بیش از ٣٠٠ متخصص طب ایرانی را تربیت کرده‌ایم و باید دانست که طب غربی یا سنتی هیچ‌کدام همه بیماری‌ها را درمان نمی‌‌کنند و این دو طب مکمل هم هستند. ما زمانی در حوزه درمان سنتی از برتر‌های دنیا بودیم و امروز هند در جایگاه نخست طب سنتی قرار دارد و ما باید تولید داروهای گیاهی را تقویت کنیم.
دارونامه، معیار پوشش بیمه‌ای داروها
وی با اشاره به انتشار فهرست داروهای مورد تایید کشور در دارونامه رسمی، افزود: داروهای جدید به سرعت وارد بازار می‌شوند بنابراین لازم است که فهرست دارویی کشور بازنگری شود. متاسفانه ۶ سال از آخرین بازنگری دارونامه رسمی کشور می‌گذشت که با تلاش سازمان غذا و دارو، فهرست دارویی به روز و ویرایش هشتم آن رونمایی شد.
وزیر بهداشت گفت: در دارونامه رسمی ایران، مشخصات، ترکیب، اثرات، میزان مصرف و عوارض داروها مشخص شده و برای جامعه پزشکی، نیروهای حوزه سلامت و حتی بیماران، قابل استفاده است. از جامعه پزشکی تقاضا داریم که داروهای مورد تایید در فهرست دارویی کشور را برای بیماران تجویز کنند تا مردم برای تهیه دارو، دچار سرگردانی و سختی نشوند.